Защо калорийното броене все още работи най-добре

Един 1200 калории дневно диета план може да бъде ефективен

За известно време популярни диетични книги и уеб сайтове за отслабване ни помолиха да преброим грама мазнини или въглехидрати. Но какво ще кажете за калориите? Дали тази тенденция означава, че калориите вече не се броят? Не. Независимо от начина, по който го отрежете, калкуларното броене все още е най-добрият начин да отслабнете.

Калорийното броене: основата на всяка диета

Преброяването на калориите често се проследява от модни специалисти по диетата.

Но фактът, че създаването на калориен дефицит е основата на всяка диета. Точно така ... всяка диета. Всеки. Single. One. Ако работи програма за отслабване, това е така, защото сте намалили достатъчно калориите, за да създадете дефицит.

Помислете за въглехидрати . Захарните въглехидрати обикновено са рафинирани въглехидрати, като хляб или бял ориз или печени продукти. Какво прави изтънчените въглехидрати врагът? Рафинирани или преработени зърна са основно захар. Те осигуряват калории без добро хранене. Така че, след като ядете, бързо ще гладувате. Това означава, че в крайна сметка ще консумирате повече калории. Ако обменяте тези лоши въглехидрати (или рафинирани въглехидрати) за добри въглехидрати (като хранителни цели зърна или зеленчуци), вероятно ще ядете по-малко, защото тялото ви получава необходимата ви храна. Консумирате по-малко калории и ще отслабнете.

Разбира се, бихте могли просто да прецените калорийната разлика между този добър въглехидрат / лош въглероден борд.

Но умните диети ще гледат реалните числа, за да разберат колко калории спестяват чрез суапа. И познай какво? Това е броят на калориите.

Най-важното е, че ако ядете повече калории, отколкото ви е необходимо, ще спечелите тегло. Всеки успешен метод за отслабване намалява до прием на по-малко калории и изгаряне на допълнителни калории с упражнения.

Останалото е просто ново завъртане на стара концепция.

Поставете броене калорийните претенции в перспектива

Всички сме срещнали някой, който твърди, че може да яде всичко, което иска, без да има наддаване на тегло. Има няколко редки хора, за които това е вярно. Но много малко от нас могат да ядат каквото и да е количество и да не наддават на тегло. Ако мислите, че можете да изгорите храната с голяма тренировка, имате още нещо! Просто не може да бъде направено.

Например, двойният сиропбърг на Макдоналдс съдържа 460 калории. За да изгори калориите само в един сандвич, средният 150-литров човек би трябвало да прави аеробика с умерена интензивност за един час или повече. Това е добре, нали? Но кой яде само един бургер? Добавете разклащане и поръчка на картофи и може да отмените всички планове, които сте имали за половин ден, които ще трябва да прекарате в салона, за да отмените това хранене.

Помислете за Вашите калорични цели

Средният препоръчителен калориен прием за отслабване зависи от размера и пола ви. Някои жени могат да следват диета с 1 200 калории на ден, за да отслабнат. Средната калорична цел за отслабване е около 1500-1700 калории всеки ден (Повечето експерти препоръчват 1500 калории като добра диета за отслабване.), Но тя варира в зависимост от теглото и нивото на активност.

Този лесен за използване калориен калориен калкулатор може да ви помогне да прецените калориите си.

След като направите това, можете да започнете да идентифицирате начини за намаляване на калориите . Но внимавай; много хора могат да поемат по-голяма тежест, от която трябва да загубят, толкова повече калории трябва да намалят. Това всъщност е обратното: колкото повече тежите сега, толкова повече калории можете и трябва да ядете. Когато губите тегло, трябва да намалите повече калории.

Например, човек от 210 килограма не може да живее на 1500 калории на ден. Но ако този 200-килограмов човек продължава да губи тегло, тя в крайна сметка може да намали до това ниво.

Слово от

Докато може да намерите редица много нискокалорични диети наоколо, важно е да запомните, че рязането на калориите твърде ниско може всъщност да доведе до платформа за тегло.

Има феномен " режим на глад ", който се случва там, където тялото ви всъщност спира калориите, които приемате за по-късно използване - основно ги спасява, защото "мисли", че гладувате. Можеш да изкараш много по-малко и да тежи същото ... и можеш сериозно да навредиш на здравето си. Освен това, ако сте гладни през цялото време, е по-малко вероятно да се придържате към тях и е по-вероятно да се сблъскате.

Ако смятате, че следвате диета, която включва по-малко от 1200 калории на ден, говорете с Вашия лекар или квалифициран диетолог, за да сте сигурни, че запазвате здравето си, докато сте по-слаби.