Маратонска разходка - Защо маратонът е толкова труден

Маратонските финалисти носят медалите си с гордост. Това е знак на честта, сигнал за останалата част на света, че сте труден и сте го направили чрез изтощително състезание на дълги разстояния. В края на краищата, първият маратон, Феидипид, обяви "Найки"! (което се превежда като "победа") и падна мъртъв в края. Дори и днес не е рядкост да чуваме за хора, които умират по курса.

Независимо дали сте провели целия курс, направихте техника за бягане / ходене или бяхте чист проходител, вие сте изправени пред върховно предизвикателство. Но какво точно прави този 26,2 мили маратон толкова трудно?

Running Empty - Продължителността на маратона изчерпва вашите енергийни магазини

Маратонът от 26,2 мили е предизвикателно състезание заради продължителността му. След два часа работа, с 20-минутна марка за бързи пътеки, тялото изтича от гликоген (съхранявана захар) и започва да разгражда протеина в мускулите и тъканите за гориво. Те наричат ​​това "бомбардиране" или " удряйки стената ". Тялото трябва да започне да изгаря съхраняваните мазнини, но не може, защото някои въглехидрати са необходими, за да позволят изгарянето на мазнини, но всичко е изчезнало. Ако бегачите не се хранят достатъчно бързо и достатъчно често, те ще благовоят.

Ходещите (различни от състезателите) не изпитват бонуси толкова често, дори и на маратон. При по-бавно темпо тялото използва мазнини за енергия по време на събитието и не е необходимо да започва да изгаря собствените му мускули.

Пътниците вероятно ще получават постепенно уморени на дълги разстояния, но без парализиращото преживяване на удрянето на стената. Можете да приемате достатъчно калории с енергийни закуски и спортни напитки, съдържащи въглехидрати, за да запазите енергийните си запаси от напълно изтощени.

Получаването на подмяна на течности е предизвикателство за маратон

Тези, които не внимават да пият точното количество вода и напитки за замяна на електролити по време на състезанието, ще почувстват ефектите на дехидратация или хипонатремия.

По-бавните състезатели, които послушно пият на всяка спирка, могат да навлязат в течност. Това изисква внимание по време на обучението ви на дълги разстояния, за да го направите правилно.

Курсовете по маратон обикновено осигуряват напитки, но дори големи събития имат бедствия, когато те изчерпват вода или спортна напитка или не могат да се справят с масите на бегачите. Ходещите крайниците често се натъкват на затворени хидратични спирания.

Още опасности за маратон

Най-бързите бегачи могат да завършат маратон в рамките на три часа или по-малко. Елитните състезатели могат да отнеме по-малко от четири часа. Но типичният проходител отнема от пет до девет часа, за да завърши маратон с крачка напред. Това е много време, за да излезете в елементите, упражняващи себе си.

Блистери и обезпаразитяване , слънчево изгаряне и топлинни заболявания са често срещани опасности.

След маратон, напрежението върху тялото е очевидно. Дори и без да се движи със скорост, която води до изгаряне на мускулите, маратонът получава тънки сълзи в мускулите и има натрупване на токсични разграждащи продукти от упражнения - млечна киселина и т.н. Мускулните щамове и навяхвания са по-вероятни поради умора по време на състезанието.

Внимание: Маратоните са пристрастяване

Но тъй като са толкова трудни, маратоните също стават пристрастени.

Докато някои хора могат да направят "само един" и най-много се заклеват да не го правят отново след първите си, много хора се закачат, за да видят дали могат да подобрят времето си от година на година.

Хал Хиддън, който е прекарал над 100 маратона, пише: "В маратон, вие не биете другите, вместо това постигате лична победа." Това е много лично събитие, като всеки участник има своя цел да постигне, често просто да завърши.

Следваща> Обучение за маратона

Маратонски уроци по разходки