Как да използвате Porta-Potty

Съвети за използване на преносими тоалетни при раси

Порта-гърненце, порт-а-йон, пристанище-а-сан, порт-а-лоу - каквото искате да го наречете, няма начин да направите преносим тоалетен звук по-привлекателен. Но ако сте състезател, който се радва на състезания по пътищата, използването на портативните са е неизбежно. В началото на състезанието, особено голямото като маратон, вашите преди хирургически усилия могат да предизвикат няколко пътувания до портата. Ако никога преди не сте използвали порт-гърненце и се чудите какво да очаквате, ето няколко съвета:

Разгледайте неоткритите портокарти.

Дейвид Цимерман / Гети

Ако сте в началото на голяма надпревара и има огромни линии за портите, не предполагайте, че тоалетите с дълги линии са единствените. Сканирайте стартовата област и вижте дали има други - понякога можете да намерите друг набор тоалетни с много по-къси линии, защото хората още не са ги открили. Ще спестите време, чакайки надолу и ще намерите и по-чист, по-добре снабден с порт-гърненце.

Не чакайте до последната минута, за да се включите.

Дори ако мислите, че всъщност не трябва да отидете в банята, все пак се качвайте на линия. Чаках порто-гърненца за 30 минути или повече. В някои случаи, ако бях изчакал повече, за да се оправя, щях да пропусна началото на състезанието.

Подгответе се със собствените си консумативи.

Porta-potties обикновено започват напълно снабдени с много тоалетна хартия и дезинфектант за ръце, но неизбежно изчезват. Донеси свой тоалетна хартия и малка бутилка дезинфекционен крем за ръце, така че да сте готови, само за всеки случай. Ще можете да проверите допълнителните си консумативи в състезателната чанта в началото (или винаги да ги оставяте в порт-гърненце за следващите състезатели).

Изберете линията с най-много мъже в нея.

Винаги съм открил, че тези линии се движат най-бързо. Жените, разбира се, не се занимават с портите, но мъжете просто влизат и излизат малко по-бързо.

Не забравяйте да заключите вратата.

За да не се уловиш с панталоните (или шортите) надолу, обърни се и заключи вратата, веднага щом влезеш в портата. Ако други бегачи видят, че вратата на вратата е отключена, те ще се опитат да я отворят, без да почукат първо.

Използвайте метода на ходене.

Много жени вече са усвоили изкуството да се задържат или не са седнали изцяло на тоалетната седалка, когато използват обществени бани. Не знам дали това се дължи на предрасъсните нерви или лошото осветление, но хората са склонни да имат по-лоша цел в портокарти в състезания. Така че, ако някога сте искали да започнете да се движите над тоалетната седалка, сега е добър момент да опитате. Повечето портата не разполагат с тези покрития за санитарни тоалетни чинии.

Задръжте на дръжката.

Повечето портативни саксии имат дръжка в задната част на вратата, която можете да държите. Това ще ви помогне да запазите баланса си, когато използвате метода на ходене (вижте по-горе).

Уверете се, че имате всичко преди да си тръгнете.

Много хора са в такава бързина да се измъкнат от портите, които оставят зад себе си нещо важно, като слънчевите очила. Докато осъзнаете, че никога не сте вдигали вашите предмети от пода, може да е невъзможно да разберете кой порт-гърненце всъщност сте влезли. Всички те изглеждат и миришат основно по същия начин.

Вижте също: