Рязане на калории при диети с ниско съдържание на въглехидрати

Нарежете мазнините, за да намалите калориите

Ако сте нови за хранене с ниско съдържание на въглехидрати , вероятно ви липсват сладкиши, бисквитки, сладолед и други подобни. Макар че това не е заместител на тези захарни третира, мазнините могат да бъдат спестяващата благодат при диета с ниско съдържание на въглехидрати. Храните с високо съдържание на мазнини, като ядки и семена, маслини, масла и млечни продукти като крем и сирене, са достатъчно пълни, за да ви накарат да се успокоите и да се насладите достатъчно, за да задоволите желанието.

Освен това няма солидни доказателства, че приемането на диета с ниско съдържание на мазнини прави човек по-здрав (всички останали неща са еднакви), така че не е нужно да се притеснявате, че правиш нещо лошо за вашето здраве.

Но какво ще стане, ако, по някаква причина, трябва да намалите калориите на нисковъглехидратната си диета? Съжаляваме предварително за всички любители на маслото: Мазнината е най-доброто нещо, което трябва да намалите.

Защо може да искате да намалите мазнините

Съществуват обстоятелства, при които дори специалистите с ниски въглехидрати може да искат да знаят как да намалят мазнините в диетата си. Тъй като различни хора се справят добре с различни диети, може да живеете с някой, който се справя по-добре с нискомаслена диета. Някои хора не трябва да ядат много калории, особено на възрастните хора и тези, които тежат по-малко, а яденето на твърде много мазни храни ги запълва и ги оставя с недостатъчни калории, за да получат правилното хранене.

И накрая, въпреки че диетите с ниско съдържание на въглехидрати са склонни да запълват хората, така че те естествено ограничават храненето си, някои хора с ниски въглехидрати смятат, че в определен момент те трябва да държат под око калориите.

Консумацията на мазнини е може би най-лесният начин да направите това, защото намаляването дори на малко количество мазнини може значително да намали калориите.

Как да намерим храни, които са ниски както с въглехидрати, така и с мазнини? Ето някои идеи. (Забележка: Някои от тези примери не са задължително без мазнини и въпреки че сьомгата всъщност не е с ниско съдържание на мазнини, толкова е добре за вас (със здравословна мазнина) да включа някои рецепти за сьомга.)

Заредете на храни с ниско съдържание на въглехидрати, които също са ниско съдържание на мазнини

Много храни са естествено ниско съдържание на въглехидрати, ниско съдържание на мазнини, като нискомаслени зеленчуци , плодове с ниска захар и супи, базирани на бульон, като супа от дъга със зеленчуци (можете също така да добавите постно месо). Опитайте тези питателни рецепти за зеленчуково ястие, които са с ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини:

Яжте по-високопротеинови храни

Изчистени, протеинови храни, приготвени без сосове по начин, който не добавя мазнини (печене, скара, бракониерство или микровълнова печка), работят добре. Опитайте тези нискомаслени, нискомаслени основни ястия, които са с високо съдържание на протеини:

Използвайте ниско съдържание на мазнини заместители в любимите ни рецепти с ниско съдържание на въглехидрати

Има доста рецепти, в които можете лесно да променяте съдържанието на мазнини. Например, използвайте млечни продукти с ниско съдържание на мазнини вместо пълнозърнести меки разфасовки от месо, като пилешки гърди, вместо кожни пилешки бедра и пуйка вместо свинско месо, лека майонеза вместо обикновена или ябълка на мястото на маслото.

Друга възможност е да намалите съдържанието на въглехидрати в любимите си рецепти с ниско съдържание на мазнини с лесни замествания с ниско съдържание на въглехидрати, като алтернативи с ниско съдържание на въглехидрати или изкуствени подсладители.