Здравословна закуска, рецепти и съвети за ядене

Започнете деня си с ниско калорична, високопротеинова закуска

Започвате ли деня със здравословна закуска? Или се зареждате с удобни, обработени храни за бързо разтърсване на енергия? Ако сутрин сте забързани, тогава имате нужда от бърза енергия и добро хранене. Избраните храни трябва да са удобни, но и пълни с основните съставки, които да подхранват вашите дейности на работното място и у дома.

Използвайте това ръководство, за да напълнете кухнята си с интелигентен избор за вашата сутрешна храна.

И за онези случаи, когато не можете да приготвите здравословна закуска у дома, сканирайте списъка в долната част, за да научите къде сте най-вероятно да намерите здравословна закуска за бързо хранене.

Какво е здравословна закуска?

Първото хранене през деня трябва да ви осигури здравословни въглехидрати за енергия, фибри, които да ви помогнат да се чувствате пълноценно, протеини, които да подпомогнат растежа и поддържането на мускулите, както и здравословните мазнини за ситост. Много традиционни ястия за закуска осигуряват тези хранителни вещества, но те също имат много високи калории. Традиционно приготвено ястие с яйца, бекон и препечен хляб може лесно да достигне 500 калории или повече. И дори "здравословните" храни за закуска като овесена каша, пълнозърнесто зърно или авокадо препечен хляб могат да бъдат много високи в калориите.

За подпомагане на загуба на тегло или поддържане на теглото, е умно да се има предвид броят на калориите. Ако закуската е най-голямото ви хранене за деня, тогава 500 или 600 калории може да са подходящи.

Но ако консумирате няколко закуски през деня, яжте среден обяд и голяма вечеря, а след това изрязването на калории на закуска може да е умно.

Разбира се, това не означава, че трябва да изрежете здравословни храни за закуска като пълнозърнести храни или здравословни мазнини, но трябва да имате предвид размера на порцията, за да запазите общия дневен калориен прием в здравословен диапазон.

Храни за здравословна закуска

Изградете сутрешното си ястие около здравословна закуска. Тези селекции са пълни с протеини и фибри, но с относително ниско съдържание на мазнини, рафинирана захар и калории. Тези храни помагат да се намали сутрешната апетита, да се предотврати безсмисленото хранене и да се подобри контрола на порциите през целия ден.

Здравословна закуска списък за пазаруване

С тези съставки можете предварително да приготвите хранителна закуска и да запазите здравословна закуска в хладилника седмица. По този начин подготовката на храната отнема само 5-10 минути всяка сутрин.

Закуска храна, за да се избегне

Много традиционни храни за закуска са най-лошите храни за ядене сутрин. Тези храни често са пълни с преработена захар и рафинирани зърна, с високо съдържание на калории и ниско съдържание на хранителни вещества. Макар че те биха могли лесно да се хванат и да отидат, те често ви оставят да се чувствате гладни и коварни в рамките на около час. Когато това се случи, може да сте по-склонни да спрете на автомата или магазина за нездравословна храна.

Закуска храна, за да се избегне

Здравословна закуска Рецепти и идеи

Ако можете, пригответе закуската си у дома. По този начин можете да контролирате съставките и хранителните вещества в храната.

Съвети за готвене за здравословна закуска

Дори и да не следвате рецепта, можете да подготвите здравословна закуска с много малко шум. Например, богато на протеини обикновен гръцко кисело мляко е вкусно с ½ чаша боровинки. Или хвърли малко натрошено пуешко колбас и шепа червена чушка на кубчета на разбъркани яйчни белтъци за пикантен старт на деня.

Ако следвате една от здравословните рецепти за закуска, е полезно да имате на разположение няколко прибори за готвене. Ако готвите яйца, уверете се, че имате незалепващ тиган. По този начин не е нужно да използвате масло или масло, когато ги бъркате или ги запържвате. Аз също държа пилешки запас в хладилника. Когато правя омлет, използвам запасът вместо зехтин или масло, за да напомня ароматен лук или шалот за добавяне към пълнежа. И ако ви харесва овесена каша, направете голям пот овес само веднъж през седмицата. След това го разделете на единични сервизни контейнери, за да се съхранява в хладилника и да се нагрява в микровълновата всеки сутрин.

Яжте здравословна закуска за бързо хранене

Ако сте хванати, търсейки закуска по пътя, имате няколко възможности. Много ресторанти предлагат пресни плодове, овесени ядки или гръцко кисело мляко. Ако сте избрали само бързо хранене, използвайте тези ръководства.

Не забравяйте, че само с малко планиране е лесно да си направите здравословна закуска, която да ви накара да се чувствате пълноценни и доволни. Дръжте килера и хладилника си с най-добрите храни за закуска и използвайте здравословни съвети за готвене, за да запазите калориите и мазнините под контрол.