Отслабвам с тези 5 съвета, за да ви помогне да постигнете целите си

Неотдавнашното покритие на предизвикателството в поддържането на загуба на тегло, особено на новината, че дори и победителите в "Най-големият губещ" са склонни да получат обратно теглото си, когато прожекторите са помрачени, може да сте готови да хвърлите кърпата в салона. Не толкова бързо, казвам. Продължителната загуба на тегло може да не е лесна, но със сигурност е възможна.

Контролът на теглото наистина е свързан с калориите и калориите и баланса между двете.

Това обаче е малко по-сложно, отколкото изглежда. От една страна, абсолютно вярно е, че двама души могат да ядат същото и да упражняват същото, и човек получава мазнини, докато другият остава тънък. Да, съгласен съм: Това не е честно! Никой никога не е обещал, че животът ще бъде такъв.

Причината е просто, че телата ни се различават по отношение на горивната ефективност, както правят автомобилите. Някои коли могат да стигнат далеч на галон газ, някои не могат. Разбираме някои причини за това, като вариациите в гените, доста добре; други, които едва започваме да разбираме, като вариациите в нашите микробиоми. Някои други причини все още са предимно в областта на теорията, като например излагане на микроби и замърсители на околната среда. Хората се различават значително по отношение на горивната ефективност - някои от нас просто се нуждаят от по-малко калории, за да поддържат нашето тегло, така че ние се нуждаем и от по-малко, за да наддават на тегло.

Ние не можем да контролираме директно нашите гени или метаболизма, но имаме значителен контрол над калориите, които изгаряме едни и същи.

От една страна, физическата активност изгаря калории и всички ние имаме възможността да правим повече. За други, мускулите помагат да изгорят калориите и като сме активни, можем да изградим малко повече от това - и всъщност да изгорим повече калории в съня си всяка нощ в резултат на това. И като се грижим добре за себе си като цяло, ние помагаме да се грижим за здравословен микробиом, който на свой ред ни помага да се справим с калории по начин, който превръща по-малко от тях в телесни мазнини.

Но, разбира се, най-мощният контрол, който имаме над нашето тегло, е да контролираме калориите, които приемаме. Това е трудно, особено когато храната е умишлено манипулирана, за да увеличи максимално количеството, което ядем. Но, както беше посочено в началото, със сигурност е възможно.

Ето петте ми най-добри съвета, които ще ви помогнат да стигнете оттук.

1. Бъди шефът

Знам много малко хора, които биха забелязали някаква произволна стара дреха, която лежи наоколо и я остави. Хората харесват дрехите, които харесват и предпочитат да ги избират внимателно.

Учудващо, хората редовно гледат храна на дисплея и просто я ядат без да мислят за какво е то, защо е там, кой го е поставил там, независимо дали е нещо, което наистина иска да яде или дори ако изобщо е гладно. Ние се шегуваме за това и го наричаме "виж хранителната диета" - виждам храна и го ям.

Подхождайте към храната поне толкова замислено като дрехи, бижута или антиперспирант. Изберете какво е подходящо за вас и се опитайте да не позволите на случайните хора на други хора да ви влияят. За да упражнявате по-голям контрол върху избора си, правете това, което правя и заредете изолиран снак-пакет с някои здравословни закуски - пресни плодове, ядки, кисело мляко, хумус и т.н. - винаги държите на ръка. Активно контролирайте храните, които изберете да поставите в тялото си.

2. Опростете

Има много конкурентни твърдения за най-добрите храни, които да се хранят за здраве или контрол на теглото, но истината е проста и вашият избор също трябва да бъде.

Когато е възможно, ядете минимално преработени растителни храни. Едно добро правило е, че най-добрите храни от всички имат списък с съставки само с една дума: боровинки или моркови, например. Колкото повече от диетата си изграждате от прости, здравословни решения, толкова по-добре ще бъде вашето тегло и здраве.

3. Прехвърлете вашите избори

Това е тясно свързано с предишната точка, но разширява подхода към всички опаковани храни. По принцип колкото по-кратък е съставният списък, толкова по-добре.

Има по-добри варианти в почти всяка категория храни, от хляб до закуска, зърнени закуски, салатен дресинг и сос от тестени изделия.

Едно от многото утвърдени добродетели на по-добрата храна е, че ни помага да запълним по-малко калории. Ако имате нужда от помощ за по-добър избор, препоръчвам да прегледате информацията от NuVal (ресурс, който дава оценка на храната въз основа на хранителната стойност) и Turn the Tide Foundation, организация, която основах, за да дадат възможност на хората да постигнат устойчив контрол на теглото и да живеят по-здравословен живот.

4. Обадете се в кавалерията

Мисля, че една от грешките, които участниците в "Най-големия губещ" правят, е да губят тегло пред национална аудитория, а не сами. Всички знаем, че в единството има сила - но най-силното единство идва от хората, които обичаме.

Включете цялото си семейство в усилие да ядете по-добре - не само да отслабнете, но и да намерите здраве. Няма по-добър подарък, който можем да дадем на хората, за които се интересуваме, или че те могат да ни дадат, от по-добри шансове за дълъг жизнен живот. Можете да си помогнете един друг да стигнете там, като правите пътуването заедно.

5. Преместете го, за да го загубите и да спечелите още повече

Упражнението рядко е най-добрият начин да отслабнете, но е важен елемент в поддържането на теглото и е от решаващо значение за доброто здраве. Освен това, като придавате на тялото си движението, за което е адаптиран, просто започвате да се чувствате по-добре - и това осигурява енергия и мотивация, които можете да преведете в по-добър избор на храна. Това е добродетелен кръг, който можете да задействате, като поставите в движение всеки шанс, който получавате.

Помнете ефекта на света около нас

Мястото по света, където хората най-последователно се радват на дълголетие, жизненост и здравословна, стабилна тежест за цял живот, са местата, където културните норми помагат за това. Много по-лесно е да си активен, когато всички ходят навсякъде. По-лесно е да се храните добре, когато вашата "родна" диета е оптимална диета. Но никой от нас не разполага с властта да си счупи пръстите и да промени цялата ни култура.

Но можем да променим себе си. Можем да помогнем на нашите семейства да се променят и те могат да ни помогнат. И, разбира се, когато достатъчно хора се променят, това води до промяна на културата. Както казваме в общественото здраве, можем да мислим глобално, но да действаме локално. Когато достатъчно от нас правят това, ние в крайна сметка променяме света.

Засега ще променяме собствените си талии и да - можем да го направим!