Дали зелената супа диета работят?

Хранителни факти и калории в зелената супа

Любопитен ли сте за диетата със зелената супа? Тази ограничителна програма е популярна сред диетолозите от години. Някои източници твърдят, че може да загубите повече от десет килограма за една седмица. Също така работи и диетата на зелената супа? Ето фактите.

Какво е диетата на зелената супа?

Диетата на зелената супа е страхотна диета, която изисква от нейните потребители да ядат супа от зеле няколко пъти на ден.

Когато следвате програмата, можете да ядете и няколко други нискокалорични храни, като плодове ( с изключение на банани ), говеждо, зеленчуци и обезмаслено мляко. В резултат на диетата, броят на калориите ще спадне, така че да достигнете калорийния дефицит, необходим за отслабване .

Диетата обещава загуба на тегло от 10 килограма до края на седмицата. Но не е ясно колко много диети действително остават на диетата достатъчно дълго, за да се радват на този резултат.

Как да следвате диетата на зелената супа

Можете да намерите много различни версии на The Cabbage Soup Diet онлайн. Тук ще намерите рецепти за зелената супа и списък с конкретни храни, които всеки ден да се яде в допълнение към супата. Можете да запасите храната, за да се подготвите за вашия тънък надолу.

Всеки ден ще консумирате множество купи без мазнина зелена супа и няколко нискокалорични храни. Вие ще изберете от малки количества мляко, плодове, зеленчуци и постно месо, в зависимост от версията на плана.

Храната трябва да се приготвя и да се консумира в дома, тъй като е трудно да се поръчат храните в ресторанта.

Зелената супа калории и хранене

Тъй като рецепти за супа варират, няма един перфектен набор от хранителни факти за зеле супа. Ако използвате конкретна рецепта, можете да използвате анализатор за рецепта, за да получите пълен набор от хранителни данни.

Въпреки това, ако сте просто любопитни за калориите в зеле супа, фигура, че ще консумирате около 50-100 на купа. Размерът на порцията ще има значение, а дебелината на супата също е от значение. Имайте предвид, че зелената супа може да има много натрий, осигурявайки почти 100% от препоръчителната дневна доза, ако консумирате няколко купи.

Добрата новина обаче е, че тъй като супата е направена с много зеленчуци, ще получите няколко грама фибри във всяка купа. Повечето рецепти осигуряват 3-5 грама фибри на купа, което може да ви помогне да останете по-дълги. Повечето рецепти също осигуряват малко протеини (около 5 грама), приблизително 13 грама въглехидрати и само около 1 грам мазнини.

Зелената супа Диетични недостатъци

Вероятно ще се отегчите в "Зелената диета". Не много хора като зеле супа достатъчно, за да се насладите на това всеки ден за цяла седмица. И не ви е позволено да ядете храни, които най-вероятно ще се радвате.

За съжаление диетичният план не се основава на никаква хранителна или медицинска наука. Няма научно доказателство, че зелето или зелената супа имат някоя от характеристиките на изгаряне на мазнини , които често се рекламират в описанието на диетата.

В допълнение, диетата план не дава съвети за справяне с емоционално хранене или развиване на умения, които са необходими за дългосрочна загуба на тегло, като например промяна на хранителни навици или контролиране части .

Така че, след като диетата свърши, вероятно ще спечелите някакво тегло, което губите.

И накрая, повечето версии на диетата обикновено не включват съвет за упражнения. Въпреки че е малко вероятно някой, който следва подобен план, да има достатъчно енергия да се упражнява поради нискокалоричния прием.

Опасностите от диетата на зелената супа

Най-голямото безпокойство, изразено от експертите за загуба на тегло, е, че много версии на диета "Зелената супа" едва допускат 1200 калории на ден. Това е минималният брой калории, който обикновено се препоръчва за отслабване. В действителност, броят на калориите в някои версии на плана е толкова нисък, че те могат да се считат по-скоро за гладна програма, отколкото за диета.

Като цяло никой не трябва да спазва план за диета под 1200 калории без участие от вашия доставчик на здравни услуги. Така че всеки план, осигуряващ толкова малко калории, трябва да се избягва. Това може да доведе до сериозни здравословни проблеми и най-малкото може да доведе до възстановяване на теглото, когато диетата е завършена.

Слово от

Някои хора ще отслабнат в диетата със зелената супа. Но това е изключително ниският калориен прием, който е отговорен за загубата на тегло, преживяна в това кратко време. Няма нищо магическо или специално за зелева супа, което прави загуба на тегло да се случи.

Когато губите тегло бързо, обикновено губите тегло на водата, а не на мазнини. Веднага след като зелето супата dieters връщане към нормалното хранене, те спечелят всички на теглото назад и в някои случаи дори повече.

Диетата на зелената супа не работи за повечето хора и не е от полза за някой, който има повече от няколко килограма да загуби. Още по-лошо, много варианти на диетата на зелената супа биха могли да бъдат опасни. Говорете с Вашия лекар или регистриран диетолог преди да започнете този или друг ограничителен план за диета.