Топ 6 правила за хранене с ниско съдържание на въглехидрати

Не го усложнявай!

Повечето от нас носят правила (или насоки) за храната в главите ни. Всъщност правилата могат да бъдат много полезни, когато става въпрос за избор на храни - представете си, ако трябва да избираме отново сред десетките хиляди храни в хранителния магазин всеки път, когато пазаруваме! Важното е да се уверите, че вашите правила за храна ви обслужват, без да се борите срещу вас.

Не само правилата опростяват избора на храна, но с течение на времето те могат да станат част от вашата ясна идентичност.

Това носи свой собствен импулс, за да ви помогне да продължите да правите мъдри избори. Така че това, което започва като съзнателно правило, се преобразува в "точно начина, по който ям", с малка мисъл. Без повече агонизиране в секцията за хлебопроизводството, вие буквално не се интересувате повече от секцията за хлебопроизводство. Бисквитките вече нямат смисъл.

Ето някои правила за храни с ниски въглехидрати, които да обмислите да добавите към арсенала си. Обърнете внимание, че тези правила не са предназначени да бъдат общи и крайни, просто полезни насоки. Най-добрите правила са тези, които идвате със себе си, които имат смисъл за вас.

1. Мазнините са ваш приятел

Шведите го правят - обичам тениските на LCHF, които съм виждал да носят. Ниско съдържание на въглехидрати с висока мазнина! Да! За много от нас това е най-полезното правило, което можем да поемем.

Повечето хора в САЩ носят неписано правило, което е противоположно на това - да се избягват мазнините. Това всъщност е опасно за начина ви на хранене, защото избягването на мазнини практически гарантира, че ще ядете повече въглехидрати на тяхно място.

Разбира се, важно е да се избягват нездравословни мазнини. Изрязването на транс-мазнините е от жизненоважно значение, а експертите с ниско съдържание на въглехидрати са съгласни, че не прекалявайте с омега-6 мазнините (соево масло, царевично масло и др.) Е важно за здравословна диета с ниско съдържание на въглехидрати. От друга страна, наситените мазнини се оказват, че не са проблемът, който някога е мислел, и много мазнини са наистина добри за нас .

2. Отнасяйте захарта като токсична

Въпреки че има хора, които твърдят, че захарта е буквално токсична, тя не е отровна в традиционния смисъл на думата. Но за онези от нас, чиито тела не обработват добре захари, ефектите на захарта в тялото ни могат да бъдат доста опустошителни за дългите разстояния. Поради тази причина може да бъде полезно да мислите, че захарта е токсична.

3. Нишесте = Захар

Нишестето не е сладко, затова е лесно да се забрави, че това, което е вътре в печеното картофи, е просто дълги влакна от глюкоза, готови да се разпаднат на захар в телата ни.

Особено проблематични са преработените нишестета, които са практически предварително разградени за нас. Ако мога да се отърва от две пътеки в магазина за хранителни стоки, бих започнал със захарните напитки и скоро ще се преместя в зърнената пътека. Почти всички от тези зърнени храни са направени от зърна, които са преработени до един сантиметър от живота им, дори и да са означени като "пълнозърнести". Което ме кара да ...

4. Избягвайте храни, етикетирани с ниско съдържание на мазнини, без глутен, с високо съдържание на протеини и т.н.

По принцип такива етикети са: a) сигнал, че това е произведена храна и следователно е вероятно да бъде напълнена с боклуци и б) сигнал за приоритета на производителя. Тези храни обикновено са с високо съдържание на захари и рафинирани нишестета.

Дори когато етикетът е "ниско съдържание на въглехидрати", те могат да имат много подозрителни съставки, които някои хора реагират лошо (напр. Вещества, които са технически "влакнести" в природата, но до момента, в който са инсталирани в преработена храна, повишават кръвната захар в много хора).

Като човек, който трябва да следва диета без глутен, има шепа храни, етикетирани без глутен, които ще ям, например соев сос. Но по-голямата част от времето, етикетът, който не съдържа глутен, означава, че това е висококачествена храна.

5. Яжте зелените си

И други не-скорбялни зеленчуци . Ако не сте растително ядец, това е времето да се опитате да облекчите повече в диетата си.

Те не само се зареждат с хранителни вещества и е вероятно да предотвратят страшни болести, но те могат да бъдат наистина страхотни заместители на нишестета, като превозни средства за потапяне, разпръскване, макаронени сосове и др.

6. Мислете "Мазнини, влакна, протеини"

Всеки път, когато ядете, опитайте се да включите източниците на тези три хранителни вещества, които ще ви подхранят и да ви усетят удовлетворени.

7. Не разполагайте с твърде много правила

Поддържайте правилата си прости и малко. Ако имате твърде много, това е като да имате сложни правила, които не работят много добре.

Също така, правилата за почивка от време на време! Ако мислите, че сте управлявани от правилата си, може да се разбунтувате. Спомнете си целта си: правилата да станат естествена част от начина, по който ядете. Може да се изненадате колко бързо може да се случи, ако му дадете шанс.