Как да запазите отслабване

Следвайте прости стратегии, за да не се връщат паунда

Отслабването е достатъчно трудно. Но хората, които се хранят, също се сблъскват с факта, че шансовете им са натрупани срещу тях за дългосрочен успех. Изследователите изчисляват, че само около 20% от диетите поддържат загуба на тегло след диета. Ще бъдете ли един от тях?

Как да запазите отслабване след диета

За да увеличите шансовете си за поддържане на теглото след диета, планирайте преходна фаза, след като достигнете теглото си.

През това време направете бавни настройки на начина си на живот и наблюдавайте ефектите върху скалата. Внезапните промени вероятно ще доведат до възстановяване на теглото .

Тази преходна фаза също е подходящо време за идентифициране на хранителните навици и упражнения, които сте научили по време на диета, така че да можете да поддържате в дългосрочен план. Например, изследователите са открили, че диетолозите, които поддържат теглото завинаги, са тези, които продължават да поддържат диета с ниско съдържание на мазнини с много плодове и зеленчуци. Ако включите навици за здравословна диета в навици за здравословен начин на живот, вероятно ще предотвратите възвръщане на теглото

10 навици за поддържане на теглото си

Десетте навици по-долу ще ви помогнат да преминете от диета, през преходната фаза и накрая във фазата на поддържане, където теглото ви остава стабилно. За да подобрите шансовете си за постигане на трайна успешна загуба на тегло, опитайте се да включите тези 10 навици в начина си на живот, докато се движите през всички фази на пътуването с диета.

  1. Умерената загуба на тегло работи най-добре. Лекарите препоръчват диетолозите да не губят повече от един до два килограма на седмица. Този консервативен подход помага на пациентите да избегнат рисковете за здравето, свързани с драстична загуба на тегло. Той също така позволява на dieter да научат нови хранителни навици, които ще защитят загубата на тегло в дългосрочен план. Контролът на порциите, здравословните закуски , редовните упражнения и четенето на хранителни етикети са ключови умения, които ще успеете да овладеете, ако изберете по-бавния подход за отслабване.
  1. Направете бавен преход от етапа на диета. След като достигнете целта си , най-лошото, което можете да направите, е да възобновите старите си хранителни навици. Не забравяйте, че това са хранителните навици, които са причинили наддаването на тегло на първо място. Разумно е постепенно да се увеличи приемът на калории , но експертите обикновено предлагат да добавите само 200 калории на седмица, докато теглото ви се стабилизира.
  2. Поддържайте редовни срещи с вашия екип от здравни специалисти. Вашият доставчик на здравни грижи или регистриран диетолог ще може да измерва процента на телесните мазнини или да прецени вашия ИТМ, за да се увери, че вашите номера остават здрави. Те ще могат да се справят и със здравните проблеми, които възникват, когато тялото ви се промени.
  3. Останете свързани с източниците си на подкрепа. Същите хора, които ви подкрепят в процеса на диета, ще ви помогнат да запазите загубата на тегло. Те са в най-добра позиция да зачитат величието на постиженията ви и да ви дадат леко напомняне, ако загубите следите от вашия успех. Комуникирайте с тях и им дайте разрешение да предлагате уважение, ако е необходимо.
  4. Продължете да се състезавате с нови цели. Сега, когато сте овладели едно от най-трудните предизвикателства, с които някога ще се сблъскате, останете на краката си, като зададете нова цел. Тя не трябва да бъде свързана със загуба на тегло. Постигането както на краткосрочните, така и на дългосрочните цели ще ви помогне да запазите доверието си високо.
  1. Останете образовани. Вземете здравословно готвене, отидете на здравни семинари и участвайте във фитнес панаири. Заобиколете се с напомняния за това, което наистина означава да живеете здравословен живот. Също така може да искате да останете ангажирани онлайн.
  2. Станете ментор. Един от най-добрите начини да останете образовани е да преподавате уменията си за отслабване на начинаещ. Като станете наставник, ще бъдете задължени да останете на върха на нови изследвания и тенденции.
  3. Упражнение. Изследванията за постоянна загуба на тегло разкриват, че упражняването е един от най-добрите предиктори на дългосрочния успех. Тридесет до 60 минути умерено упражнение всеки ден ще запази както тялото, така и ума ви здрави.
  1. Закусвам. Проучванията също така установяват, че хората, които ядат закуска, са по-успешни в запазването на паунда в залива. Уверете се, че закуската ви включва пълнозърнести храни и слаб източник на протеини .
  2. Претегли се. Поддържайте мащаб в банята си и я използвайте веднъж седмично . Проучванията показват, че редовното проверка на теглото е практика, споделена от хора, които успешно запазват теглото си.

Източници:

Джеймс Ундърсън, Елизабет С Конз, Робърт С Фредерич и Констанс Л Ууд. "Дългосрочно поддържане на загуба на тегло: метаанализ на изследванията в САЩ". American Journal of Clinical Nutrition, vol. 74, No. 5, 579-584, November 2001.

Д-р Джеймс У. Андерсън, д-р Сатит Вичитбандра, Уей Чиан, М.С. и д-р Ричард Дж. Крисио. "Дългосрочна поддръжка на теглото след интензивна програма за отслабване." Вестник на Американския колеж по хранене, декември 1999 г., том. 18 не. 6 620-627.

Wing RR, Phelan S. "Дългосрочна поддръжка на загуба на тегло." American Journal of Clinical Nutrition 2005 Jul; 82 (1 Suppl): 222S-225S.

Управление на теглото. Nutrition.Gov Достъп: 29 ноември, 2011. http://www.nutrition.gov/weight-management

Физическа активност и контрол на теглото. Информационна мрежа за контрол на теглото, американското министерство на здравеопазването и човешките услуги. Достъп: 25 ноември 2011 г. http://win.niddk.nih.gov/publications/physical.htm