Как можете да предскажете маратон или полумаратон?

Използвайте тези методи, за да намерите скоростта на състезанието

Когато се регистрирате за полумаратон или маратон , вероятно ще бъдете попитани колко вероятно ще бъде крайното ви време и скорост. Ако не сте завършили някоя от тези състезания преди, вероятно се чудите как да изчислите тези числа. Ако те не поискат това предсказване, все още е важно да знаете вероятното време за приключване, за да знаете, че сте в състояние да прекратите крайното време.

Ето начини да изчислите тези отговори.

Как да предскажете времето си за приключване на маратон или полумаратон

Има графики и калкулатори, за да се определи какъв е вашият половин маратон и маратон време може да се основава на текущата си скорост. Най-добре е да използвате действително време за хоствано събитие, тъй като това е, когато се представяте на върха си. Може да планирате състезание от 5K или 10K, преди да се регистрирате, за да видите темпото си на тези разстояния.

Докато опитни бегачи често познават своето състезателно темпо, треньорът по ходене Джуди Хелър отбелязва, че е много по-трудно за ходещите и тези, които използват метода ходене / бягане да познават своето темпо. Ето три начина за прогнозиране:

Въведете прогноза за точното време на финиша, когато се регистрирате за състезание

Организаторите на състезанието трябва да знаят очакваното крайно време.

При по-големи състезания, ще бъдете назначени на коне, въз основа на крайното време. Те освобождават коридорите на минута или две, за да не претовари курса. Чрез поставянето на състезатели със същата скорост заедно те могат да намалят проблемите на хората, които блокират по-бързите състезатели през първите няколко километра от състезанието. Не се опитвайте да се промъкнете в по-бърз корал - това е неприятно и опасно да бъде подпечатан за тези ранни мили. Не само ще ви дразни по-бързо състезателите, ще го намерите неприятно.

Не въвеждайте събитие, което не можете да завършите до крайното време

Не въвеждайте събитие, ако не можете да направите крайното време. Има много половин маратон и маратони на разположение, които са приятелски настроени към пешеходец, без ограничение на времето или щедри отрязък от осем часа или дори по-дълго за маратон. Изберете едно от тези събития за първия си маратон. Това е различно в края на състезанието, а още по-лошо, ако сте по-бавни от времето на изключване. Често ще откриете, че водните станции са сгънати, маркираните маршрути се отстраняват и курсът е отворен за движение.

Късните финишири застрашават маратоните

Директорите на събитията мразят хората, които влизат в събитията си, въпреки че не могат да направят прекъсването. Състезанията често имат скъпи разрешителни и договори за близки улици, за да направят безопасен курс за участниците.

Те трябва да отворят повторно улиците до определеното време, което на някои курсове ги прави опасни или невъзможни за ходещите или бегачите да продължат курса. Те също така разполагат с водни спирки и помощни станции, създадени със същите очаквания. Техните доброволци могат да затворят магазина и да заминат, оставяйки ви без никаква подкрепа.

Ако сте заглъхнали, взимайте камата на вагона

Най-вълнуващият проблем за директорите на събития са пешеходците и бегачите, които изостават, но отказват да влязат в "вагона", за да ги транспортират безопасно до финала. Те не могат да ви отвлекат от курса против вашата воля. Но вие сте съдебен процес, който чака да се случи, ако сте ранени по време на курса, след като го отворите отново на трафик и вече няма водни спирки и други помощни услуги.

Резултатът често е директорът на събитието, който прави крайното време още по-рестриктивно, за да разубеди пътниците и бегълците да се регистрират. Ако очакваното ви завършване е близо до крайното време, направете твърд залог, че ще вземете вагона, ако не сте на правилното крачка. В противен случай вие сте част от проблема.

Ще трябва да вземете DNF (не завърши), но можете да направите това в победа. Използвайте опита, за да се съсредоточите върху пълното обучение за следващото състезание.