5 неща, които всеки трябва да знае за храненето

1 - Храна за мислене

Хауърд стрелец / Гети изображения

Знаем, че читателите имат много въпроси относно това, какви храни да ядат, какви видове диети да следват и какви хранителни вещества са отговорни за това.

Разговорите за храненето не трябва да се чувстват толкова сложни. Ще го опростим за вас - ето какво трябва да знаете.

2 - Диетите прищявка не работят дългосрочно

Maartje van Caspel / Гети изображения

Модерните диети премахват цели групи храни или имат изключително строги правила. Може да загубите малко тегло в началото (ако можете да го издържите), но по-голямата част от dieters получават теглото, след като прекратят диетата. Храненето на балансирана диета с точния брой калории е най-добрият начин да наблюдавате теглото си.

3 - Вероятно имате нужда от повече влакна

Марк лястовица / Гети изображения

Според Насоките за хранене на американците, 2015-2020 г., средният човек не получава достатъчно фибри. Нуждаете се от фибри за здравословна храносмилателна система и някои видове фибри могат да помогнат за регулирането на холестерола. Увеличете приема на фибри, като ядете цели зърна, бобови растения, плодове и зеленчуци.

4 - Вероятно се нуждаете от повече плодове и зеленчуци

Peathegee Inc / Гети изображения

Това отива точно заедно с влакна. Малко хора редовно ядат достатъчно количество плодове и зеленчуци, което е тъжно, защото те са с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фибри и много високи в различни витамини, минерали и фитохимикали. Добавете повече плодове и зеленчуци към вашата диета, като ядете повече салати (гледайте превръзките с високи калории), закуска на пресни плодове и хапнете на сурови зеленчуци вместо чипове.

5 - Етикетите за опаковане на храните могат да бъдат подвеждащи

Andresr / Гети изображения

Всички обработени и опаковани храни трябва да имат етикети за хранителните факти, които могат да ви помогнат да решите дали искате да купите продукта. Етикетите описват броя на калориите и хранителното съдържание за дадена храна, но трябва да сте внимателни, за да отбележите размера на сервирането - може да консумирате две или три порции на едно седене. Също така трябва да внимавате с претенциите, които може да са отпред на опаковката. Тези твърдения се използват за маркетинг на продукта и макар че те са технически точни, те могат да бъдат мамени.

6 - Трябва да сте внимателни с хранителните добавки

Снимки от горния край / Гети изображения

Хранителните добавки може да изглеждат достатъчно безобидни, защото можете да ги купите в почти всеки магазин. И като цяло, те са безопасни, стига да следвате указанията на етикета, но тъй като те не са строго регулирани или стандартизирани, може да не получите дозата, която очаквате. Някои добавки, като желязо, витамин А и витамин B-6, могат да причинят проблеми, ако приемате твърде много. Играйте го безопасно и говорете с вашия доставчик на здравни грижи, преди да приемате хранителни добавки, надхвърлящи обикновените витамини.

Източници:

> Американската сърдечна асоциация. "Съвети за диета без прищявка". Актуализирано на 11 юли 2015 г. http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/WeightManagement/No-Fad-Diet-Tips_UCM_305838_Article.jsp#.WJyRdLYrJ0t.

Национални институти по здравеопазване, Служба за хранителни добавки. "Диетични добавки". Актуализирано на 24 юни 2011 г. http://ods.od.nih.gov/factsheets/ Диетични добавки - Здравеопазване.

Министерството на земеделието на Съединените щати и Министерството на здравеопазването и човешките услуги в Съединените щати. "Диетични насоки за американците, 2015-2020". http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines.

Американската администрация по храните и лекарствата. "Ръководство за етикетиране на храните." Актуализирано на 1 юли 2016 г. http://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/GuidanceDocumentsRegulatoryInformation/LabelingNutrition/ucm2006828.htm.