Как да се справяте с тълпи, когато бягате състезания

Тъй като спортът на бягане става все по-популярен, бегачите откриват, че състезанията са много по-претъпкани. Ако сте имали проблеми с тълпите в състезанията, опитайте тези съвети, за да облекчите чувството си на неудовлетвореност и да подобрите представянето на състезанието.

Подредете правилно

Getty Images Северна Америка

По-бързите бегачи трябва да се наредят в предната част на стартовата линия, по-бавни бегачи и пешеходци на гърба. Някои състезания имат опити на базата на прогнозни темпове или знаци след ритъма. Ако не, попитайте участниците наблизо за очакваното им темпо; ако е по-бърз от твоя, върни се назад. Повечето състезания използват чиповете за време, така че времето, което ви отнема да стигнете до стартовата линия, няма да се брои във вашето окончателно нетно време.

Вземете началото на състезанието Рано

Част от обличането правилно означава също така да стигнете дотам с достатъчно време, за да пощадите. Понякога ще говоря с бегачите, които се оплакват, че в началото започват да забиват огромна група хора. Но тогава те ще признаят, че са стигнали до състезанието преди да тръгнат оръжието, така че нямаха време да си намерят място. Дайте си достатъчно време, за да стигнете до началото на състезанието, особено ако трябва да вземете расовия си пакет там и да използвате портите . Насочете се към стартовата линия и намерете добро място за вашето темпо.

Използвайте допълнително внимание в началото

Дори когато сте се подредили правилно, тълпите при старта могат да бъдат истинско главоболие. Виждал съм много падания, тъй като състезателите се спъват, опитвайки се да преминават по-бавни бегачи, да се изплъзват от тълпата или да прекарат бутилка с вода или дреха, която някой отхвърли от самото начало. Когато подредите състезанието си , уверете се, че не сте разсеяни от вълнението на състезанието. Обърнете внимание на другите бегачи и бъдете нащрек за изхвърлени предмети. Избягвайте изкушението да скачате на бордюра, за да заобиколите по-бавните бегачи - това също може да доведе до падане.

Имате план за спиране на водата

Много бегачи се разочароват от препълнените водни спирки , но ако вземете правилния подход, можете да запазите недоволството си до минимум. Първо, не отивайте на първата маса при водния спирк. Това е мястото, където всички старши играчи спират и ако това е голямо състезание, то ще бъде много претоварено. Продължете да бягате на една от масите по-надолу. Бягайте по средата на пътя, тъй като хората са по-склонни да спрат внезапно в масите по страните. Ако има таблици от двете страни на курса, отидете на маса от лявата страна. Тъй като повечето хора са с дясната ръка, таблиците отдясно са много по-популярни.

Продължавайте да се движите в края

Въпреки че вероятно ще искате да празнувате, когато прекосите тази финална линия, трябва да практикувате добър етикет състезания и да продължите да се движите през финалната линия или в улея. Ще настъпят бегачи, които идват точно зад вас, така че продължете, докато не успеете да спрете. Ако продължавате да се движите, надявайте се другите участници да направят същото и да избегнете задръстванията.

Придържайте се към малките раси

Ако наистина, наистина мразете да се занимавате с огромни тълпи на състезания по пътищата, все още има много по-малки, местни състезания. Погледнете на сайтове като Active.com за състезания във вашия район. След като намерите някои състезания, винаги можете да проверявате резултатите от миналогодишните състезания, за да видите колко финалисти имат. Повечето състезания имат сходни участници от година на година.