10 Често срещани грешки, които трябва да се избягват при започване на диета с ниско съдържание на въглехидрати

Тази диета не е толкова просто, колкото изрязването на хляба и купуването на сладоледен сладолед

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати може да бъде изключително ефективна за отпадане на излишната мазнина и проучванията показват, че тя също може да помогне за намаляване на риска от инсулинова резистентност и диабет. Тъй като тя елиминира храни, които имаме тенденция да преяждаме (можеш ли да кажеш кошницата за хляб?), В крайна сметка си спестил тона калории. И тъй като въглехидратите скочат кръвната захар, ще имате и по-стабилизирани нива.

Въпреки това, както при повечето диети, има някои често срещани препятствия, които може да срещнете, когато се впуснете в тази специализирана диета, която ограничава определени храни. От очакваните резултати твърде рано, за да пренебрегват други макронутриенти, за да не успеят да планират, някои от тези грешки могат да разрушат най-добрите ви намерения за диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Но те не трябва да! Ето 10 от най-честите грешки при храненето с ниско съдържание на въглехидрати и как да ги избягвате.

Хранене на твърде малко въглехидрати

Диетата с ниски въглехидрати, макар и на пръв поглед да изглежда явна, има нюанси и детайли, които е важно да имате предвид за успеха си. За да поддържате здравословна диета, докато приемате нисковъглехидрати, е от решаващо значение да се уверите, че получавате здравословно количество от всички макроелементи (протеини, мазнини и въглехидрати).

Не забравяйте, че ниските въглехидрати не означават никакви въглехидрати . Зеленчуците, както нишестени, така и несъдържащи скорбяла, съдържат въглехидрати, както и плодовете и другите здравословни храни, които трябва да ядете

Ако ядете твърде малко въглехидрати в началото, може да пострадате с катастрофа и да решите, че нисковъглехидратът не е за вас. Това е срам, когато една обикновена настройка или две обикновено могат да ви доведат удобно в началото до големите награди в края на това.

Прекомерно хранене на "разрешени" храни

Тъй като поддържате въглехидратите си ниски (навсякъде между 50 и 100 грама, в зависимост от нивото на упражняване), може да откриете, че достигате до повече от макроелементите, които не трябва да ограничавате, като протеини и мазнини.

Това често означава преувеличаване на месото и сиренето, което може да има не само здравни рискове, но и да доведе до увеличаване на теглото, тъй като тези храни съдържат много калории.

Така че ниските въглехидрати не са лиценз за ядене на толкова от тези храни, колкото искате. По-скоро следвайте пирамидата с ниско съдържание на въглехидрати, за да намерите оптималното количество макроелементи за вас и нека апетитът ви да бъде ваш водач, когато сте гладни и спрете, когато сте удобни.

Скипиране на зеленчуци

От време на време хората казват, че не се чувстват добре, като ядат диета, по-ниска в въглехидратите . И се оказва, че ядат почти никакви зеленчуци или плодове. Това няма да работи в дългосрочен план.

Пирамидата с ниско съдържание на въглехидрати има зеленчуци в основата. С други думи, трябва да ядете повече от тях, отколкото всяка друга храна!

Плодовете, особено плодовете с ниско съдържание на захар, играят важна роля в пълната диета с ниски въглехидрати . И тези изключително здравословни храни съдържат микроелементи, които тялото ви трябва да функционира добре и да остане здравословно - така че те не само ще помогнат на талията ви. Те също ще направят дълъг път към предотвратяването на хронични заболявания.

Като правило, половината си чиния или повече трябва да бъдат пълни със зеленчуци. Следвайте тези съвети за подготовка, за да включите повече зеленчуци във вашия ден.

Страхувайки се от мазнините

Отстраняването на мазнините от мазнините е толкова вреден, колкото и прекомерното им консумиране, тъй като здравословните мазнини са основен компонент на здравословното хранене. Въпреки факта, че мазолата с ниско съдържание на мазнини е широко дискредитирана и че здравословните мазнини са показали, че подобряват всичко, от високото ниво на холестерол до здравето на мозъка, едва ли премина ден, през който не виждате или чувате отрицателно съобщение за мазнините в диетата. Това, както и желанието за бързо намаляване на теглото, може да ви накарат да опитате с ниско съдържание на мазнини версия на диета с ниско съдържание на въглехидрати.

В началото може да видите резултати, ако използвате много от собствените си мазнини (за разлика от яденето).

Въпреки това загубата на мазнини неизбежно се забавя и след това може да станете по- гладни, ако не добавите някаква мазнина към вашата диета.

Нищо няма да саботира диетата по-бързо от глада. Така че не позволявайте това да ви се случи. Получете половин авокадо с вашите яйца и обличайте салатата си с превръзки на основата на зехтин.

Забравянето на влакна

Консумирането на достатъчно зеленчуци и плодове води до дълъг път към осигуряването на достатъчно фибри в диетата си, което може да предотврати гастроинтестинални смущения като запек и подуване, които хората често изпитват при изрязването на храни с високо съдържание на въглехидрати картофи).

Запознайте се с храни с високо съдържание на фибри и храни с ниско съдържание на въглехидрати (повечето от тях могат да се намерят в производствената пътека, затова не забравяйте да се насочите там!), Както и различните видове влакна, които трябва да получавате всеки ден. Също така може да пожелаете да държите висококачествени семена от лен и чай, както и нискомаслени трици, като All Bran, в случай, че получите резервно копие.

Липса на планиране

Когато за първи път започнете нов начин на хранене, без съмнение ще се сблъскате със стари навици, които трябва да бъдат променени на нови по-здрави. Вече не можете безпогрешно да удряте автоматиката или устройството. Това е хубаво нещо. Спирането да преосмислим навиците ни е конструктивна стъпка към подобряване на живота ни.

Но в случай на хранене, важно е да планирате за известно време, докато новите ви навици дойде естествено. Нищо няма да ви саботира по-бързо, отколкото да осъзнаете, че сте гладни, но не знаете какво да ядете, нямате нищо в хладилника или нямате време за готвене.

Планирането на хранене преди магазин за хранителни стоки, както и групово готвене, което събира един ден от седмицата, за да направите куп ястия, които можете да ядете през цялата седмица, може да бъде отличен инструмент, за да сте сигурни, че винаги имате готови храни , Също така, поддържането на ниско-въглехидратни закуски на ръка е страхотна идея.

Влизане в рутина

Има хора, които ядат същите неща ден след ден и харесват по този начин. Но честно казано, повечето от нас като разнообразие и ще се отегчават много бързо, ако това не е вградено в начина, по който ядем.

Има много начини да се избегне скуката с ниски въглехидрати . Няма причина да не се яде голямо разнообразие от храни и всъщност разнообразната диета вероятно ще бъде по-добре за нас хранене.

Всяка кухня на планетата има опции с ниски въглехидрати. Просто трябва да пропуснете нишестето и захарта. Също така, повечето ястия могат да бъдат "обезкостени".

Падаща плячка за пакетирани храни с ниско съдържание на въглехидрати

Бъдете предпазливи от сладоледените сладоледи, баровете за замяна на храната и други "третира" с ниско съдържание на въглехидрати или без захар. Те често съдържат съставки като малтитол , който е също толкова лош, колкото захарта по много начини.

Малтитолът е въглехидрат, който влияе върху кръвната захар . По принцип продукти, които говорят за техните " нетни въглехидрати " или "ударни въглехидрати" заслужават внимателно проучване на съставките и внимателно експериментиране.

Отдаване под наем на въглехидрати

Вие ядете нисковъглехидрати. Чувствате се страхотно и теглото ви пада като магия. Вие не сте гладни между храненията. Имаш енергия. Можете да се концентрирате по-добре. Да!

Така че, мислиш, че ще имаш парче препечен хляб. Няма значение, все още се чувстваш чудесно. Мислиш, че ще имаш сладоледен сладолед - все още губиш тегло. Дори малко захар в кафето ви не може да навреди, нали? Може би не, но ...

Нещо ви е изпратило по личната ви лимит за въглехидрати . Внезапно имате глад, вие сте по-гладни, натрупвате тегло и сте в порочен кръг, който е трудно да се счупите с въглехидрати, да сте гладни и да ядете повече въглехидрати.

Понякога това се случва по-нежно, но е обичайно да се пропускат все повече въглехидрати , понякога непознати. Ако това се случи, е време да направите справка и вероятно да започнете, поне за няколко дни, да прекъснете този цикъл.

Пропускане на упражненията

Има изкушение да напуснете тренировки, когато говорите за диети с ниско съдържание на въглехидрати, защото често хората могат да бъдат успешни на първо време, докато останат заседнати. Въпреки това, има няколко причини да се говори за упражнения във всяка диета дискусия (Аткинс нарича това "не-по договаряне"):