Без глутен Maple-Tahini Разпространение

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 111

Мазнини - 8 гр

Карби - 8гр

Протеин - 3g

Общо време 2 мин
Подгответе 2 мин. , Гответе 0 мин
Сервирания 3 (по 1 супена лъжица)

Ние всички обичаме тахини в нашата любима хумус натопи , но имате ли подсладена версия на кремообразното, пикантно разпространение? Аз обожавам гъвкавостта на тахините и как можете да ги включите в сладки и пикантни ястия - и факта, че една супена лъжица тахини осигурява три грама протеин.

Съставки

подготовка

  1. В малка купа смесете всички съставки заедно; разбъркайте, докато се изгладят напълно и се размесват.

Варианти и замествания на съставките

Tahini е изключително универсален. Кремообразният сплит се свързва добре с различни вкусове и текстури. Чистият кленов сироп добавя хубав фин аромат на клен към разпространението. Ако не ви харесва непременно кленов, можете да добавите вместо мед. Скъпата ще донесе хубава флорална сладост.

Екстрактът от ванилия е съставен от килера за повечето, лесен за добавяне към печени продукти или подсладени спрейове като този. Използването на действителен ванилов боб вместо това наистина вдига вкуса. Въпреки че може да се получи скъп, ванилов боб добавя богат, чист ванилов аромат към всичко, което го добавяте. За да го използвате, парче вертикално парче, така че вътрешностите са изложени на всяка половина. Задръжте единия край на пантата надолу и изстържете вътрешностите с нож. Смесва се в половината от зърната на зърната в сместа тахини и се разбърква, докато се съчетаят добре.

Вместо ванилия, можете да получите креативни с аромати и опитайте лешник, бадеми, или други етерични масла или екстракти. Ако сте любител на шоколада, добавете чаена лъжичка неподсладено какао или какао на прах.

За да промените текстурата, разбъркайте в някои нарязани ядки за смачкване. Ако искате по-лек и по-тънък слой, разбъркайте в малко вода. Водата също така ще помогне да се намали съдържанието на мазнини на порция.

Съвети за готвене и сервиране

Тъй като това разпространение е толкова гъвкаво, можете лесно да го включите в сладки и пикантни ястия.

Любимият ми начин да ям това е над вафли или палачинки. Също така създава сензационен сладолед или гръцко кисело мляко. Загрява се за няколко секунди, за да се получи малко топлина, преди да се добави.

Използвайте това на сандвич от зеленчук или пуйка, вместо майонеза или горчица. Също така препоръчваме сдвояване на тази сфера с брюкселско зеле или други печени, кръстоцветни зеленчуци като броколи или карфиол.

Това ще остане прясно в хладилника за една седмица.

Прочетете етикета за хранителните стойности при избора на тахини. Изберете един направен само с печени, смлян сусамови семена като единствената съставка. Най-често закупените тахини, които се продават в магазините, включват добавено масло, което е ненужно.