10 съвета за лесна подготовка на зеленчуци

Хората с диети с ниско съдържание на въглехидрати трябва да ядат повече зеленчуци и често ядат повече от средния американец. Ако сте обезсърчени от времето за приготвяне на зеленчуци, използвайте тези съвети, за да се научите да го правите бързо и лесно.

1. Имайте подходящите инструменти и знаете как да ги използвате

Получете добър нож на готвача, научете се как да го използвате и го оставете остър. Когато знаете, че можете да изрежете голяма купчина зеленчуци само за няколко минути, вие сте много по-склонни да го направите.

В крайна сметка ще се насладите на по-голямо разнообразие и количество зеленчуци. Не е нужно да харчите много пари, за да получите добър нож и да имате предвид, че ще продължи остатъка от живота ви. Научете как да използвате нож, като посещавате класове в магазин за кухненско оборудване или гледате видеоклипове, които дават ръководство за техника. Не се опитвайте да отрежете твърде бързо отначало. Постепенно изграждайте скоростта си. Скоро ще се кълцаш като професионалист.

За някои работни места е много полезен и кухненски процесор. Той може да настърже една тиквичка или да превърне карфиола в " cauli-ориз " след няколко секунди.

2. Настройте работното си пространство

Работата в кухнята е излишна. Ако е възможно, настройте кухнята си така, че да имате работно място за рязане до печката. По този начин можете просто да "нарязвате и пускате", докато вървите. Имате боклук до вас на пода и контейнер за отпадъци за компоста (или изхвърляне на отпадъци) на гишето. Също така е полезно да имате чиния или купа за зеленчуци, които не са готови за варене.

3. Изберете зеленчуци, които лесно се приготвят

Вашите най-добри залози за онези вечери, когато не се чувствате като готвене, са зеленчуците, които не са склонни да бъдат мръсни, не са трудни за нарязване и не се нуждаят от много допълнителни тревоги. Аспержите могат да се изплакват и краищата се отрязват за секунди. Зелето е лесно подготвено; когато ти пускаш ножа през него, получаваш много парчета.

Тиквички е много лесно да се косят.

4. Нарежете веднъж, Яжте много

Не е нужно два пъти повече време, за да се разбият два пъти зеленчуците; правете го веднъж и яжте го за няколко ястия. Можете да удвоите ястието, което правите, или да съхранявате допълнителните в хладилника или фризера, които да използвате в бъдеще. След известно време нарязайте всичко останало в зеленчуковото ви чекмедже и го съберете заедно в голям тиган със зехтин. Можете да го подправите, колкото искате. Хвърли в куп билки, някой чесън или нарязани ядки. Можете да го ядете като странично ястие, в омлет или други ястия с яйца или като дресинг като варена салата.

5. Не цепете

Печете или скайте вашите зеленчуци със сол, черен пипер и малко зехтин. Това концентрира вкусовете по чуден начин. Често работи най-добре със зеленчуците цели или на по-големи парчета.

6. Нарежете в орден, в който те отиват в пана

Когато приготвяте куп зеленчуци в тиган, започнете със зеленчуците, които са най-дълго време, за да готвите и работите по пътя си към онези, които готвят в светкавица. Обикновено това означава да започнете с ароматни вещества като лук, целина и моркови. Следвайте тези с гъсти зеленчуци като броколи или карфиол. Можете да дадете на тези двама главен старт в микровълновата печка, в зависимост от това какво още готвите.

След това нарязайте чушки, а след това по-плътни зеленчуци като тиквички и гъби. Край със зеленина , като спанак и чаршаф.

7. Само гответе бързите

Не е нужно почти никакво време да се сое малко чесън в зехтин и да се хвърлят в вече приготвени спанок зеленчуци. Добавете малко лимонов сок и се насладете. Ако сте приключенски, опитайте да прибавите към маслиновото масло малко нарязани аншоа. Шансовете са, никой няма да може да ги идентифицира, но те наистина ще подобрят ястието.

8. Нека някой друг подготви

Кой не обича, че можеш да си купиш торбичка от зеленчуци, които някой друг е измил и измъкнал? Все повече и повече можете да купувате вече подготвени зеленчуци в магазина.

Ако си гъби вече са нарязани, не е нужно почти време да ги готвя у дома.

9. Ново отношение

Променете отношението си към нарязването на зеленчуци. Мислете за него като за облекчаване на напрежението. Можете да отрежете стреса си от музиката и да я превърнете в отпускаща част от деня си. Тя вече няма да бъде пречка и може да бъде почти медитативна.

10. Консервирани или замразени зеленчуци все още са добри за вас

Някои зеленчуци действително имат повече хранене, когато са замразени (или дори консервирани) в близост до полето, в което са били отглеждани, отколкото когато те са пресни с хиляди километри. Не е срамно да гасяте замразени броколи за вечеря.