7 митове за диета с ниско съдържание на въглехидрати

Лоши концепции за ниско съдържание на въглехидрати, разкрити от изследванията и общото разбиране

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати се нуждаят от известна демистификация, тъй като съществуват много погрешни схващания, които продължават да съществуват въпреки информацията за противното. Информацията против ниско съдържание на въглехидрати често изобразява изображение на хора, които ядат много нездравословна диета, без зеленчуци или плодове, крещящ крем и ядене бекон, потопено в масло през цялото време. Хората от тези диети се предполага, че са ухажвали сърдечни заболявания и са на опасен път към лошо здраве.

Време е за проверка на реалността.

Истината е, че нисковъглехидратните диети се фокусират върху питателна, здравословна храна и се оказва, че изследванията за намаляване на въглехидратите продължават да показват все по-положителни резултати. От загуба на тегло до подобряване на резултатите за хора с хронични заболявания, има много да се обичат за ниско съдържание на въглехидрати диети. Ето общите митове за диетата с ниско съдържание на въглехидрати и истината зад тях.

Мит: ниско съдържание на въглехидрати означава, че няма въглехидрати

Това погрешно схващане е идеята, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати трябва да е наистина ниска в въглехидратите. Ще прочетете, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати се опитват да "елиминират въглехидратите" например. Това просто не е така. Ето истината:

Мит: Диетите с ниско съдържание на въглехидрати обезкуражават храненето на зеленчуците и плодовете

Тъй като калориите в зеленчуците и плодовете идват предимно от въглехидрати, хората вярват, че те не са разрешени при диети с ниско съдържание на въглехидрати. Обратното е вярно.

Ето фактите:

Мит: Диетите с ниско съдържание на въглехидрати имат неадекватно влакно

Причината е, че тъй като влакната са въглехидрати, диетата с ниско съдържание на въглехидрати трябва да е с ниско съдържание на фибри. Но тук е истината зад това твърдение:

Мит: Хората, които хапват ниско-въглехидратни диети, се борят със сърдечни заболявания

Вместо да допринася за сърдечно-съдови заболявания, има ползи за здравето от диетата с ниски въглехидрати, които са свързани със здравето на сърцето.

Мит: Диетите с ниско съдържание на въглехидрати ще повредят бъбреците Ви

Причините тук са, че тъй като хората с бъбречни заболявания обикновено се насърчават да ядат ниско протеинови диети, диетата, която е по-висока в протеините, ще предизвика бъбречно заболяване. Тук е объркването, когато вашето бъбречно здраве е, когато сте започнали диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати често не е по-висока в сравнение с най-новите препоръчителни нива. Докато много американци получават много повече протеини, отколкото е необходимо, няма връзка с протеините, които компрометират здравето на бъбреците при иначе здрави индивиди с диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Мит: Диетите с ниско съдържание на въглехидрати ще "изсушат калций от костите ви"

Това се основава на идеята, че диетите с ниски въглехидрати винаги са с високо съдържание на протеини.

Хората с по-високи протеинови диети са склонни да имат повече калций в урината си. Но това се оказва червен херинга.

Проучванията показват, че протеинът, вместо да причинява костна загуба, всъщност защитава костите ни от костна загуба, така че диетите с ниско съдържание на въглехидрати могат да поддържат здравето на костите, дори ако те са с относително високо съдържание на протеини.

Мит: Аткинс "умря за собствената си диета"

Много хора все още мислят, че смъртта на д-р Робърт Аткинс, инициаторът на диетата на Аткинс , е била заради диетата му, но ето,

Долен ред: Не вярвайте на хип-хоп

Не е нужно да гледате далеч в медиите (особено в интернет), за да намерите "факти" за нисковъглехидратните диети, подобни на тези. Важно е здравето ви да отиде отвъд митовете и да разберете кой е най-добрият начин да ядете за собственото си здраве.

> Източници:

> Bonjour JP. Поемане на протеини и здраве на костите. Международен вестник за витамини и хранителни изследвания . 2011; 81 (23): 134-142. Doi: 10.1024 / 0300-9831 / a000063,

> Brinkworth GD, Buckley JD, Noakes M, Clifton PM. Бъбречна функция след дълготрайно отслабване при хора с абдоминална затлъстяване при много ниско въглехидратна диета срещу висококапална диета. Вестник на Американската диетична асоциация . 2010; 110 (4): 633-638. Дой: 10.1016 / j.jada.2009.12.016.

> Noakes TD, Windt J. Доказателства, които подкрепят предписването на диети с ниско съдържание на въглехидрати с високо съдържание на мазнини: преглед на разказа. Британски вестник на спортната медицина . 2017; 51 (2): 133-139. Doi: 10.1136 / bjsports-2016-096491.