Нови идеи за сервиране на повече плодове

Повечето хора не получават достатъчно плодове, особено пресни плодове . Нищо не е наред с варени, консервирани или дехидратирани плодове, но пресните плодове са много по-привлекателни. Средният възрастен се нуждае от поне една чаша плодове на ден, заедно с две или повече чаши зеленчуци. Смятаме, че първата стъпка към увеличаване на приема на пресни плодове е да изхвърлите всички бонбони, бисквити и сладолед, които имате в кухнята си точно сега. Омекотете сладките си апетита с вкусни пресни плодове.

Ето четири лесни начина да помогнете на вас и членовете на вашето семейство да ядете повече пресни плодове. Превъртете през слайдшоуто, за да научите повече.

1 - Копаят в една плодова салата

istockphoto

Плодовите салати са основна част от летните пикници. Те могат да бъдат леки и освежаващи, или могат да бъдат пълни с повече захар и мазнини и по-високи в калориите, отколкото бихте могли да мислите. Как можете да разберете? Ако плодът е покрит с гъби със сметана или е задушен в захарен сироп, вероятно има много калории от допълнителната захар. Нискокалоричната плодова салата ще има лек дресинг, който не превъзхожда вкуса на плодовете. Можете също така да добавите плодове към традиционната салата от градина.

Направете проста нискокалорична плодова салата, като комбинирате кубчета прясна пъпеш, парчета ананас, грозде и ягоди. Можете да търсите за повече празнични рецепти за плодова салата; просто стойте далеч от съставки, които добавят твърде много калории или разчитат на плодове, консервирани в силен сироп.

2 - Съхранявайте плодовете на брояча

Тим Хол / Гети изображения

Извън зрението не е така, затова не крийте всичките си плодове в хладилника, задръжте няколко дни на пресни плодове на кухненския плот. По този начин ще бъдете изкушени да вземете ябълка, портокал или круша вместо бонбони. Нектарините и бананите също се държат добре при стайна температура в продължение на няколко дни, стига кората да е все още непокътната. Само не забравяйте да държите ябълките далеч от бананите, освен ако не искате те да узреят бързо.

3 - Направете Плодови Smoothies

LWA / Джей Нюман / Гети изображения

Насладете се на пресни плодове в сладкиши . Основната гладка каша включва банан, нарязан на парченца, чаша плодове, купичка обикновен кисело мляко и чаша мляко или сок. Поставете всичко в миксер за около минута и сервирайте. Ако имате тежкотоварен блендер, можете също така да добавите няколко кубчета лед за микс като текстура. След като имате тази проста рецепта надолу, можете да изследвате повече рецепти за ласкателство.

4 - Пресни плодове за десерт

Риу / Гети изображения

Направете прост и вкусен десерт, като сервирате купа от ягоди и боровинки с малка кукла със сметана, покрита с орехи. Ако искате да премахнете наситените мазнини от бита, можете да използвате обикновен кисело мляко (гръцкото кисело мляко има чудесно гладка и кремообразна текстура). Когато търсите десертни рецепти с плодове и плодове, не забравяйте да потърсите рецепти, които не добавят твърде много захар или мазнини.