10 начина да запазите краката си топло при разходка на студено време

Не позволявайте на студените крака да ви държат на закрито през зимата. Има повече за зимно ходене, отколкото само за неблагодарна. Но пръстите на краката ви могат да станат болезнено студени и дори да рискувате измръзване при горчиво време. Искате да избегнете потене крака, тъй като това ви поставя в риск да се развие блистер. Можете да предпазите краката си при студено време с тези съвети.

1 - Носете по-малко дишащи обувки

Бенджамин клинч / моментално отваряне / Гети изображения

Превключете на обувки или ботуши, които нямат окото отгоре . Обувки, които са пълни с кожа, ще пазят вятъра и студа. Вие все пак искате да изберете обувки, които са достатъчно гъвкави, за да се получи добра ходеща пета, отколкото твърди ботуши, построени за носене на раница. В противен случай може да се окажете с длани и болки в краката. За щастие, все повече и повече дизайни на следите за движение на обувки осигуряват защита и гъвкавост.

2 - Носете двоен слой чорапи

Чорапче за леко пешеходство SmartWool. С любезното съдействие на Амазонка

Класическият комбо за пешеходен туризъм е тънък чорап от полипропилен с външна вълна. Това работи добре, за да запазите пръстите си по-топло за зимно разходка. Но не избирайте комбо, което завършва твърде дебело, за да се носи с обувките ви. SmartWool чорапите са добър избор за слоя от вълна, тъй като те са по-малко издраскващи и могат да се перат на машина. Те идват с голямо разнообразие от дебелини. Но можете просто да преминете към един по-дебел чорап за туризъм, изработен от тъкан за изпотяване на пот. Друг трик е да носите чифт колянови високи найлони като вътрешен слой. Те не добавят никаква дебелина, но осигуряват малкото допълнително, което може да поддържа краката ви по-топло.

| Повече ▼

3 - Изолирайте с хартия

Уенди Бъмгарднер ©

Вземи върха от Tour de France велосипедисти хартия прави един отличен изолатор за еднократна употреба. Тъй като те хвърлят Алпите, те хващат вестник от фен и го подреждат под ризата им, за да им дават изолация на студения планински слизане. В студените дни вземете хартиена кърпа или салфетка и я сгънете на върха на крака, пръстите на краката и под пръстите на краката. След това поставете обувката си. Това осигурява тънък слой изолация, който обикновено е достатъчен за комфорт. Можете да носите обичайните си обувки, дори ако не мислите, че ще носите по-добри чорапи. Предполага се, че хартията може да се намокри от водата, която се просмуква в обувката. Но в сухи, студени дни това е лесно, безплатно решение.

4 - Топчици

Заглушители на краката. С любезното съдействие на Amazon.com

Топлооборотите са еднократни вложки, които осигуряват леко нагряване до шест часа. Поставете ги в обувката си над или под пръстите на краката. Само отварянето на пластмасовия пакет ги активира. Те са тънки като стелки, но ако имате здраво прилягане на обувката си, може да се наложи да носите по-тънка чорап. Можете да ги носите над пръстите на краката си, като използвате обувки за обувки и да блокирате студения въздух, като същевременно пазите пръстите си топли.

| Повече ▼

5 - Дръжте краката си сухи с чорапи за изсъхване на пот

С любезното съдействие на Amazon.com

Вашите пръсти ще изстинат, ако се намокрят. Краката ви ще се потят, въпреки че е студено навън, така че трябва да носите чорапи, които ще изплетат потта от кожата. Не носете памучни чорапи или чорапи с памучен тампон, тъй като памукът поглъща потта и не го отвлича. Искате да изберете вълна, полипропилен, CoolMax или други технически плат ходещи чорапи .

| Повече ▼

6 - Избягвайте дъжд и сняг

С любезното съдействие на Amazon.com

Не позволявайте навътре влагата. Можете да инвестирате в чифт водоустойчиви обувки , като тези с Gore-tex линейка. Това обикновено добавя $ 20 или повече към цената на обувката. Непромокаеми обувки, обаче, няма да държат навън дъждът, който капе по краката на панталона ви или се пръска над вашата обувка и в чорапите ви. Можете да се борите с това, като носите дъждобрани или панталони.

| Повече ▼

7 - Пластмасова опаковка за съхраняване на студения въздух

Изолирайте обувките си с пластмасова обвивка. Уенди Бъмгарднер и копие:

Сложете пластмасова обвивка или пластмасова сандвич чанта между горната част на обувката и горната част на крака и пръстите на краката. Това предотвратява навлизането на студен въздух в пръстите ви, докато в дъното на крака не се задържа пот. Това е достатъчно тънко, за да се побере в обувката ви, без да сменяте чорапите, които носите. Ако не се нуждаете от това, когато изляза на разходка, лесно е да го махнете и да го изхвърлите.

8 - Капачки за душ за еднократна употреба

Уенди Бъмгарднер ©

Тези монолитни душове за еднократна употреба са на стойност. Можете да ги използвате като маски за обувки, за да пазите дъжд и сняг от обувките си. Можете да направите това за състезания през студения порядък , но те са странно търсещи облекчение във вашата фитнес разходка, освен ако нямате нищо против очите. Можете да бъдете по-дискретни и да ги плъзнете по чорапа, след това да сложите обувката си и сега имате водонепропусклив слой в обувката, който също ще предпази от вятъра. Въпреки това, това може да доведе до потни крака и мокри чорапи, така че трябва да експериментирате с него.

9 - Канална лента

Уенди Бъмгарднер ©

Ако нямате нищо против модните изявления и остатъците от лепило на обувките си, можете бързо да добавите предното стъкло към обувките си, като поставите лента върху горната част на обувките си. Предимството е, че той е бърз, лесен и е безплатен, ако вече имате ролка от канална лента. Залепете пълен кръг, включително табанът, тъй като каналната лента се придържа силно към себе си и няма да излезе през дълга, дъждовна разходка. Ако само залепите лентата на обувката, тя може да излезе навън при влажно време. Ако използвате гетилера за душ-капачки, най-добре е да добавите окончателен кръг от лента, за да ги задържите на място.

10 - Просто ходете по-бързо

Фотография на Ian Allington / Отворен момент / Гети изображения

Винаги трябва да започнете с лесни темпове за първите няколко минути. След това, в студените дни може да искате да вземете темпото с няколко интервала за бързо ходене или да изберете маршрут, който има хълмове или стълби близо до началото, за да придвижите кръвта си. Допълнителният кръвен поток от по- бърз сърдечен ритъм ще ви помогне да запазите краката си топло. Освен това ще ви накара останалите да се върнат вътре.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .