Основно оборудване за безопасност за спорт

Предотвратяване на спортни наранявания с основно спортно оборудване за безопасност

Спортното оборудване и екипировка понякога могат да изглеждат малко странни или немодифицирани, но използването на подходяща предпазна екипировка за вашия спорт е от съществено значение за предотвратяване на сериозни наранявания или намаляване на тежестта на нараняване, което може да получите. В края на краищата, целта на спорта е действително да се радвате на участието и да се нараните, може да ви държи на разстояние от игралното поле в продължение на седмици или повече.

Ето някои от най-важните части от екипировка за спортисти от всички спортове.

1 - Защитни очила

защита на очите за спорт. фото с любезното съдействие на PriceGrabber

Според Американската академия по офталмология повече от деветдесет процента от всички спортни наранявания, свързани с очите, могат да бъдат предотвратени с използването на подходящи защитни очила. Този съвет определено се отнася за спортисти или всеки, който участва в спорта. Съществуват разнообразие от ясни и оцветени слънчеви очила и очила за почти всеки спорт, така че пазарувайте за онези, които пасват на Вашия стил и лицето ви и защитете очите си.

2 - Каски

Асистент по магазините (L) помага на баща и син да изберат крикет каска в магазина на Грег Чапъл Крикет център на 28 ноември 2014 г. в Мелбърн, Австралия. Играчът на крикет, Фил Хюз, почина на 25-годишна възраст, в резултат на наранявания в главата, претърпени по време на мача между Южна Австралия и Нов Южен Уелс в Шефилдския щит. Скот Барбър / Гети изображения

Ако играете футбол или хокей, носенето на шлем е очевидно "не-мозък", но много спортисти, които участват в спортове с висок риск от нараняване на главата, все още виждат каската като опция. Въпреки това, с нарастващата информираност за опасностите, които може да предизвикат сътресенията в живота, е станала ясна необходимостта от правилна защита на главата.

Ако се движите с велосипед, ски, сноуборд, скейтборд или скейтборд, трябва да помислите за шлем като стандартно оборудване. Правилно монтираната каска, проектирана за конкретния спорт, който играете, значително намалява риска от сериозно нараняване на главата и дори смърт.

3 - Устните гвардейци

Местната охрана на Адам Гудс от лебедите се вижда по време на мачовете от 14 кръга между Ричмънд Тигърс и Сидни лебеди в Мелбърн крикет на 20 юни 2014 г. в Мелбърн, Австралия. Майкъл Додж / Гети изображения

Ако някога сте били ударени в челюстта от бездомни топки или плаващи лакти, докато играете спорт, най-вероятно знаете колко е важно да има охрана в устата, за да пазят зъбите, където трябва да са - в устата ви. Но предпазващите устата също помагат да се предотвратят наранявания на езика и устните и да се намали рискът от страдание от мозъчно сътресение или от счупена челюст.

Предпазните средства за уста трябва да се считат за задължително оборудване за безопасност по време на спорт, което има риск от нараняване на лицето, челюстта или устата. Най-ефективните охрана на устата се вписват добре и са удобни, но също така остават на място, са издръжливи, лесни за почистване и не ограничават говоренето и дишането.

| Повече ▼

4 - Предпазни подложки и предпазители

Юли 1993: Подложките за рамо и шлемът на канзас Кайъс Сити Шифтс играят в тренировъчния лагер "Учители" в Университета на Уисконсин в Река Фолс, Уисконсин. Джонатан Даниел / Allsport / Гети изображения

Предпазните подложки и предпазители са стандартно спортно оборудване за безопасност в десетки дейности. Ако играете определени спортни контакти, като футбол, хокей или лакрос, се изискват защитни тампони, но трябва да носите подложки за всеки спорт за контакт. Видът и стилът на подложките изглеждат безкрайни и включват подметки за коляно, коляно, лакът, китка, гръдния кош, врата, рамото, тазобедрената става и бедрата.

Някои спортове, като например кънки за кънки и скейтборд, включват предпазни средства за китките, коляното и лакътя като стандартно оборудване. Тези твърди пластмасови предпазители предотвратяват рязане, одрасквания и одрасквания и намаляват вероятността от сериозно изкълчване, напрежение или дори фрактура след тежко падане.

Дори при сноуборд, накладките за коляното и защитниците на китките могат да бъдат голямо предимство. Избиването на сноуборд обикновено включва естествено да се протягаш с ръце, за да прекъснеш падането си, и по време на процеса е много лесно да се счупиш китката.

5 - Правилни обувки и спортни обувки

Лионел Меси от Барселона се затопля с носенето на персонализираните си "Златни футболни ботуши" преди началото на мача на "Ла Лига" между ФК Барселона и Реал Бетис Балмопи на стадион "Камп Ноу" на 15 януари 2012 г. в Барселона, Испания. Джаспър Юйнън / Гети изображения

Видът на обувката, който носите по време на определени спортове, може лесно да се добави към списъка с оборудване за безопасност.

Спортните удари са важни по време на спортните игри като футбол, бейзбол и футбол.

Правилните обувки за бягане могат да намалят риска от нараняване.

Специалните велосипедни обувки могат да намалят болката на краката и да увеличат ефективността на педалите.

Съдовите обувки с поддръжка и добра сцепление са предназначени специално за баскетбол, тенис и ракета.

| Повече ▼