11 съвета за по-добро плажуване по плажа

Възползвайте се максимално от вашата разходка по плажа

Независимо дали се наслаждавате на съзерцателна разходка, за да гледате вълните или да усетите мощта в пешеходна тренировка в пясъка, плажната разходка може да изчисти ума ви и да упражнява тялото ви. Разходката на плажа е чудесна активност, за да се насладите на кучето, вашето семейство, този специален човек или соло. Звукът на сърф може да бъде най-добрата ходеща музика, която някога ще чуете. Ето 11 съвета как да се насладите на плажната разходка.

1. Загрейте ходене на твърда повърхност, преди да ударите плажния пясък

Започнете разходката си с няколко минути на тротоара, пешеходна пътека или пясъка. Това ще ви помогне да се уверите, че мускулите ви са затоплени и опънати, преди да минете през мекия пясък.

2. Носете ходещи обувки или сандали на плажа

Ако пътувате на дълги разстояния, трябва да носите спортни обувки или спортни сандали, които ще поддържат и направляват краката ви. Обувките също така предпазват краката ви от стъкло, метал или остри скали, скрити в пясъка. Въпреки това, може да не искате да носите най-добрата си двойка на плажа, тъй като те ще получат пясък в тях, никога няма да можете напълно да се отървете от нея.

3. Обиколка на плажа

Издърпайте обувките си, за да се наслаждавате на усещането на пясъка между пръстите на краката си или да се блъскате в сърф. Пясъкът ще работи за изглаждане на калуси на краката ви. Вниманието е, че правенето на дълги мили босове, особено в мекия пясък, може да доведе до болки в мускулите и краката, тъй като обхватът на движението ви се разширява по-дълго от обичайното.

Най-добре е да бягате на малки разстояния само на първо време и постепенно да създавате време, за да предотвратите натоварвания и наранявания.

4. Разхождайки се върху мекия пясък

Независимо дали носите обувки или отивате боси, ходенето в мек пясък ви дава повече тренировка, отколкото ходене на твърда повърхност. Помислете за това като да се изкачите на хълм . Изградете времето си върху мек пясък в течение на няколко дни, вместо да излизате на дълги разходки на мек пясък.

Например, пет минути през първите два дни, 10 минути през следващите два дни и т.н. Най-добре е да продължите по-голямата част от ходенето си на твърд пясък близо до водата или на пешеходна пътека или павирана пътека, докато нямате шанс да тренирате мускулите си за мек пясък.

5. Плажовете имат склонове

Ще откриете, че ако се движите по някаква дистанция в една посока, имате наклон нагоре и надолу. Краката, която е най-близо до океана, може да бъде един или повече инча по-ниска от стъпалото към земята. Това може да стане изморително и да ви остави без работа. Може да искате да планирате ходенето си, така че да отидете на една четвърт от разстоянието в една посока, да се обърнете, след това половината от разстоянието в другата посока (преминавайки началната точка) и да се обърнете, за да се върнете към началото. По този начин имате три промени в посоката, за да облекчите ефектите на наклона.

6. Разходка във вятъра

Има причина хората да отидат на плажа, за да летят с хвърчило; често е ветровито. Може да искате да започнете разходката си във вятъра, така че завръщането ви е с вятъра зад гърба ви. По този начин, когато се уморите, ще получите помощ от вятъра, вместо да се борите с него. Носенето на слънцезащитен крем и балсам за устни също може да ви помогне да защитите кожата си от изгаряне на вещи.

7. Носете слънцезащитни продукти и шапка

Няма сянка на плажа. Вие ще искате да защитите кожата си със слънцезащитни продукти. Дори и в облачен или мъгляв ден, достатъчно UV достига до вас, за да ви даде слънчево изгаряне. Вие също ще искате малко балсам за устни, за да предпазите устните си от лъчите и вятъра. Вие ще искате да изберете пеша шапка, която няма да избухне лесно , или да носят Buff вместо това.

8. Питейна вода

Ако ходите повече от 30 минути, помислете дали да вземете вода, за да се възстановите, или да знаете къде са разположени фонтаните за пиене по пътя. Слънчев плаж и вятър могат да изсъхнат бързо. Трябва да помислите за попълване с чаша вода на всяка миля .

Вземете бутилка с вода, за да пиете и зарежете за по-дълги разходки.

9. Не обръщайте гърба си на сърф

Не е необходимо цунамито да се превърне в смъртоносна вълна без предупреждение. Вълните на маратонките могат внезапно да се изкачат нагоре по плажа, да ви избият и евентуално да ви измият в морето. Големите парчета от дървесина могат да се търкулват с вълни от маратонки и е известно, че причиняват наранявания или убиват непредвидени плавници.

10. Обърнете внимание на таблиците за приливите

За всяка разходка повече от 30 минути, трябва да знаете дали приливът идва или излиза. Широк, приветлив плаж може да стане малък скрап от пясък, когато приливът дойде. Малките потоци, на които леко можете да стъпите, могат да се превърнат в дълбоки канали с нарастващ прилив. Ако сте прекосили изкачване пред сърф, пътят ви може да бъде блокиран, когато се обърнете по-късно.

11. Beach Laws за вас и вашето куче да се подчинявате

В някои държави всички плажове на океана са обществени. Но това не е така в други места, където те могат да бъдат частна собственост. Научете къде сте добре дошли да ходите и къде не трябва да прегрешавате. В противен случай може да е начин ходенето да ви приземи в затвора .

По същия начин някои плажове забраняват ходенето на кучето ви. Другите плажове могат да изискват всички кучета да бъдат на каишка. Обърнете внимание на знаците и оставете от дясната страна на закона. Дори и на плажове, където вашето куче е свободно да се разхожда без каишка, играйте безопасно, така че да нямате неприятни срещи с други кучета и диви животни. Носете торбички, за да не напускате кученцето доо-доо на плажа.

Забранява ли се събирането на тези черупки или скали? Уверете се, че знаете какво можете да вземете вкъщи и какво трябва да останете на плажа.