Какво е подсказване на крака и има ли значение?

Насочването най-често се отнася до движението на крака по време на движение

Общата дефиниция на понятието пронация описва специфично движение, въртящо се към позицията на склон, в което предната повърхност на тялото (вентралната повърхност) е обърната надолу. От гледна точка на кинезиологията, думата пронация често се използва, за да опише въртенето на китката и предмишницата, така че дланта да се обърне надолу и надолу.

Pronation и Foot Strike

Въпреки това, повечето хора са чували понятието pronation, тъй като е свързано със стачка на бегач.

По този начин pronation описва леко движение навътре на търкаляне, което стъпалото прави, когато удари земята по време на нормална ходене или движение. Pronation е бръмча дума, която помага на участниците да купят идеалната обувка и да оценят крачките си.

Провъзгласяването е естествена част от ходенето или ходенето. За да може кракът да се движи плавно и да поддържа баланс и движение напред, стъпалото и глезена се търкалят леко навътре, за да поберат повърхността на земята и механиката на тялото. Всеки пронизва до известна степен, докато ходят и тичат.

Провъзгласяването е гореща тема в текущата общност, тъй като се смята, че има момент, в който проникването и вътрешното подвижност на краката и глезена стават прекомерни, което се смята, че намалява ефективността и води до нараняване.

Загрижеността за пренасочването

Индустрията се отнася до това прекомерно движение като прекалено нахлуване , което просто означава, че тези бегачи се търкалят навътре в по-голяма степен, отколкото средната (или неутралната) стрелка.

Свръх пропадане се наблюдава по-често при бегачи с плоски крака.

Потенциалното безпокойство на надбягващите, които са прекалено проницателни, е, че основната дъга на стъпалото се изравнява с всяка крачка и не успява да поеме и поеме влиянието на движение, което може да доведе до прекомерно напрежение и натиск върху меките тъкани на крака и по-ниско крак.

Прекомерният стрес върху тези тъкани на няколко километра може да постави подгласник за общи болки в краката и болки и умора или хронични наранявания като напръскания, навяхвания, плантарен фасциит или тендонит, болки в гърдите и болки в коляното.

Как да коригирате свръхразкавянето

За коригиране на прекомерното движение навътре, обувната промишленост разполага с богат набор от обувки и вложки, предназначени да помогнат за поддържането на неутрален ход на крака, а пазарът за перфектната обувка е огромен. Носенето на подходящите обувки или използването на обувки / стелки или ортези може да помогне за намаляване на прекаленото учение, но в крайна сметка намирането на обувки, които най-удобно носите, е ключът към справянето с болки в краката и болката.

Разбиране на поддръжката

Проназването е най-често движението на стъпалото, но друг тип движение, суфинция, възниква, когато краката се търкалят навън по време на удара на крака. Това е далеч по-рядко срещано, но може да доведе до прекалена наранявания при бегачите. Поддръжката, както може да предположите, е по-разпространена при бегачи с много високи, твърди арки. Арката е толкова висока и силна, че не дава достатъчно по време на крачка, за да позволи теглото да се прехвърли напред над големия пръст.

В суинаторите цялото тегло на стъпалото удря и цялото напрежение на удара се движи навън, към външната част на стъпалото и към по-малките пръсти.

Супанаторите имат свои собствени начини за коригиране на удара, а най-голямата препоръка за тези с високи арки е да използват добре омекотена обувка, за да поемат удара и да намалят стреса по краката по време на движение.