5 съвета за закупуване на хранителни добавки

Хранителните добавки са навсякъде - ще ги намерите в магазин за хранителни стоки, магазин за дрога, магазин за хранителни стоки и магазините за големи кутии. И има много от тях. Мултивитамини, единични хранителни вещества, фибри, минерали, мастни киселини, антиоксиданти, екстракти, средства за отслабване - дори енергийни напитки и протеинови прахове се класифицират като хранителни добавки.

И така, откъде знаеш кои да купуват?

Не е лесно. Въпреки че добавките са регламентирани до известна степен от Американската администрация по храните и лекарствата, производителите на добавки трябва да доставят безопасни продукти. FDA най-често се намесва след идентифициране на проблем.

Бъдете интелигентен купувач. Тук са моите топ пет съвета за избор на хранителни добавки.

1. Знайте защо - или ако - имате нужда от тях.

Хранителните добавки се използват най-добре, за да се гарантира, че получавате подходящ прием на специфични хранителни вещества - те са няколко витамина, които ще вършат добре работата. Но има моменти, когато се използват специфични добавки, за да се помогне за лечение на специфични здравни проблеми - като приемането на калций и витамин D за остеопороза или желязо за анемия. В такива случаи вашият доставчик на здравни услуги вероятно вече е обяснил колко трябва да предприемете и може би предлагате предложения за конкретни марки.

Ако мислите, че имате здравословни причини да приемате конкретни добавки, трябва да говорите с вашия доставчик на здравни услуги.

Не диагностицирайте себе си въз основа на книга за самопомощ или падайте за чудодейни лекове, които може да намерите на уебсайт.

И накрая, ако целта ви за приемане на добавки е да предотвратите заболяване, тогава може да искате да преразгледате плана си - научните изследвания обикновено не намират добавки, които да бъдат полезни по този начин. Те вероятно не боли, но храните, които ядете (или не ядете), вероятно имат по-голямо влияние върху здравните рискове.

2. Почистете уменията си за четене на етикети.

Етикетите са предназначени да привличат вниманието ви, така че да купите продукта. И въпреки че производителите на добавки трябва да спазват специфични правила относно здравните претенции, може да се окажете, че търсите продукт, който казва, че може да направи повече, отколкото може.

Не вярвайте - когато става въпрос за добавки и здравни претенции, ако звучи твърде добре, за да е истина, вероятно е така. В най-добрия случай ще изхвърлите парите си и в най-лошия случай ще се окажете с нещо опасно.

Погледнете твърденията в предната част на етикета и прегледайте графиката и съставките за допълващите факти, които ще ви дадат представа за това какво е в бутилката и колко да вземете. Също така трябва да намерите името и информацията за контакт на производителя.

3. Оставете това просто - избягвайте дозите и допълнителните съставки.

Така че, да речем, че искате да купите бутилка витамин С. Отивате в магазина и виждате една бутилка витамин С, друга бутилка витамин С с имуномоторни билки и бутилка витамин С с това, че и друго нещо. Допълнителните неща са полезни ли?

Тези допълнителни съставки може да изглеждат като добра идея, но колкото повече съставки, толкова по-голяма е вероятността да има някакъв нежелан страничен ефект.

Започнете с витамина или минерала, който искате да вземете. Не купувайте повече от необходимото.

Също така следвайте инструкциите за дозиране на етикета. Въпреки че хранителните добавки обикновено са безопасни, приемането на твърде много може да е лошо за вас. Знам, че някои хора одобряват големи дози добавки по различни здравословни причини, но моля, не.

4. Изберете уважавана марка.

Знаете, че има няколко марки витамини, които сте виждали от години - те са били наоколо дълго време, така че те вероятно предлагат приличен продукт. Ако пазарувате в магазин за лекарства или магазин за здравословни храни, трябва да можете да попитате някого за съвет.

Но ако отидете в магазина за хранителни стоки или в магазина за големи кутии - добре, тогава сте сами.

В този случай потърсете продукти, които са сертифицирани от ConsumerLabs, US Pharmacopeial Convention или NSF International. Тези организации не гарантират, че даден продукт е безопасен или ефективен, но те показват, че са преминали тестове за качество.

5. Закупуване по интернет? Оценете сайта!

При търсенето в интернет за добавки ще се появят всички видове уеб сайтове, от официални сайтове на компаниите за добавка до евтини евтини сайтове, до уебсайтове, които продават продукти, които са безполезни или по-лоши. Не падайте за продукти, които обещават лек за болести, изключителна загуба на тегло или ум, впечатляваща сексуална мощ.

Потърсете сайтове, които предлагат актуална звукова информация (с референции), включително лесен достъп до информацията за връзка. Националната мрежа на библиотеките по медицина има съвети за оценка на сайтове за здраве.

Накрая - говорете с вашия доставчик на здравни услуги Ако:

Източници:

Американското сдружение за рака. "Избор и използване на хранителни добавки." Достъп до 12 февруари 2016 г. http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/dietarysupplements/dietary-supplements-choosing-safely.

Национален център за допълваща и алтернативна медицина. "Използването на хранителни добавки разумно." Достъп до февруари 12, 2016. http://nccam.nih.gov/health/supplements/wiseuse.htm

Национален институт на здравеопазването на диетични добавки. "Диетични добавки: Какво трябва да знаете". Достъп до 12 февруари 2016 г. http://ods.od.nih.gov/HealthInformation/DS_WhatYouNeedToKnow.aspx.

Американската администрация по храните и лекарствата. "Съвети за потребители на хранителни добавки", достъп до 12 февруари 2016 г. http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/UsingDietarySupplements/ucm110567.htm.