Използвайте Volumetrics Diet Plan за отслабване

Volumetrics не е нова диета, но стилът на хранене е издържал теста на времето. Volumetrics се използва от много dieters за отслабване и пазят паунда на разстояние за добро . В действителност, Volumetrics е включена в популярната диета Джени Крейг . Така че трябва да следвате тази диета? Ето какво трябва да знаете за Volumetrics за отслабване.

Кой е написал Volumetrics Диета?

Ще намерите пълно обяснение на диетата в книга, наречена съавтор на Barbara Rolls, Ph.D.

Ролс е изследовател в областта на храненето на Penn State и тя е съставила книгата заедно с Робърт Барнет - писател в областта на храненето.

В допълнение към съавторирането на книгата Volumetrics, д-р Ролс изследва затлъстяването повече от 20 години. Работила е в Консултативния съвет на Института по диабет и храносмилателни заболявания на Националния институт по здравеопазване, както и в Северноамериканската асоциация за изследване на затлъстяването, за която е председател.

Какво представлява плана за диетата на Volumetrics?

Volumetrics се основава на предпоставката, че обемът на консумираната храна е по-голям от броя на консумираните калории , което води до загуба на тегло. Когато ядем повече храна, изпитваме чувство на ситост или пълнота.

Ако следвате диетата на Volumetrics, научавате, че като ядете нискокалорични храни, които ви зареждат , ще отслабнете, без да се чувствате като на диета. Планът е проектиран така, че да не се чувствате гладни или лишени.

Също така ще научите за "плътността на калориите", ако следвате този план. Препоръчителните храни на диетата Volumetrics имат ниска плътност на енергия или калории. Това означава, че те насърчават чувството за пълнота. Храните, които избягвате в диетата на Volumetrics, са енергийно гъсти. Това са храни, които са по-високи в калории или храни, които трябва да ядете много, за да се чувствате пълноценни.

Помощ за отслабване

Според Ролс и Барнет, диетите са склонни да ядат приблизително еднакво количество храна всеки ден, независимо от общия брой консумирани калории . Те вярват, че ако ядете със същото тегло на храна, съдържаща по-малко калории от обикновено, ще можете да отслабнете, без да изпитвате глад.

Диетата на Volumetrics е добре позната от водещи експерти в общността за отслабване поради нейния простостен и здрав подход. Но за всяка диета, която да ви помогне да отслабнете, трябва да сте готови да се придържате към хранителния план за цял живот . Така че е вероятно да отслабнете на Volumetrics, ако свикнете да ядете Volumetrics храни.

Какво да ядем

За да следвате плана, ще консумирате нискокалорични храни с голям обем, които съдържат много вода или много диетични фибри . Водата и влакната увеличават чувството на удовлетворение или насищане.

Ще ядете много плодове, нискомаслено мляко или други млечни продукти, пълнозърнести храни , боб, нискомаслена риба, зеленчуци, птици без кожа и постно месо. Ще избегнете висококалорични храни като обикновени сирена, бонбони, висококачествени напитки и "бисквитки".

Но никоя храна не е напълно забранена от плана за хранене Volumetrics. Можете да се насладите на храни, които се считат за "калорични", като шоколад , стига да са лечебни.

И докато останете в ежедневните си калорични препоръки.

И така, откъде знаете колко калории да ядете всеки ден ? Книгата предоставя формула, която да изчисли правилния брой калории, които да консумирате. Книгата включва и планове за хранене за 1600 калории на ден и 2000 калории на ден.

Но не е нужно да следвате диетата точно. Всеки план за хранене може да бъде променен според вашите специфични калорични нужди. Схемата с 1600 калории, например, позволява закуска с 400 калории, 500-калоричен обяд, 500-калорична вечеря и 200-калорийна закуска. Но можете да правите корекции. Авторите осигуряват и здравословни рецепти.

Ако не искате да използвате диетичните планове, можете също да използвате указания в книгата, за да планирате собствени ястия . В книгата ще намерите списък с хранителни плътности за стотици храни. Книгата също така предоставя проста техника за определяне на калоричната плътност на всяка храна, като се използва броят на калориите и размера на сервиране.

Промени в начина на живот в диетата

Авторите на Volumetrics препоръчват промени в начина на живот, които водят до дългосрочно управление на теглото . Промените включват водене на упражнения и дневник за хранене и планиране за социални ситуации, които могат да ви хвърлят крива топка, като партии.

Авторите също така препоръчват да получавате най-малко 30 минути упражнения през повечето дни от седмицата. Те ви препоръчват да претегляте не повече от веднъж седмично по време на фазата на загуба на тегло.

Книгата съдържа план за поддръжка, който трябва да следвате, след като сте достигнали целта си или след като са изминали шест месеца. След като сте запазили теглото си за още шест месеца, можете отново да започнете плана за отслабване.

Ефективни ли са Volumetrics?

Планът за Volumetrics не е страхотна диета . Той е здравословен и може да бъде ефективен. Препоръките за храната са в съответствие с насоките за хранене, насърчавани от USDA. Планът за хранене насърчава здравословното, балансирано хранене на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни и ви насърчава да ограничите приема на наситени мазнини .

Фактът, че планът насърчава редовната, умерена физическа активност е категоричен плюс. Упражнението е нещо, което фактически диетите почти игнорират, независимо от факта, че редовната дейност е жизненоважна част от начина на живот, който води до дългосрочно здраве и постоянна загуба на тегло. Допълнителни препоръки, като водене на дневник за храни, също ще ви помогнат да се приспособите към новия си начин на живот.

Ако калориите и препоръките за храна, посочени в този план, са спазени правилно, тази диета е ефективна и хранителна. Тя няма да доведе до големи резултати много бързо, но вместо това води до безопасна, постепенна загуба на тегло от около един до две паунда на седмица, което е идеално за дългосрочен успех.

източник

Ролс, Барбара и Робърт Барнет. Планът за контрол на телесното тегло . Ню Йорк: Харпър Торч, 2002.