Кофеинови и алкохолни напитки на диета с ниско съдържание на въглехидрати

Това, което се брои като приема на течности от диетата с ниско съдържание на въглехидрати

Диетата с ниски въглехидрати има насоки за приема на течности. Докато конвенционалната мъдрост е, че водата е най-добра, пиенето само на вода може да не е реалност за хората с диета с ниско съдържание на въглехидрати. Можете да намерите противоречиви неща за това дали кофеиновите и алкохолните напитки трябва да "броят" в дневния прием на вода, препоръчван от нисковъглехидратните диети. Тук обсъждаме дали трябва да преброите всички течности за приема на вода.

Ще разгледаме също и как тези стойности могат да повлияят на цялостното Ви придържане към плана за диета с ниски въглехидрати.

Кофеин и дехидратация

Веднъж се смяташе, че кофеиновите напитки ще дехидратират човек до точката, в която водата в тях "няма да се брои". Многобройни проучвания обаче показват, че количеството кофеин в повечето популярни напитки не предпазва тялото от абсорбиране на водата в нея. Следователно, от гледна точка на хидратацията, кофеиновите напитки, включително чай и кафе, могат да се броят към общото количество.

Разликата в алкохола в диетата с ниско съдържание на въглехидрати

Алкохолните напитки са различна история, но когато става дума за отчитане на приема на течности. Алкохолът увеличава уринирането доста драматично. В зависимост от концентрацията на алкохола в напитката, тя дори може да доведе до елиминиране на повече вода, отколкото съдържа напитката. Така че алкохолните напитки не трябва да се отчитат към общия прием на течности и може дори да искате да имате още чаша вода.

Ако въглехидратите са проблем, в тъмните течности няма въглехидрати като коняк, бренди, шотландско или уиски. Водка, ром, джин и текила също не съдържат въглехидрати. Те са за оригиналните, не-оригинални версии. За ароматизирани спиртни напитки (включително ароматизирани водки и някои тъмни / кокосови руми) винаги проверявайте хранителната информация преди консумация, тъй като те често съдържат въглехидрати.

Ако изберете смесен коктейл, ще имате въглехидрати и може да не знаете какви са те.

За да сте сигурни, че не добавяте захар или калории, попитайте за газирана вода, диетични соли, диетична тонична вода, вода за прясна вода, енергийни напитки без захар и пенлива вода.

Програма за приемане на течности

Тъй като кафето и чаят се броят за разпределението на водата за деня, опитайте да разберете график за пиене на течности, точно както бихте хапнали. Някои хора започват с количеството вода, което искат да консумират един ден, и разбиват това на четири пъти, където ще пиете тази сума за определен период от време.

Например, ако искате да пиете по 4 кг вода на ден, бихте определили четири пъти, равномерно разпределени през целия ден, да пиете в продължение на 30 минути всеки път. Планирайте времето си за пиене на вода най-малко един час след хранене.

Докато повечето флуиди, позволени от вашата диета, могат да разчитат на вашия общ прием на течности, обикновено се предпочита обикновена вода. Ако искате да подредите дневния си прием на вода, проверете тези страхотни алтернативи на обикновената вода .

източник

Армстронг, ЛЕ. "Кофеин, телесна течност-електролитен баланс и физически упражнения." Int J Спорт Nutr Exerc Metab . 12/2 2002 г.