Обучение за разходка по маратон

Има ли разлика в начина, по който ходещите и бегачите тренират за маратона? Няма разлика от гледна точка на пробега в сесия за обучение.

Подобно на бегачите, трябва да изградите база за проходимост и оттам да напредвате до увеличаване на пробега всяка седмица, най-накрая да се стеснявате преди маратона. В тази секция ще разгледаме:

Какво обучение за маратон прави за вас

Последователността във вашето обучение е от съществено значение за завършване на маратона в добра форма и предотвратяване на обикновени маратонни наранявания . Можете да изберете да тренирате сами, с група приятели или да се присъедините към клуб или група, специално обучени за маратона.

Обучението работи на нивото на локалния мускул, изграждайки броя на митохондриите - енергийните органели на мускулните клетки - и броя на капилярите, които довеждат кислородната кръв до мускулите и премахват токсичните странични продукти. За маратона искате да тренирате мускулите си за аеробика и издръжливост, а не за експлозивна работа при вдигане на тежести.

Обучението също така изгражда сърдечния и белодробния ви капацитет, което ви позволява да постигнете ефикасно кислородната кръв чрез мускулите и тъканите.

Пешеходна форма и техника за маратона

Когато тренирате за маратона, първата стъпка трябва да бъде да анализирате ходенето си и да се уверите, че използвате добра поза и ефективно ходене. Може да искате да използвате по-кратките тренировки в рамките на седмицата, за да обърнете специално внимание на формуляра си.

Критикувайте себе си за често срещани грешки и проблеми при ходенето. Наклонявате ли се напред или назад твърде много? Закачаш ли главата си и се взираш в земята? Дали вашите мускули и стави и болки в гърба след разходка?

Техниката на ходене и проблеми с формата могат да доведат до нараняване по време на тренировка и по време на маратона. Вие сте се ангажирали да тренирате, така че може да се тренирате и в добра ходеща форма, така че тялото ви да се движи гладко и да се чувства по-добре.

Изграждане на вашият маратон база пробег