Как да следвате правилото 80-20 за отслабване

Направете прости корекции, за да отслабвате по-ефективно

Много от диетите успешно губят тегло с правилото 80-20. Това не е технически пълен мащаб план за отслабване, но 80-20 диета работи. Ако мразите строгите указания за хранене, не искате да броите калории или въглехидрати, а просто не можете да намерите време за балансиране на сложните макронутриенти, тогава диетата 80-20 може да е точно за вас.

Какво е

Принципът 80-20 за здравословно хранене е един от най-лесните начини за достигане и поддържане на постно тяло. Простият план изисква да ядете чиста диета 80% от времето и след това да разрешите още няколко "забавни храни" 20% от времето. Планът ви позволява редовно да се наслаждавате на удовлетвореността, без да усетите вида вина, която хората често чувстват, когато "мамят" строгия хранителен план. За много хора това е най-балансираният подход към здравословното хранене и здравословния начин на живот.

Ефикасност

Докато лекотата и простотата на този план го правят страхотна диета за поддържане на теглото, планът 80-20 може да не осигури калориен дефицит, необходим за загуба на тегло за всички. Дали ще отслабнете или не върху плана зависи от няколко фактора:

Съвети за получаване на резултати

За да отслабнете с умерена скорост от половин килограм на седмица, трябва да създадете калориен дефицит от около 3500 калории. Ако диетата 80-20 не ви помогне да отслабнете, направете тези корекции, за да създадете дефицит на калории и да видите резултатите:

Правилото 80-20 не работи за всички, особено за хората, които се опитват да отслабнат. Ако диетата не работи дори след като направите корекциите, може да се наложи програма за отслабване с по-голяма структура. Разгледайте други програми за хранене, за да намерите най-добрата диета за вас.