Пози за вашата йога охлаждане рутинни

В края на йога сесия, отделете време да се охладите с някои отварящи устройства за бедрата, наклонени обрати и пасивни обръщания. Тези поза също могат да се окажат сами, когато просто искате да отпуснете тялото си, но ще станете по-дълбоки, когато се затоплите. Поставките се препоръчват за някои поза и винаги могат да се използват за по- възстановително преживяване.

1 - Гълъб Посо (Ека Пада Райакапотасана)

Гълъбово подготовка. Герои изображения / Гети изображения

Започнете, като вземете дълъг гълъб от двете страни. Започнете с десния крак напред. Уверете се, че сте подсигурени с одеяло или блок под десния глух, ако не стига самостоятелно на пода. Важно е да се чувствате подкрепени тук, за да можете да се чувствате комфортно и спокойно.

Влезте в предната страна, като оставите тежестта на торса си върху предния си крак. Можете да се вълнувате нагоре и надолу няколко пъти, преди да се настаните в сгънато положение. Ако предмишниците ви не достигнат пода, използвайте един или два блока под тях. Ако ръцете ви лесно стигат до пода, разширете ръцете си и донесете челото си на мат или блок.

Привлечете вниманието си към бедрата си. Лявата може да е по-висока от дясната, тъй като наклонът трябва да се върти малко към дясната страна. Опитайте се да ги изравните. Останете в продължение на две минути или около двадесет вдишвания. След това повторете процедурата с левия крак напред.

2 - Поддържан мост

Поддържан мост Поза с блок. Ан Пизар

Върнете се на гърба си. Наведете коленете си и носете краката си на пода близо до задника. Имате блок наблизо. При вдишване, вдигнете бедрата си от пода и плъзнете блока под вашето сакрум, идвате в поддържан мост .

Блокът има три различни височини, затова решавайте колко високо искате да бъде. Тъй като се охлаждаме, оставете го удобно. Нека сакралът да почива на блока. Завъртете раменете си надолу и останете за 10-20 вдишвания.

За да излезете, натиснете силно краката си и вдигнете бедрата си, преди да свалите блока и да освободите гръбнака си от пода. Вземете краката си толкова широки, колкото матката си, и нека коленете да почукате заедно. Останете тук няколко вдишвания.

3 - Поклона на богинята Pose (Supta Baddha Konasana)

Богинята се появи с блок. Бари Стоун

Носете стъпалата на краката си близо до задника си и оставете коленете си да се отворят от двете страни на богинята . Има няколко различни начина да поднесете тук.

За най-релаксиращо преживяване, носете сгънати одеала , блок или подпори под всяко коляно, ако не са близо до пода. Останете 10-20 вдишвания.

4 - Гръбначния стълб на гръбначния стълб (Supta Matsyendrasana)

Свина на гръбначния стълб - Сута Мацендрасана. Ан Пизар

Изправете двете крака и премахнете всички подпори. Наведете дясното коляно и го вмъкнете в гърдите си. Издърпайте левия си бедро надясно, докато насочвате дясното коляно в тялото си към пода, като влезете в легнало гръбначно усукване .

Разтеглете дясната си ръка перпендикулярно на тялото си и завъртете главата си надясно. Натискайте внимателно лявата си ръка върху дясното коляно. Затваряйте окото и бройте 10-20 вдишвания. След това доведи дясното коляно в гърдите си и преместете страни.

5 - Честит бебе (Ананда Баласана)

Честита бебешка поза - Ананда Баласана. Ан Пизар

Доведи колене и в гърдите си и ги прегърнете. След това отделете коленете си от ръцете си и обръщайте ходилата на краката си към тавана. Вашите гърди ще бъдат перпендикулярни на пода. Можете да изберете да държите вътре или извън краката си, което се чувства по-добре. Това е щастливо бебе . Внимателно дръпнете краката си надолу. Потопете се малко на всяка страна, масажирайки сакраната, ако това се чувства добре. Вземете най-малко десет вдишвания.

6 - краката по стената (Viparita Karani)

Краката нагоре по стената - Випарита Карани. PeopleImages / Е + / Гети изображения

Премини на стената. За да влезете в viparita karani, легнете от дясната страна с коленете си здраво за гърдите си и задника си на стената. Завийте наляво и разширете краката си направо по стената. Можете да направите това с болт под задника, ако искате. Можете също така да опитате да направите краката в широка V форма. За да излезете, огънете коленете към гърдите си и се преобърнете към едната страна.

7 - Корпус Посо (Савасана)

Корпус Посо - Савасана. Джон Фрийман / Доринг Кидърсли / Гети изображения

За да се подготвите за шавасана , издърпайте се от стената и легнете на гърба си. Отделете краката си леко и оставете краката си да паднат от двете страни. Обърнете дланите си нагоре. Уверете се, че не се докосвате до нищо и можете да се отпуснете напълно. Ето още няколко съвети и реквизити, които могат да подобрят вашето преживяване. Задайте таймер и останете тук десет минути.

8 - Лесна Пое (Сукхасана)

Лесно Посе - Сухасана. Джон Фрийман / Доринг Кидърсли / Гети изображения

След шевасана е идеално време да седнете в медитация за няколко минути, ако искате. Седнете в лесна поза със сгъната одеало или подложка под седалката. Нека ръцете ви да почиват на коленете или в скута ви. Затвори очи и се съсредоточи върху дъха си. Ако умът ви се разхожда, обръщайте вниманието си към вашите вдишвания и издишвания. Задайте таймер за пет или десет минути.