Как да избегнете пълнене на въглехидрати при диета с ниско съдържание на въглехидрати

Четири стратегии за спиране на въглехидратите, които се опитват да се промъкнат в диетата си

В повечето случаи хората в диетите с ниско съдържание на въглехидрати навлизат в нещо коварно. С течение на времето започвате да добавяте повече въглехидрати, докато стане твърде много. Това се нарича "пълзящи въглехидрати". Как можете да се борите с тази тенденция да ядете повече въглехидрати, отколкото е добре за вас с течение на времето?

Диетите с ниски въглехидрати Atkins и South Beach започват с фаза с много ниско съдържание на въглехидрати и след това добавят въглехидрати.

Номерът е да разберете колко и колко бързо да добавите въглехидрати и да сте бдителни за признаците, които сте преминали през борда.

Как да разберете, ако сте жертва на пълзящи въглехидрати

Както подсказва името, въглехидратното пълзене се случва бавно, но когато превишите ограничението си, може да се случи едно или повече от следните неща:

Как да се борим с пълзящия въглерод

  1. Върнете се в началото и внимателно проследявайте въглехидратите си : често е добра идея да започнете отново и да получите това добро чувство за нисковъглехидрати. Уверете се, че сте запознати с количеството въглехидрати в различните храни. Има много начини да проследявате храната си, включително мобилните приложения и онлайн. Не забравяйте да четете или сканирате внимателно етикетите.
  1. Гледайте размера си за сервиране: Често срещана грешка е да мислите, че храната е толкова ниска в въглехидратите, че не трябва да обръщате внимание на това, колко ядете. Но някои храни имат повече въглехидрати, отколкото мислите , и те ще се съчетаят. Ядките са нисковъглеродни, но нямат нулеви въглехидрати и е много лесно да се яде твърде много. Също така има храни, които могат да кажат нула въглехидрати на етикета, но поради сервиране размери те не са, и по-големи количества ще добавят въглехидрати. Кремът е пример за това. Тя казва, че една супена лъжица е "0 грама въглехидрати", но всъщност тя е малко под един грам. Това може да се добави, ако влагате много кафе в кафе.
  1. Не яжвайте същите неща отново и отново. Хората понякога ядат повече въглехидрати като начин за борба с отегчението с храната, която ядат . Това особено се случва, когато хората дигат и ограничават избора си на храна, като ядат същите неща отново и отново. За хранене с ниско съдържание на въглехидрати е нещо, с което можете да се придържате, да ядете голямо разнообразие от видове храни, да използвате различни техники за готвене и да опитате с нови подправки. Също така, обикновено е възможно да декарбирате любимите си храни, като например пица , или поне да намерите различен начин да получите комбинациите от аромати, които жадувате.
  2. Не ставай твърде гладен. Достигате ли за въглехидрати, защото те са удобни и сте гладни? Ако е така, може би е необходимо повече планиране. Уверете се, че имате достъпна за вас храна, която е на вашия план. Ако изглежда, че изчерпвате въглехидратите в разпределението, преди да изтече времето си, помислете за добавяне на повече мазнини към вашата диета, което ще задоволи глада ви без въглехидрати. Добавете допълнително здравословен салатен дресинг към вашите салати, например. Имате някои guacamole с вашата храна. Поставете допълнително масло или зехтин на зеленчуците си.

Тези съвети трябва да ви върнат към количеството въглехидрати, което е точно за вас, за да можете отново да се възползвате от многото предимства на храненето с ниско съдържание на въглехидрати.