Как работи обувката

Последната обувка е формата, върху която е изработена обувката. Формата на последното определя формата на обувката, която се прави на последната. Последната обувка определя формата на петата и височината на петата, както и кривината на обувката.

Форми на обувки продължава за спортни обувки

Последните могат да бъдат прави, извити или полу-извити. Подитиращият може да препоръча да носите обувки от един от тези видове.

В магазина за обувки или в уебсайта може да не фигурира кой тип последно се използва за модел обувка. Може да се наложи да проверите само себе си, за да го разберете.

Последно

Прави се отнася до формата на обувката. Последната последна обувка е симетрична по отношение на линията, изтеглена от дъното на обувката от средата на петата до средата на петата. Атлетичните обувки, изработени на последна линия, най-често се проектират като обувки за контрол на движението , като се добавят елементи за контрол на движението. Това води до по-тежка обувка.

Полу-извити последно

Полу-извитата последна има лека крива навътре към вътрешната подметка. Добре е за тези с нормални арки и бегачи и ходене с неутрална походка, които не пресичат . Често се среща в стабилни обувки и неутрални обувки.

Последно извити

Извитата последна крива навътре към вътрешната подметка. Добре е за тези с висока, твърда арка . Леките обувки и състезателните апартаменти често са изградени на извити или полу-извити на последно място.

Продължава в процеса на изграждане на обувки

Продължителността също така се отнася до конструктивната техника, използвана върху обувката, която последно е свързана с горната част на средната подметка. В строителството, обувките може да са с борд, да продължават или да се комбинират

Slip Last: В конструкцията на обувката горната част на обувката е издърпана през последната и след това е прикрепена към средната подметка.

Можете да видите шев, изтичащ по средата на стъпалото, ако извадите втулката. Получената обувка е по-лека и добра за онези с твърди крака, които се нуждаят от повече движение.

Последна борда: В конструкцията на обувката, горната част е прикрепена към дъното на гъвкава дъска върху средната подметка. Това прави обувката по-твърда и стабилна и подходяща за онези, които са под наркотични или надмощни. Този метод не се използва много често за съвременни спортни обувки.

Последна комбинация или комбинация-последна: При конструкцията на обувката, методът на дъската се използва в петата и методът на приплъзване в предната част на стъпалото.

Strobel Last : Това е най-използваният траен тип за спортни обувки. Горната част е прикрепена към слой от материал, който е залепен върху средната подметка, подобно на платформа, която е трайна, но по-лека и по-гъвкава.

Фирми за спортни обувки и атракции

Новият Balance Shoes изгражда моделите си с трайни характеристики със специфични характеристики за височината на петата, височината на стъпалото, дълбочината на кутията и ширината на предната част. Като изброява кой е последният, ползвателите могат да избират подобни модели, когато знаят кое е най-подходящо за тях.

Други компании за обувки могат да направят същото. Обсъдете какви обувки са работили най-добре за вас с персонала в магазин за обувки на фирмата и те може да са в състояние да ви насочат към обувки, построени на същата последна.

Източник:

Анатомия на тенис обувката. Американска академия по спорадична спортна медицина.