10 съвета за състезания в дъжда

Как да оцелеем при дъждовен 10K, полумаратон или маратон

Дъждът в деня на състезанието може да обърка плановете ви за вашия 10K, полумаратон или маратон за бегачи или пешеходци. Вероятно сте тренирали предимно в сухи дни или в дъждовни дни, когато не сте използвали уреди, подходящи за състезание. В деня на състезанието, вие ще искате да останете с лека предавка, която ще промени стъпката ви колкото е възможно по-малко. Искате компактна предавка, която можете лесно да носите, а за предпочитане е да е за еднократна употреба, за да можете да я хвърлите, ако времето се изчисти. За да се задържите с максимума, че не използвате нищо ново в състезателния ден, изпробвайте ги по време на тренировките си и се движите, за да видите кое е най-доброто за вас.

1 - Шорти или течаща пола

Alextype / iStock / Гети изображения

Краката на краката ви са сухи, докато състезателните чорапогащи, каприз или панталони ще останат слаби, след като се намокрят. Още по-лошо, те ще обличат водата нагоре, както и надолу, докато не се насити под кръста. В деня на състезанието планирайте да носите къси панталони или къса пола - колкото по-кратко, толкова по-добре, ако вали. Вашите къси панталони трябва да се сушат бързо и да са изработени от тъкани от дъжд (и дъждобран). Дори и да е студено навън, краката ви ще бъдат по-топли, отколкото когато са покрити с влажна тъкан.

2 - Риза с къси ръкави или резервоар

Франклин Бягство от затвора. Уенди Бъмгарднер ©

Както при шорти, по-добре е да се изсушавате с капково суха кожа, отколкото да носите дълги ръкави, които се намокрит. Носете раницата с къси ръкави, която вероятно сте носели във вашите дълги дни на тренировка. Не се притеснявайте, че ръцете ви се намокрят. Това, за което трябва да се тревожите, е да получите хипотермия от мокро облекло по време на продължителна надпревара или след това. Изберете горна част, която не излага никакви платове от ръкавите на еднократна дъждобран. Тествайте това по време на вашите тренировки или разходки.

| Повече ▼

3 - Ден за дъжд за еднократна употреба

Дъжд Пончо. С любезното съдействие на Amazon.com

Ще ви е необходима водоустойчива защита, но може да не се нуждаете от нея за цялото състезание. Вместо да вземете високотехнологичното водоустойчиво яке, може да се наложи да носите част от състезанието, да използвате джоб за дъжд за еднократна употреба. Имайте предвид, че ръкавите вероятно ще се спуснат само до лакътя, а някои пончо са твърде къси, за да покрият всичките ви шорти. Ако пончото е прекалено дълго, то може да попречи на вашата крачка. Пластмасовите пончо не са дишащи, но пончо има по-голям въздушен поток от яке, така или иначе.

| Повече ▼

4 - Еднократна водоустойчива обувка покрива от хотел душ шапки

Уенди Бъмгарднер ©

Освен ако не сте очаквали дъждовна раса, вероятно не сте тренирали във водоустойчиви обувки. Важно е да се състезавате с обувки, в които сте се обучавали. Лесно можете да направите водоустойчиви капачки за обувки, като използвате душ-шапки за еднократна употреба и лента за дупки . Те работят изненадващо добре, за да пазят повечето от дъжд от обувките ви. Все още ще имате влажни чорапи, но обувките ви няма да изливат вода с всяка стъпка.

5 - Защита срещу износване на гърди и кърлежи

Ароматизиращ балсам за тяло Glide. С любезното съдействие на Amazon.com

Докато една спортна сутиен защитава повечето жени от износване на зърната , мъжете трябва да помнят да предпазват зърната си по време на по-дълги раси. И двата пола трябва да запомнят да предпазват горната част на бедрата и шийките от болезнено опустошение. Влажното време може да причини допълнителни проблеми, тъй като Band-Aids, които много мъже използват за защита от зърното, може да се разхлабят поради мокра риза. Използвайте смазочни материали като вазелин, SportShield, BodyGlide или други подобни продукти на всички места, които могат да се разпадат.

| Повече ▼

6 - Дръжте телефона и електрониката си сухи

Мобилен телефон маркер в дъжд. AzmanL / Creative RF / Гети изображения

Не забравяйте, че електрониката мрази да се намокри. Часовниците, клетъчните телефони, музикалните плейъри и фитнес инструментите ще спрат да работят, когато водата ги проникне. Уверете се, че имате водонепроницаем капак или помислете за използването на презерватив, както правят хората за електрониката в театралните продукции.

7 - Торбички за боклук

За евтина и защитена от дъжд защита за еднократна употреба и за използване докато се затопляте, вземете голяма торба за боклук от кухненския шкаф и направете дупки за главата и ръцете си. Ще видите много състезатели, които носят чували за боклук преди пускането на пистолета. Имайте предвид, че няма да имате качулка, за да предпазите водата от изтичане на шията и да накиснете ризата.

8 - Вестникарски ръкави като оръжие за оръжие

Ако температурите са студени, все пак може да искате да покриете ръцете и краката си. Ако живеете в район, където вестниците пристигат в пластмасови корици, за да ги предпазят от дъжд, запазете ги като водоустойчива ръка за еднократна употреба и за покриване на краката. Ако имате по-големи бедра, може да искате да спасите пластмасови капаци за списания, които да използвате. Просто отворете двата края и плъзнете тръбата над желания крайник. Използвайте лента, за да ги обезопасите, ако са твърде свободни. Обикновено ще искате да оставите лакът или коляното си непокрити, за да не ограничавате движението му. Те могат да помогнат за поддържането на топлината на ръцете или краката ви, въпреки че момичето или панталоните ви са мокри.

9 - Облечи сухи дрехи и обувки

Ако изглежда като дъжд, проверете пълен набор от сухи дрехи и обувки при проверката на надбягванията, за да можете незабавно да се превърнете в нещо сухо, за да не застивате лош студ. Ако те нямат проверка на екипировката, свържете ги с приятел до финалната линия или ги пригответе в автомобила си. Не забравяйте да се включите в топлинния лист, който те обикновено дават на финала. Ако не го направите, имайте приятел, готов на финала с одеяло и / или сухата си екипировка. Вашето тяло ще се охлади много, много бързо, след като спрете да ходите или да бягате. Можете да получите истински неприятности, ако бързо не получите сухи дрехи.

10 - Вземете топло, когато спрете с грайфер ръчни топломери

Гребер за ръчно загряване. С любезното съдействие на Amazon.com

Еднократните опаковки за ръчна торбичка за ръце могат наистина да ви помогнат, когато завършите състезанието, мокро и охладено. След като преминете в сухи дрехи, също търсете топлина, за да се затоплите. Пийте гореща напитка като какао (което също е отлична напитка за възстановяване на протеини ), чай или кафе. Когато се приберете у дома, вземете топла вана.

| Повече ▼

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.