Как да спрете изневерите на вашата диета

Задайте си ключови въпроси, за да направите по-добър избор за отслабване

Имали ли сте проблеми с придържането към вашия план за отслабване? Може би се оказва, че измазвате прекалено често диетата си. Повечето dieters напълно разбират. Почти всички от нас са имали моменти, в които желанието да се яде определена храна е толкова силно, че има усещането, че няма друга алтернатива, която да я изяде и да се откаже от вашата диета. Но фактът е, че има неща, които можете да направите, за да останете ангажирани с вашия план за здравословно хранене и все още да отслабнете.

3 въпроса да питате преди да изневерите на вашата диета

Преди да изневерите на диетата си, задайте си тези три въпроса. Те ще ви доведат до отговор, който ще ви накара да се почувствате по-добре за решението си да мамят - без значение какво е решението.

  1. Какво съм постигнал досега? Преди да се потопите от скалата в дълбочината на разрухата на диета, отделете малко време, за да си спомните колко далече вече сте дошли. Няма значение дори да сте били на диета само за един ден. Само решението да промените хранителните си навици показва положителна стъпка в правилната посока. Дайте си малко признание за това и за всяко упражнение, контролирана порция храна, здравословна закуска и диета-приятелско решение, което сте направили досега. Отделете известно време, за да изброите няколко от тези постижения в главата си, преди да преминете към следващия въпрос.
    Също така, не забравяйте, че загуба на тегло отнема време. Търпението е от съществено значение. Има времева линия, която можете да следвате, за да видите резултатите от диетата, но загубата на тегло на всички се случва с различен темп. Даването на кредит за здравословни решения ще ви помогне да се почувствате успешни, дори ако все още не виждате резултати по скалата.
  1. Ако наистина използвате думата "мамят"? Измамата означава, че правиш нещо нередно. Измамата е лоша. Но не сте лоши и няма нищо лошо в храненето. Така че елиминирайте думата "мамят" от процеса на вземане на решение. Вместо това попитайте себе си дали тази храна е най-добрата храна за вашата програма в момента. Ще калориите в тази храна да ви поставят за вашата калорийна цел за деня ? В повечето случаи това ще стане. Тази храна осигурява ли прекалено много съставки, които се опитвате да избегнете ? Вероятно е така. Тази храна наистина ще задоволи ли проблема, с който се сблъсквате точно сега? В повечето случаи отговорът ще бъде "не". Всичките ви решения за диета няма да бъдат перфектни, но решението не е "лошо". Премахване на срама, свързан с думата мамят и взема решения от мислене, което не е осъдително.
  1. Как мога да разреша лечение и да остана ангажиран с моя план? Ако сте стигнали дотам и все още наистина искате храната пред вас, тогава може би трябва да го ядете. Но това не означава, че трябва да ядете всичко това. И определено не означава, че трябва да хвърлите кърпата и да се откажете напълно от вашата диета. Запитайте се дали има начин да ядете малка порция храна, която искате, и да направите настройки на друго хранене или закуска, за да постигнете целите си за калориите за деня или за седмицата.

Измама на вашата диета не трябва да бъде лошо нещо, но го наричат ​​"измама" вероятно е. Научете се как да си позволите да се грижите понякога, за да се придържате към цялостен план за здравословно хранене и загуба на тегло. В края на краищата диетата, която сте избрали, е диета, която ще трябва да се придържате към живота, ако искате да загубите теглото и да я запазите завинаги. Ако това не допуска някои задоволства тук и там, на първо място може да е твърде строго.