Топ 7 Рустически центрове за религиозна йога в Съединените щати

Търсите място, където да отидете на уикенд отстъпление с някои от най-горещите учители на йога или да се ровите дълбоко в определен йога стил ? Няма да се налага да изтегляте паспорта си, за да се регистрирате в някой от центровете за йога в САЩ, изброени по-долу, всички от които имат семинари за йога в допълнение към много други допълващи предложения. Нашите топ оферти предлагат селски, потапящ се опит (тук няма луксозни минерални извори!), Където участниците могат да се откажат, просто да ядат и да бъдат в природата. Удобствата и вибриранията на всеки един от тези центрове варират много, така че прочетете за настаняване, храна и други услуги, за да сте сигурни, че се насочвате някъде, където ще се чувствате комфортно.

1 - център Крипулу

С любезното съдействие на Център Крипулу за йога и здраве

Къде: Stockbridge, Масачузетс

Какво: Въпреки че първоначално е свързано с едноименния стил на хатха йога (вж. Крипалу йога ), в наши дни центърът на Криплау е домакин на целогодишни семинари в безброй стилове с някои от най-известните учители на йога. Програмите за обучение на учители Крипалу йога също са на разположение, както и класове за аюрведа, здравословен начин на живот и алтернативно лечение, сред много други свързани теми.

Центърът се намира в планините Berkshire и включва пешеходни пътеки и достъп до езерото. Посетителите могат да изберат стаи в частни или общежития. Храната е включена и винаги има вегетариански опции. От гостите се изисква да ограничат използването на клетъчните си телефони до определени райони, за да насърчат релаксацията.

| Повече ▼

2 - институт "Омега"

С любезното съдействие на Института за холистични изследвания на Омега, Рейнбек, Ню Йорк, eOmega.org

Къде: Рейнбек, Ню Йорк

Какво: Omega е домакин на семинари по йога с водещи учители, включително обучение на учители по Jivamukti , както и курсове по много други теми, включително духовност, лечение и уелнес. Разположен на 90 километра от Ню Йорк Сити в долината Хъдсън, кампусът предлага пътеки, плуване през лятото, каране на кану и тенис.

Настаняването включва кабини, общи стаи, общежития и възможност за къмпинг. Тридневно се предлагат три вегетариански ястия, а гостите могат да посещават отворени класове и да се възползват напълно от терена.

| Повече ▼

3 - Институт "Еселен"

Макдуф Евертън / Гети изображения

Къде: Биг Сур, Калифорния

Какво: Уъркшопи за йога с много известни учители (с лек западен бряг) се предлагат в този живописен център на брега на Калифорния. Обширни класове по други теми са на разположение, включително творчество, пол, духовност и личностно развитие.

На територията на хотела има плаж, басейн, градина и тоалетни принадлежности. Повечето от стаите са общи, въпреки че частните стаи и суитите се предлагат с премия. Стипендии и възможности за обучение са налични. Мобилните телефони не работят поради отдалеченото местоположение. Предлагат се три хранения на ден и предлагат пълна гама диетични опции.

| Повече ▼

4 - Хималайски институт

Изображение чрез Хималайския институт

Къде: Хонесдейл, Пенсилвания

Какво: тук се предлагат уроци по йога и семинари, както и инструктаж по медитация и духовност. Ръководителят на Хималайския институт е Pandit Rajmani Tiginait, тантричен учен, който води много класове по Тантра и други теми.

Големи пешеходни пътеки са на разположение на посетителите, пребиваващи в квартала от 400 акра в планините Поконо. Предлагат се вегетариански ястия. Помещенията за настаняване настаняват в гама от общежитие до частни къщи за гости.

| Повече ▼

5 - Йогавил Ашрам

С любезното съдействие на Йогавил Ашрам

Къде: Бъкингам, Вирджиния

Какво: Йогавил Сачидананда Ашрам е съсредоточено около изучаването на Интегралната йога , въпреки че предлага работни срещи в други свързани традиции, включително медиация, пранаяма и пеене. Интегрирани програми за обучение на учители също са на разположение.

Разположен на 600 акра в близост до планините Blue Ridge, посетителите могат да избират от общежития, общи или частни стаи или да се възползват от къмпингите през по-топлите месеци. Три ежедневни хранения се предлагат вегетариански. Дейностите включват туризъм, йога класове, медитация и киртан.

| Повече ▼

6 - Планински център Шамбала

Барбара Коломбо

Къде: Червените перални езера, Колорадо

Какво: Този будистки център предлага семинари по йога, медитация и умствен живот в допълнение към задълбоченото проучване на тибетския будизъм. В центъра има голямо разнообразие от възможности за настаняване, от частни апартаменти до общи помещения до палатки (само за лятото).

Три хранения на ден са включени. Няма услуга за клетъчни телефони. Стипендии и възможности за работа са достъпни за хора с финансова нужда.

| Повече ▼

7 - Сивананда Ашрам Йога Ферма

Изображение чрез Сивананда Ашрам йога ферма

Къде: Grass Valley, Калифорния

Какво: организацията Sivananda има две центрове за отстъпление на йога в САЩ, една в Ню Йорк, а другата в Калифорния. Те също имат център близо до Монреал, Канада и един в Бахамите, ако искате да пътувате по-далеч. Всички тези ашрами имат непрекъснато обучение по сивананда йога и редовни програми за обучение на учители.

На място в Калифорния квартирите включват кабини и къмпинг. Престоят включва две вегетариански ястия на ден. Ашрамите също така спазват скромен код на обличане и изискват от гостите да участват в определен график на дейностите.

| Повече ▼