10 причини, поради които трябва да ядете по-добра диета

1 - здравословна балансирана диета

Хинтерхаус продукции / Гети изображения

Храненето на здравословна и балансирана диета не е толкова сложно. Просто изберете разнообразие от храни от всички основни хранителни групи, включително плодове и зеленчуци, месни или протеинови източници, млечни продукти или калций, зърнени храни и зърнени храни и здравословни масла и мазнини. Той също така помага, ако искате също така да консумирате правилното количество калории, за да поддържате здравословно тегло и да намалите всички нездравословни боклуци.

Понякога въпросът не е за това, което прави здравословна диета; това е защо човек трябва да яде здравословна диета. Така че, ако се чудите, тук са моите десет причини, поради които трябва да се храните здравословно.

2 - Прави по-лесно отслабване

Сайеасу Цуджи / Гети изображения

О, разбира се, можете да отслабнете, като ядете нискокалорична нездравословна храна или като следвате последната абсурдно ограничителна диета , но това просто не е най-добрият начин да отслабнете и да бъдете здрави.

Храненето на здравословна диета, включваща много пресни нискокалорични хранителни гъсти плодове и зеленчуци, пълнозърнести пълнозърнести храни и бобови растения, ще ви помогне да изгубите излишния мазнини и да ви осигури всички хранителни вещества, от които се нуждаете.

3 - Също така прави печалбата по-лесна

Култура RM / Стивън Лукс / Гети изображения

Въпреки че има много по-голям интерес към намаляване на теглото, има редица хора, които трябва да спечелят тегло поради заболяване или по други причини. Избирайки здравословни храни с висока плътност, като ядки, семена и сушени плодове, може да ви помогне да натрупате тегло, без да прибягвате до храни, които не са хранителни.

4 - Намалява риска от диабет тип 2

Glow Wellness / Гети изображения

Отчитането на лошите хранителни навици и затлъстяването са два основни рискови фактора за диабет тип 2. Увеличаването на приема на здравословни храни и загуба на тегло, ако сте със затлъстяване или с наднормено тегло, може да намалите риска.

5 - Добре е за сърцето ти

Стив Макалистър / Гети изображения

Една диета, богата на риба, ядки, плодове, зеленчуци и други здравословни храни (като диета от средиземноморски тип ) ви осигурява омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини, които са полезни за сърцето ви. Той също така улеснява избягването на повечето транс-мазнини, които са свързани със сърдечно-съдови заболявания.

6 - И намалява риска от някои видове рак

Дан Далтън / Гети изображения

Храненето на лоша диета, пиенето на твърде много алкохол, натрупването на прекалено много тегло и тежката консумация на червено и преработено месо са свързани с по-висок риск от някои форми на рак. И въпреки че е трудно да се каже, че определени храни предотвратяват рака, храненето на здравословна диета като цяло може да намали риска от рак.

7 - Задава добър пример за вашите деца

Рой Мехта / Гети изображения

Ако сте родител или бабичка, които се борят с придирчиви яденици, може да откриете, че ситуацията е по-лесна за работа, ако зададете добър пример за вашето дете. Как можете да очаквате децата ви да ядат броколи, докато седнете там, като ядете картофени чипове? Също така, да се накарат децата и придиргите да се хранят в кухнята е един чудесен начин да ги накарате да опитат нови храни .

8 - Няма нужда да губите пари за добавки

Glow Wellness / Гети изображения

Храненето на здравословна, балансирана диета ще ви осигури всички необходими витамини и минерали, от които се нуждаете всеки ден. Искам да кажа, че няма нищо лошо при вземането на мулти-витамин, за да се осигури адекватен прием, но изследванията показват, че има повече ползи за здравето, свързани с хранене на разнообразни здравословни храни, а в някои случаи приемането на добавки може да бъде рисковано .

Моля, имайте предвид, обаче, ако вашият доставчик на здравни грижи ви е дал добавки по някаква причина, не трябва да спирате да ги приемате, без да говорите с него първо.

9 - Помага ви да се чувствате по-енергични

Култура RM Exclusive / Едвин Хименес / Гети изображения

Храненето на здравословна диета ви осигурява въглехидратите, от които се нуждаете за енергия, заедно с достатъчно витамини от вида B, за да помогнете за процеса. Не забравяйте да започнете със здравословна закуска, защото ви помага да държите нащрек цяла сутрин и да подготвите сцената за ден на здравословно хранене.

10 - Добре е за кожата и косата ви

Творчески локомотив / Гети изображения

Храненето на здравословна диета ви помага да изглеждате най-добре като доставяте хранителните вещества, които кожата ви трябва да остане еластична и гладка и може би да предотврати бръчките. А косата ви се нуждае от добро хранене , включително много протеин, за да бъде меко, лъскаво и здраво.

11 - Помага за здравословното храносмилане

Адам Гол / Гети изображения

Според Академията по хранене и диететика повечето американци ядат много по-малко диетични фибри, отколкото би трябвало. нуждае. Фибрите са от съществено значение за здравословната храносмилателна система и за поддържането на нормалния холестерол и нивото на кръвната захар. Яжте правилно и включва много източници на фибри като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения.

Източници:

Академия по хранене и диететика. "Влияние върху здравето на диетичните влакна".

Офис на САЩ за профилактика на заболяванията и насърчаване на здравето. "Диетични насоки за Americana 2015-2020."

Националният институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. "Аз съм в риск за диабет тип 2? Вземайки мерки за намаляване на риска от получаване на диабет."