Как да се отървете от долната коремна мазнина

Докато всички разполагаме с различни видове тяло и различни области, където съхраняваме излишната мазнина, има една област, с която повечето жени се борят: долната част на корема.

Това по-ниско коремче е една от най-упоритите области на тялото и много жени откриват, че колкото и да се упражняват, те просто не могат да се отърват от него.

Това може да е разочароващо да изпитате това мастно съхранение, но има някои много добри причини, поради които жените съхраняват излишната мазнина там.

Знаейки какво става с тялото ви, ще ви помогне да приемете нещата, които не можете да промените, и да преминете към по-постижими цели.

Защо жените съхраняват мазнини в долната част на корема

Основните причини, поради които жените са склонни да съхраняват този допълнителен слой мазнини в долния корем, са свързани с генетиката, вида на тялото, възрастта и хормоните. Вашите гени определят вашия тип тяло и това в крайна сметка контролира как се разпределя мастната тъкан.

Например, тялото с форма на ябълка има тенденция да съхранява повече мазнини около корема, докато крушовидното тяло ще има склонност да съхранява повече мазнини в бедрата и бедрата.

Тъй като жените подход към менопаузата , те също ще забележите увеличение на корема мазнини. Тъй като естрогенът намалява, организмът реагира чрез преразпределение на мазнините към не толкова забавни места.

И не забравяйте, диета, упражнения, сън и управление на стреса са допринесли за това как и къде нашите тела съхраняват мазнини. Колкото по-стегнати сте, толкова по-вероятно е тялото ви да съхранява мазнини в корема.

Какво трябва да направите, за да изгубите корема мазнини

Много от нас вероятно са направили каквито и да било упражнения от AB с надеждата да получат плосък корем . За съжаление, намаляването на място просто не работи.

Не е възможно да се направи определено упражнение за определена част от тялото с надеждата да се загуби мазнините там. Тялото всъщност черпи енергия от цялото тяло по време на тренировка, не само от частта, която работите.

Така че, ако упражненията от АБ не го правят, какво прави? Краткият отговор е, че за да загубите мазнини в корема, трябва да губите мазнини като цяло. И дори да го направите, няма гаранция, че ще излезе от корема ви. Както бе споменато, нашите гени често са отговорни за това къде и как съхраняваме мазнините.

За да загубите цялостната телесна мазнина, трябва да направите няколко много важни неща:

Тези са важни, но не забравяйте, че управлението на стреса и получаване на качествен сън може също да ви помогне с корема мазнини.

Долния ред

Дори и да губите мазнини, няма гаранция, че ще я загубите от корема си. Вашето тяло определя кога, къде и колко мазнини ще загубите.

Някои от нас никога няма да се отърват от цялата мазнина над корема, без да приемат телесните мазнини до нездравословни нива. Винаги е добре да се съсредоточите върху това, което можете да контролирате - какво ядете, колко упражнения получавате и колко е здравословен начинът на живот.

Бъдете в съответствие с тренировките и диетата си и нека тялото ви да отговори на това. Твоето тяло губи мазнини в определен ред и това са онези упорити области, където той излиза последно.

Повечето от нас няма да получат плосък абсолютен колкото и трудно да се опитаме. Това е само начина, по който се изграждат телата ни. Не е така, защото правиш нещо нередно, точно как работи тялото.

> Източници:

> Mori MA, Thomou Т, Boucher J, et al. Променената обработка с miRNA нарушава определянето на кафяво / бяло адипоцит и се свързва с липодистрофия. Journal of Clinical Investigation . 2014; 124 (8): 3339-3351. Дой: 10.1172 / jci73468.

> Patel P, Abate N. Разпределение на телесните мазнини и устойчивост на инсулин. Хранителни вещества . 2013; 5 (6): 2019-2027. Дой: 10.3390 / nu5062019.