Подложки за арка, стелки и ортези

Когато краката боли, пешачите търсят облекчение. Първата стъпка е да получите правилните обувки , но отговорът на болката може да бъде крачка напред - към подметки, подложки за арка и ортези. Консултирането със специалист по здравето на краката може да донесе окончателна диагноза и лечение на болката.

Какво обувки има и няма:

Условия, които могат да се възползват от притурки за обувки:

Други алтернативи

Подитиращ специалист или друг специалист по краката може да използва ленти, подложки и други прости техники за коригиране на проблеми с краката. Преди да похарчите ръката и крака на краката си за продукти, които може да не работят, помислете за среща с експерт по краката, за да имате болка и проблем напълно диагностицирани.

Как стелки могат да помогнат за ходене комфорт

Един от първите методи, които проходиците се опитват да облекчат болката на краката, е да използват стелки. Над броячите на стелките се предлагат в много разновидности. Стелките, които идват с атлетична обувка обикновено не осигуряват поглъщане на удари или подкрепа на арката. Премахнете вградената с обувката стелка, за да я замените с избраната стелка.

Почистване и амортизация: подложката се осигурява от пяна, гел или други средства. Това допълнително омекотяване може да осигури облекчаване на ударите при обувки, които имат малко отслабване. Освен това е необходимо допълнително омекотяване, тъй като хората стават възрастни, а дебелината на дъното на краката.

Ортезни стелки: Някои стелки са конструирани, за да се излеят на крака си при износване и да се наричат ​​ортези. Те се различават от обичайните ортези, които са създадени, за да може човек да коригира проблемите с ходенето и ходенето. Готовите ортезни стелки са по-евтини от обичайните ортези, но не могат да си позволят същата степен на облекчение. Тези готови ортези осигуряват опора на арката и известна степен на корекция на походката и възпиране.

Кой може да се възползва от стелки?

Повечето пешаци ще се чувстват по-комфортно със стелка, абсорбираща ударите, особено в обувки или ботуши, които имат малко помрачаване. Ако краката ви се чувстват като цяло уморени и малко възпалено след ходене, добавянето на стелка може да си позволи облекчение.

Въпреки това, не се опитвайте да удължите живота на обувката, като добавите стелка. Обувките все още трябва да се сменят на всеки 500 мили.

Обувки стелки продукти

Поддържа арката

Обувките за спорт обикновено не осигуряват поддръжка на арката. Понякога обувката е конструирана, за да даде усещане за подкрепа на арката, но е по-скоро усещане, отколкото реалност. Хората с високи арки могат да имат болки в краката от ходене или бягане в обувки без подкрепа на арката. Готовата подръжка на арката може да даде облекчение и комфорт.

Кой може да се възползва от поддръжката на арката?

Ходещите с високи арки могат да бъдат по-податливи на увреждане на плантарния фасциит , което може да бъде предотвратено чрез носенето на арка.

Ходещите, които имат по-ниски арки, също трябва да се погрижат да не носят високи подложки, които ще се окажат неудобни.

Когато готовите продукти все още не позволяват облекчение от болка или дискомфорт, вижте вашия доставчик на здравни услуги за препращане към специалист по здравето на краката, като например педиатър. Може да се наложи да имате специални ортези, проектирани и монтирани, за да коригирате проблемите с краката си.

Ортези за пешеходен комфорт

Ортезите са специално направени вложки за обувки, които поправят проблемите с походката, осигуряват подкрепа на краката, облекчават натиска върху болезнените зони на крака и осигуряват контрол на движението.

Над тезгяха се предлагат и готови продукти - чашките, подметките и подпорите на арката могат да се нарекат ортези и да осигурят известна степен на облекчение.

Но обичайната ортезия осигурява индивидуална корекция.

Видове ортези

Ортезите могат да бъдат предписани от здравни специалисти - лекари, подидри, хиропрактори.

Монтажът се извършва от педагор в лаборатория по ортези. Най-доброто монтиране се извършва, като се вкарва мазилка на крака в покой в ​​неговата "идеална неутрална позиция". След това ортезата се конструира, за да поддържа този крак в това положение. Информацията в предписанието, дадена от поддъриста или друг доставчик на медицински услуги, също така разяснява на поддържителя какви корекции са необходими.

Други методи за измерване на краката за ортези като пенопласт, следи или компютърно измерване имат недостатъци.

Всяка двойка ортези струва между 150 и 400 щатски долара, а различни стилове могат да бъдат търсени за обувки за дрехи, спортни обувки и ежедневни обувки.

Други алтернативи на ортезата

Подитиращ специалист или друг специалист по краката може да използва ленти, подложки и други прости техники за коригиране на проблеми с краката. Преди да похарчите ръката и крака на краката си за продукти, които може да не работят, помислете за среща с експерт по краката, за да имате болка и проблем напълно диагностицирани.

Експерти на краката да се консултират

Хората с болка в краката могат да потърсят помощ от различни доставчици на здравни грижи. Често първата спирка е препратка от лекар от начално лечение до специалист по краката.

Педикюристи

Podiatrists са лицензирани медицински специалисти, DPM - доктор по медицинска медицина. Те кандидатстват за влизане в училище по медицинска подготовка след получаване на бакалавърска степен, а след това посещават четири години от класната стая и клиничното образование и една или повече години пребиваване.

Американската поддиагнитна медицинска асоциация има локатор на членове.
Още: Имате ли нужда от подидър?

Лекари по ортопедична медицина

Специалист по ортопедична медицина завършва своята бакалавърска степен и медицинско училище, след това до пет години ортопедично пребиваване и по-нататъшна специализация по хирургия.
Американската ортопедична компания за крака и глезена на членство в целия свят.
Ортопедия

Хиропрактори

Chiropractors са лицензирани медицински специалисти, които вярват и практикуват принципите на хиропрактиката медицина - че манипулацията на гръбначния стълб може да облекчи много заболявания. Те могат да действат като доставчици на първична помощ и да предписват ортези.

Pedorthists

Персористите проектират, изработват, напасват, конструират и модифицират обувки и ортопедични обувки по предписание от лекар. Те са професионалисти, сертифицирани от борда.

Физиотерапевти и кинезитерапевти

Физиотерапията или кинезиотерапията могат да бъдат предписани за рехабилитация от нараняване или лечение на петна, бурсит, плантарен фасциит , манго, царевица и мазоли.

Те използват разнообразни лечения, за да облекчат болката и подуването и да увеличат обхвата на движение . Те също така могат да препоръчват текущи упражнения за укрепване на мускулите и ставите и предотвратяване на по-нататъшни наранявания. Кинезитерапевтите по-специално използват терапевтични упражнения и образование.