Новогодишната революция в резолюцията

Време ли е да преосмислите целите си за отслабване?

Съществува определена енергия, която идва с нова година, мозъчен приток, който е толкова силен, че ни убеждава, че това е годината, в която най- накрая ще отслабнем , ще станем по-добри, ще се откажем от пушенето и разбира се , спаси света.

Тази мотивационна приливна вълна се движи толкова бързо, че често се потопим в обичайните си резолюции, без да спираме да си задаваме много важен въпрос: Какво наистина искам за себе си тази година?

И не само тази година, всяка година? Следващият въпрос е също толкова важен: Как да го получа? Преди да настроите същите стари цели за отслабване, направете това в годината, в която работите за истинска, трайна промяна.

Какво наистина искаш?

Няма нищо лошо да имаш цел да отслабваш. Повечето от нас можеха да загубят няколко килограма (или 10 ... или 20) и няма съмнение, че всички ще изглеждаме и ще се чувстваме по-добре. Проблемът е, че мотивацията, която ни кара да отслабвам, независимо дали е нова година или просто нов сезон, неизбежно ще избледнее, след като други приоритети имат предимство. Изведнъж тази интензивна потребност да се следи мащабът се сменя с реалния живот - да отидеш на работа, да вкараш децата в училище, да се занимаваш със студа, който хвана през уикенда и т.н.

Идеята за отслабване е точно това - една прекрасна идея, която лежи някъде в бъдеще. Можете да направите тренировка днес и знаете, че това допринася за тази бъдеща цел, но е трудно да се мисли за това, което тази тренировка ви дава точно сега .

Всичко, което знаете, е, че сте го направили и тялото ви все още изглежда почти същото като преди да сте го направили.

Има някои доста дразнещи истини за загуба на тегло, които трудно се сблъскват:

  1. Процесът на загуба на тегло е бавен - Обикновено по-бавен, отколкото очакваме, и почти винаги по-бавен, отколкото искаме да бъде. Когато резултатите ни не се взимат предвид цялата толкова упорита работа, тази мотивация, която почувствахме на 1 януари, постепенно изчезва, отколкото кихане през екранната врата.
  1. Не можете да компенсирате изгубеното време - Ако сте прекарали последните 6 месеца в упражнения кома, връщането с 7 дни от двучасовите тренировки е рецепта за болезненост , изгаряне , нараняване и интензивно неприязън към упражнения.
  2. Трябва да упражнявате повече, отколкото си мислите - Това е тази трета истина, която е най-важната. Има известно количество упражнения, които трябва да постигнете целите си и за повечето от нас това е повече, отколкото мислим . Още по-объркващо е фактът, че всеки от нас се нуждае от различно количество упражнения на базата на различни фактори - фитнес, възраст, пол, генетика, тип тяло, телесна мазнина, тегло, диета, начин на живот и планетарно изравняване. няколко.

Тези истини са трудни за преглъщане, но когато ги разберете, е по-лесно да прегърнете процеса на отслабване с по-малко чувство на вина и чувство на неудовлетвореност, докато се съсредоточите върху това къде сте в процес, а не къде искате да сте или пожелаете , Признаването на тези факти означава разбирането, че:

Нови цели - нова реалност

Помислете върху въпросите, поставени в началото на тази статия: Какво наистина искам за себе си и как да го получа? Понякога, знаейки какво трябва да направите, за да постигнете целта си, може да ви помогне да решите дали тази цел е точно за вас.

Имайки предвид това, създадох три 30-дневни пробни програми за упражнения за различни цели за фитнес и загуба на тегло.

Тези програми предлагат кратка снимка на типична тренировъчна програма в продължение на 30 дни. Обърнете внимание на всеки и попитайте кой ще работи най-добре за мен.

Тези програми са предназначени да работят заедно, ако решите да ги направите по този начин. Всеки от тях се основава на предишния и ви позволява постепенно да изграждате сила и издръжливост (не само във вашето тяло, но и в съзнанието си), така че сте готови да се придвижите към по-важна цел. Имайте предвид, че това са само примерни програми, а не всички тренировки или упражнения ще работят за всички. Чувствайте се свободни да променяте тренировки, графици или упражнения, които да отговарят на вашите нужди.

Друга важна бележка е, че тези програми предполагат, че не правите промени в диетата си, за да създадете повече от калориен дефицит. Ако ядете по-малко или сте след диета, може да се наложи по-малко упражнения, за да постигнете целите си.

Изборът

Тази година имате избор. Можете да правите това, което винаги сте правили, или можете да направите нещо различно. Независимо дали става въпрос за нова година или просто за нов ден, вие винаги имате този избор и дори по-добре имате свободата да преоценявате избора си по всяко време. Това, което работи днес, може да не работи утре. Признаването на това и реагирането с него на решения, вместо да се натрапвате с него, е първата стъпка в създаването на трайна промяна.