Научете 80 20 Диета, за да опростите здравословно хранене

Насладете се на любимите си храни и поддържайте здравословно тегло

Вероятно сте чували знаменитости и фитнес професионалисти да споменават правилото "80 20" като своя диета по избор. Защо програмата е толкова популярна? Диетата 80 20 е един от най-лесните начини за практикуване на чиста храна и поддържане на здравословно тегло .

Какво е диетата 80 20?

Най-доброто за правилото 80 20 е неговата простота. За да следвате програмата, ядете чиста диета 80 процента от времето и след това си позволете да се насладите на няколко indulgences 20 процента от времето.

За много хора това означава, че те се хранят добре през седмицата и се отпуснат малко през уикенда.

Звучи лесно, нали? То е. Но за да се възползвате напълно от плана, трябва да сте сигурни, че вашите 80 процента са наистина чисти. За повечето хора това означава изграждане на ястия около слаби източници на протеини , плодове и зеленчуци. Вие ядете цели зърна вместо обработено бяло нишесте, избягвайте транс мазнини, пийте много вода и избягвайте да добавяте захари .

Когато релаксирате диетата си по време на 20%, контролът на порцията и умереността са все още важни. Например, по време на чистите дни на хранене, може да избегнете алкохола . След това, по време на по-спокойни дни, можете да се насладите на бира с приятели. По време на вашите чисти дни на хранене, можете да изберете за нарязани зеленчуци или пресни плодове като лека закуска. По време на спокойни дни можете да се отдадете на разумна сервиране на гуакамол и чипс.

Ползите от използването на правилото 80 20

Хората, които използват правилото 80/20 за хранене, се радват на широка гама от предимства.

80 20 Диетични капани

Разбира се, планът 80 20 няма да работи за всички. Например, ако се опитвате да отслабнете, може да се наложи да направите малки корекции, за да отслабнете . Ето няколко недостатъци, които трябва да избегнете, ако решите да приемете плана за хранене, за да поддържате здравословно тегло.

Словото от

Ако търсите начин да поддържате навици за здравословно хранене във вашия дом и със семейството си, помислете за правилото 80 20. За много здравословни яденици това е диетата на избор, защото позволява баланс и удовлетворение. Ако обаче искате да отслабнете, може да се наложи да регулирате правилото 80 20 на диета 91/10, за да видите реални резултати. И 80 20 диета може да осигури твърде много калории, за да достигне дефицита, необходим, за да види реални резултати.