Защо велосипедизъм е лошо за вашето здраве

Тежестта на велосипедите се отнася до повтарящия се процес на умишлено загуба и след това добиване на тежестта назад. Тежестта на колоезденето често се нарича йо-йо диета, защото теглото на диетора се повтаря и натиска отново и отново. Единичен цикъл на теглото се определя като един случай на загуба на тегло, последвано от възстановяване на теглото. Някои изследвания свързват някои рискове за здравето на велосипедистите с тежести.

Също известен като: йо-йо диета

Алтернативно изписване: велосипед

Чести неправилни писания : велосипедизъм

Пример: Когато април загуби 30 килограма и след това го върна обратно, само за да се върне към диетата си и да започне да губи тегло отново, тя е била натоварена с велосипед.

Какво е колоездене на тегло?

Тежестта на колоезденето обикновено се случва при хора, които многократно продължават и изключват диети. Процесът обикновено води до натрупване и загуба на подобно количество тегло отново и отново. Някои изследователи определят колоезденето на теглото като загуба и възстановяване от най-малко 20 паунда три или повече пъти. Докато други учени определят колоезденето на теглото като умишлена загуба и непреднамерено възвръщане на десет лири или повече.

Тежестта на колоездене или "йо-йо диета" често се свързва с катастрофата. По време на катастрофа диета, вие консумирате много малко калории и отслабнете много бързо. Смъртоносните диети са различни от много нискокалоричните диети (VLCD) , които обикновено се контролират от лекар и са част от цялостна програма за отслабване.

След катастрофална диета е много често да се възстанови теглото. Възстановяване на тегло се случва, защото калорийният дефицит, който създава загуба на тегло, е твърде трудно да се поддържа. Много малко диети могат да поддържат много ограничителните хранителни навици, които ги карат да отслабват. В допълнение, много от катастрофиращите диети се възстановяват, като преяждат, че се хранят и възвърнат теглото, което са загубили, а понякога и повече.

Здравословни рискове

Изследователите не знаят дали самата тежест на колоездене води директно до някакви здравословни проблеми. Някои изследвания разкриха опасения, че велосипедизмът може да бъде свързан с повишен риск от смърт, но други проучвания установиха, че няма връзка между смъртността и йо-йо диета. Възможно е обаче да има връзка между натоварването с велосипед и високото кръвно налягане, високия холестерол или заболяването на жлъчния мехур.

Склонността към преяждане може също да бъде свързана с велосипедизъм или йо-йо диета. Теглото на велосипеда може да повлияе на вашето психическо здраве, което ви прави по-вероятно да се чувствате депресирани по отношение на теглото си.

Има ли метаболизъм за промяна на теглото?

Някои проучвания предполагат, че велосипедистите могат да направят загубата на тегло по-трудно. Някои експерти казват, че процесът на загуба и възстановяване на теглото може да забави метаболизма ви до момент, когато бъдещите опити за загуба на тегло стават все по-трудни. Но голямо проучване, проведено в изследователски център в Сиатъл, установи, че диетите йо-йо нямат ефект върху метаболизма и нямат влияние върху бъдещите опити за отслабване.

Как да се избягва велосипед

Най-умният начин да избегнете йо-йо диета е да изберете разумен план за отслабване, който осигурява бавна и постоянна загуба на тегло и преходна програма за дългосрочен план .

Смъртоносните диети не са здрави и често водят до възстановяване на теглото.

След като достигнете теглото си, продължете да упражнявате и да наблюдавате какво ядете. В един момент вие постепенно ще започнете да консумирате повече калории, но никога не би трябвало да планирате да се върнете към стил на хранене, което е причинило повишаване на теглото на първо място. Отслабването и поддържането на теглото са свързани с постоянни промени в начина на живот за дългосрочно здраве и уелнес.

Словото от

Лесно е да паднеш за изкушението на диетата и да използваш диета за катастрофа, за да отслабнеш бързо. Може да имате специално събитие или ваканция в календара си и искате да отслабнете бързо, за да се почувствате по-добре за тялото си.

Но има вероятност да прекарате велосипед по тежест в резултат на тази диета. Има по-добри начини да се чувствате по-добре за тялото си в краткосрочен план. Прескочете катастрофиращите диети и използвайте диета за отслабване, когато сте готови да направите дългосрочен ангажимент за хранително хранене. По-вероятно е да сте успешни в дългосрочен план.

Източници:

Здравна информация. Диети и жлъчни камъни. Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. http://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/weight-control/dieting_gallstones/Pages/dieting-and-gallstones.aspx

Здравна информация. Виж AHEAD: Действие за здраве при диабет. Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. http://www.niddk.nih.gov/news/for-reporters/look-ahead-action-health-diabetes/Pages/default.aspx

Виктория Л. Стивънс, и др. "Велосипед и смъртност в едно голямо проучване в САЩ". Американски вестник за епидемиология 27 януари 2012 г.

"Yo-Yo диетата не засяга бъдещите резултати от загуба на тегло." FredHutch.org 16 август 2012 г.