Седмицата преди маратон или полумаратон

Финална подготовка за дълги разстояния

Седмицата преди вашият маратон или полумаратон е време на последната подготовка. Тук има съвети, за да стигнете до стартовата линия в добра форма.

Обучение на седмицата преди маратона или полумаратон

Последното ви обучение за дълги разстояния трябва да се извърши две седмици преди състезанието. Уикендът преди вашето състезание трябва да бъде с намален пробег, известен като намаляващ . Това дава на мускулите шанс да се възстановят и възстановят, вместо да ги натоварват с увеличен пробег.

Най-дългият ви пробег седмично преди маратона трябва да е 10-12 мили. За половин маратон трябва да е 6 мили.

През седмицата преди вашият маратон или половин маратон продължите да се движите по-кратки фитнес разходки или писти (ако сте състезател или бягай / пътешественик) от 30 до 60 минути, всеки ден или всеки ден. Искате да останете безучастни, но не трябва да правите твърди тренировки или трудни хълмове и стълби.

Диета и картофиране на седмицата на вашия маратон

В седмицата преди състезанието си ядете здравословна и балансирана диета. Сегашното мислене в спортното обучение е, че не е необходимо прекомерно натоварване с въглерод. Това не е време да промените драстично диетата си. Не преяждайте. Избягвайте храни, които ви дават газ или разхлабени изпражнения, особено през двата дни преди състезанието. Избягвайте алкохолните напитки и енергийните напитки с високо съдържание на кофеин в двата дни преди расата, за да предотвратите дехидратацията.

Прочетете инструкциите за състезания

Прочетете внимателно инструкциите за състезанието.

Спокоен сън

Изчистете графика си в седмицата преди състезанието, за да си осигурите най-добрия шанс да получите няколко нощи на добър сън. Сънят е, когато тялото възстановява и възстановява мускулите. Сънят е спортно обучение. Премахнете плановете за късна вечер и избягвайте рано сутринта.

Избягвайте кофеина след обяд, алкохол и пикантни сън-обезпокоителни храни. Ако пътувате, вземете слушалки и маска за сън.

Ако се окажете с широко отворени очи и се притеснявате цяла нощ преди състезанието, това не е състезател-убиец.

Много хора хвърлят и превръщат нощта преди състезанието и се справят добре.

Координира се с придружителите

Ако състезавате със спътник или група или споделяте пътуване до и от състезанието, финализирайте всички планове и графици в началото на седмицата. Уверете се, че имате цялата информация за тях, особено ако пътувате. Ако осигурявате пътуването, изгорете автомобила и се уверете, че е в работно състояние в началото на седмицата.

Проверете прогнозата за времето

Това, което носите в деня на състезанието, зависи от прогнозата. Планирайте да бъде в горната част на предвидената температура. Но бъдете готови, за да е студено, докато чакате пускащия пистолет.

Ако има опасност от дъжд, бъдете приготвени с джоб за дъжд, торби за боклук или други леки дъждобрани.

Пригответе своята екипировка

Първото правило не е нищо ново в състезателния ден. Това означава, че всичко, поставено върху или в тялото ви, трябва да е било изпитано в дългите дни на обучение. Ако пътувате до вашата раса, трябва да бъдете особено предпазливи при опаковането. Направете списък за опаковане, за да сте сигурни, че всички ваши надбягвания и дрехи ще го направят в багажа ви. Дори по-добре да носите със себе си вашите расови обувки и дрехи, така че да нямат шанс да се превърнат в загубен багаж. Трудно е да откриете, че вашите изпитани и истински обувки или риза са изоставени или пътуват по света без теб. Но дори и за събитие в родния град, вие не искате тези предмети, които все още са в прането, в нощта преди състезанието.

Подгответе дрехите си за расата

В началото на седмицата преди вашето състезание проверете и изпийте цялото си състезание. Това ще гарантира, че те са готови. След това ги опаковайте или ги слагайте за деня на състезанието.

Подгответе Вашите състезателни обувки

Вашите расови обувки са от първостепенно значение. Твърде късно е да се правят промени, освен ако те буквално се разпадат. Ако пътувате, занесете ги в багажа си, за да сте сигурни, че ще го направят с вас.

За да ги подготвите за състезания, извадете подметките и се уверете, че всякакви песъчинки са изтръгнати от обувките. Може да искате да изплакнете и изсушите стелките. Ако използвате сапун, уверете се, че всичко е премахнато в изплакването.

Проверете връзките, за да се уверите, че не са размазани и че ще се счупят. Заменете ги, ако са такива.

Подгответе другите си съоръжения за състезания

Поставете и проверете всичко останало, което ще донесете в състезателния ден. Сега е времето за смяна или зареждане на батериите. Ако пътувате, направете списък за опаковане, за да се уверите, че всичко идва заедно с вас.

Вървете с изненадите

С всички най-добри планове, нещо ще се обърка. След като сте готови всичко в нощта преди състезанието, ще можете да се насладите на изненадите на ранната сутрин.

Сблъсъкът на слушалките, клетъчните телефони падат от пакета, вашият състезателен партньор забравя своя чип за времето и биберона, получавате ранна сутрешна диария и може да останете в 30-минутно задръстване, за да стигнете до изходната точка. Тези малки бедствия рядко ще дерайлира вашия маратон и ще направят за добри истории по-късно.

Сега ще бъдете готови за подготовка за състезания за маратона .