Мога ли да бягам в състезание, за която не се регистрирах?

"Исках да стартирам Чикагския маратон и разбрах, че е продаден. Мога ли да го пусна без номер за състезание?"

Съжаляваме, че не сте могли да се регистрирате за маратона. Някои състезания по пътищата, особено големите маратони, са много популярни и достигат капацитет месеци преди състезателния ден. В резултат на това много състезатели отиват да се запишат за състезание и са разочаровани да научат, че са били затворени.

Въпреки че може да е изкушаващо да скочи в състезание, без да плаща за него, тази практика на "бандитиране" или "измамничество" на състезание не е добра идея по много причини. На първо място, директорите на състезанията имат ограничения за своите състезания, за да гарантират, че състезателите и пешеходците имат безопасно и приятно преживяване. Те планират своето оборудване, като водни и спортни напитки, и медицинска помощ въз основа на броя на хората, които са се регистрирали за състезанието. Така че, ако скочите, без да се регистрирате, вие правите курса по-претоварен и поемате състезателни ресурси далеч от участниците, които сте платили за тези обезщетения.

В допълнение към лошото протичане на етикета , вие също ще се мамнете от бандитирането, защото ще пропуснете някои от надпревара за състезания, които правят пътуването забавно и мотивационно, като официални състезателни снимки, награди и точни резултати от времето устройство . И ако ви хванат да бягате като нерегистриран бегач, някои състезатели и тичащи клубове може да ви забранят от бъдещи състезания.

Така че, направете и себе си и другите бегачи услуга: Бъдете умни, любезни и безопасни, като провеждате само състезания, за които сте се регистрирали. И уверете се, че знаете кога регистрацията се отваря за голямо състезание, за да можете да се регистрирате рано.

Повече за маратоните:


Вижте също: