Как да избегнете скуката на диета с ниско съдържание на въглехидрати

Дръжте ниско съдържание на въглехидрати яде интересни

Една от често срещаните причини, които хората цитират за спирането на техния нисковъглехидрален начин на хранене, е "скука" с храната. Понякога това се дължи просто на липсата на разбиране за това, какво е диета с ниско съдържание на въглехидрати. Има често срещано погрешно схващане, че диетите с ниски въглехидрати включват просто консумиране на месо през цялото време, например. За съжаление, хората понякога започват диета, основана на това и други погрешни схващания .

Няма съмнение за това, това би било скучно !!

Не позволявайте скуката с храната да ви отведе далеч от здравословно хранене с ниско съдържание на въглехидрати. Няма да можете да останете на каквато и да е диета, когато не се наслаждавате на храната. Ето някои съвети.

Фокусирайте се върху това, което можете да ядете

Добре, така че захарите и нишестетата са ограничени, но все още има много храни! Месо, риба и други морски дарове, яйца, много зеленчуци, ядки (включително масло, мляко и т.н.), семена, някои плодове, сирена, кисело мляко, масла и други мазнини, соеви зърна . Добавете някои подправки и други аромати, (неподсладен) шоколад, кокос и други ниско-захарни храни с високо съдържание на вкус и ще откриете, че наистина има голямо разнообразие от неща за ядене.

Намерете точното количество въглехидрати за Вас

Няма причина да ограничавате въглехидратите повече, отколкото трябва. Има много предимства за яденето на повече въглехидрати, ако тялото ви го толерира.

Просто трябва да бъдеш честен за реакциите на тялото си.

Разгледайте новите кухни

Всяка кухня в света има нисковъглехидрати и други ястия, които лесно могат да бъдат направени с ниско съдържание на въглехидрати. Fajitas не трябва да включва тортили (или можете да използвате ниско-въглехидратни тортили).

Китайската храна е също толкова вкусна, без оризът или юфка. Дъто къри.

Направете или намерите декарбовани версии на любимите си храни

Не чувствайте, че трябва напълно да се откажете от храната, която обичате - повечето имат варианти с ниски въглехидрати. Много десерти могат да се приготвят със заместители на захарта. Зеленчуците и ниско-въглехидратните юфка могат да заменят обикновените макаронени изделия. Карфиолът може да се използва вместо ориз или картофи в много ястия (наистина!). Бадемово брашно, кокосово брашно, брашно от лен и други заместители на брашното могат да се използват в много печени продукти.

Това ме води до:

Научете се да готвя

Всъщност готвенето не е много трудно. Можете лесно да съберете няколко прости ястия - често в по-малко време, отколкото е необходимо, за да получите храна и определено за по-малко време, отколкото е необходимо, за да ядете. Ако се научите да се готвите сами, можете да контролирате съставките, а след като се развържете, то често вкусва много по-добре!

Наистина ли е скука?

Много хора ядат само ограничен брой различни ястия отново и отново. Ако това е вашият модел в миналото, може би трябва само да намерите няколко ястия, които искате да поставите в тези "слотове".

Но може би проблемът наистина не е скука, липсват старите ви любими храни или някакъв друг проблем с диетата. Добра идея е да натопите точно това, с което се борите, за да можете да я насочите директно, а не просто да окачите етикета "скука" върху него.

Ако пропуснете дадена храна до такава цел, опитайте този експеримент: Планирайте да имате малка част в определено време на деня или седмицата. (Например, съпругът ми има квадратче черен шоколад всяка вечер.) По този начин вие не се лишавате изцяло от храната и знаете, че ще имате някои. След това внимателно наблюдавайте резултатите.

Успя ли да задоволи желанието ви, или просто да задейства огъня? Ако последната е важна информация за реакцията Ви към храни с високо съдържание на въглехидрати. За някои хора, това е нещо като да си алкохолик - едно ухапване води до сблъсък.

Други са като приятел, който наистина е изпуснал пържени картофи, затова прави правило: "Петък е Денят на картофите". В петък имаше разумен брой пържени картофи и това беше достатъчно, за да може да остане далеч от тях през останалото време. С течение на времето той спрял да ги прави и в петък, като естествена еволюция към по-здравословен начин на хранене. (След като се качите на "здравословното хранене влак", може да се окажете, че ядете все повече и повече здравословни храни в естествена прогресия с течение на времето.)