Карбамид графики и ползи за здравето на червени боровинки

Прясните червени боровинки са с ниско съдържание на въглехидрати, но приготвените продукти не са

Черните боровинки са с много ниско съдържание на захар, докато са с високо съдържание на фибри и хранителни вещества. Можете да си купите допълнителни торби с пресни боровинки през есента, за да замразите и да използвате през цялата година. Един проблем с боровинките е, че сами по себе си те са много проститутки, така че много захар обикновено се добавя към храни, използващи боровинки. Не забравяйте да прочетете етикетите за всеки сос от червена боровинка, сок от червена боровинка и други продукти от червена боровинка, ако ограничавате въглехидратите.

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс

Както е вярно за плодовете с ниско съдържание на въглехидрати, няма научно изследване на гликемичния индекс на боровинките. Някои източници са екстраполирани от други подобни храни, които биха били в нисък до умерен диапазон. Имайте предвид, че това е само за неподсладени боровинки.

Гликемично натоварване

Гликемичният товар взема предвид количеството храна, както и неговия гликемичен индекс. Стойност по-малка от 10 се смята за ниска и трябва да има слаб ефект върху кръвната захар или инсулина. Ето изчисленото гликемично натоварване за боровинки:

Ползи за здравето и рискове

Клюква са много добър източник на витамин С и манган. Те са богати на фитонутриенти , особено антиоксиданти. Боровинките също могат да имат малък антибактериален ефект в устата, стомашно-чревния тракт и уринарния тракт поради специалната структура на фитохимикалите в тях.

Изследванията в тази област са предварителни, със смесени резултати за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища. Здравните власти твърдят, че сокът от червена боровинка, добавките от червена боровинка и други продукти от боровинки не трябва да заменят антибиотичната терапия, ако имате инфекция на пикочните пътища.

Пиенето на големи количества сок от червена боровинка може да разстрои стомаха ви и да увеличи риска от камъни в бъбреците, ако го направите за дълъг период от време. Ако приемате Кумадин (варфарин) като разредител на кръв, големи количества сок от червена боровинка могат да променят нивата, така че обсъдете това с Вашия лекар.

Рецепти с ниско съдържание на въглехидрати

Ако ограничавате въглехидратите, можете да потърсите сос от червени боровинки без захар, за да се насладите на месо, кисело мляко или извара. Можете също така да направите доматен сос от червени боровинки и да използвате вкусов захар, който не е захар. На закуска се наслаждавайте на коктейли от ленено семе от червени боровинки . За обяд се сервирайте салата без дресинг за салати от винограт . След това поставете вашите таланти да работят, правейки елегантно и вкусно пиле с боровинки и сос от червено вино за вечеря. За сладко питие, печете една партида бисквити от орех от червена боровинка .

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> Червена боровинка. Национални институти по здравеопазване. https://nccih.nih.gov/health/cranberry.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.