Калории в кафето и съвети как да го направите здравословен

Намалете калориите за кафето с интелигентни суапове и добавки

Любителите на кафето по цял свят имат нещо общо, всеки от тях обича да приготвя чашата си с джой по свой специален начин. Някои предпочитат кафеното си черно, някои искат еспресо, други като много мляко. След това има захар, соя и ядки мляко, и половина и половина да разгледа.

Интересувате ли се от специализирано кафе? Предпочитате да имате лате, капучино, мока, кафе а ла ла, студена варя?

Списъкът продължава.

Каквото и да ви харесва вашето кафе, в края на деня, кафе ли е добре за вас? Някои изследвания показват, че може да има основни ползи за здравето на кафето.

Кафето ли е здравословно?

Здравословно зависи от това как интерпретирате думата "здрави". Ако диета с нискокалорични , ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини е това, което е добро за вас, тогава черна чаша кафе работи добре във вашата диета. Има само една калория в чаша кафе, ако се вземе черно. Хранителните факти за една от любимите напитки в Америка се променят в зависимост от това, което добавяте към тази чаша. Или, ако пиете повече от една чаша, докато слушате.

Факти за храненето на кафето
Сервиращ размер 1 чаша (270 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 1
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 6 mg 0%
Калиев 132.15 mg 4%
Въглехидрати 0g 0%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 0.3 g
Калций 0%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Кафеът е хранителен?

Въз основа на храненето факти, освен номинално количество калий, черна чаша кафе почти няма хранителна стойност. Това се променя, ако решите да имате чаша ява с мляко. Повечето американци, които искат мляко с кафе, получават около 1/4 чаша мляко. Хранителната стойност в тази чаша кафе се покачва, почти същата, каквато бихте очаквали, ако пиете 1/4 чаша мляко.

Разбира се, вашият хранителен фактор се променя в зависимост от вида мляко, което сте добавили, например, обезмасленото мляко няма мазнини и добавя около 43 калории към чашата мляко спрямо капучино с пълномаслено мляко, което ще има 77 калории и 4 грама от мазнини.

Калорийни добавки

Подобно на всяка храна, колкото повече добавяте, като захар, карамел и подсладени сметана, толкова повече калории въвеждате във вашия дневен прием.

допълнителен Добавени калории / мазнини
Захар (1 чаена лъжичка) 16 калории / 0 мазнини
Половин и половина (2 супени лъжици) 40 калории / 4 грама мазнини
Френски ванилов кремьор (1 супена лъжица) 35 калории / 2 грама мазнини

Потенциалните ползи от кафето

Кафето е потенциално свързано с определени ползи за здравето. Например, някои проучвания показват, че пиещите кафе имат намален риск от някои заболявания, включително диабет тип 2, болест на Паркинсон, сърдечни заболявания, деменция и дори някои видове рак. Някои проучвания дори свързват консумацията на кафе с намален риск от смърт. Но това не означава, че кафе причинява тези ползи за здравето.

Изследователите казват, че не знаят защо потребителите на кафе се радват на тези ползи за здравето. Но медицинските специалисти обикновено съветват, че черно кафе, а не кафе напитки със захар и мазнини, вероятно ще бъде по-полезно.

Кафето има кофеин, стимулант, който може да помогне на хората да се чувстват по-енергични, но има някои хора, като жените, изложени на риск от остеопороза, и хора с високо кръвно налягане, които може да искат да ограничат приема на кофеин.

Избиране и съхранение на кафе

Вкусът на кафето е най-добре, когато бобът е свеж. Поради тази причина много феновете на java купуват пресни цели бобчета и ги смилат непосредствено преди употреба. Независимо дали купувате цялото бобено кафе или земята, кафета трябва да се съхранява в непрозрачен, непромокаем контейнер на стайна температура, според Националната кафе асоциация.

Пригответе своето собствено кафе

Когато направите своя собствена напитка за кафе, Вие контролирате количеството захар, количеството и вида мляко и количеството кофеин, което влиза във всяка чаша.

Много популярни напитки за кафе са натоварени с калории и те също са скъпи. Защо да не спестите време, да спестите пари и да спасите калориите едновременно?

Когато направите любимата си рецепта за кафе, използвайте обезмаслено мляко и сиропи без захар, за да сте сигурни, че вашето кафе е с ниско съдържание на калории. Можете също така да използвате какао на прах или канела върху напитката си за вкус вместо ароматизиран сироп, за да намалите допълнителните калории.

Нуждаете се от кофеин в средата на деня? Вместо да достигнете за безалкохолни напитки , направете си студено кафе. Поръсете еспресо, добавете лед и добавете половин чаша охладено обезмаслено мляко. Безалкохолните напитки, като Кока и Пепси, съдържат около 150 калории за сервиране от 12 унции и не съдържат никакви здравословни хранителни вещества. Ледено кафе с обезмаслено мляко съдържа около 40 калории, 4 грама протеин и други хранителни вещества като калций.

Също така, помислете за времето, което спестявате, като прескочите сутрешната екскурзия до кафенето. 15-те минути, които може да чакате в кафенето всеки ден, могат да бъдат изразходвани на неблагодарна.

И дори ако сте инвестирали в собствения си скъп производител на еспресо у дома, все пак ще спестите стотици долари надолу по линията, вместо да харчите средно по 25 долара на седмица в местната барсистема или Starbucks.

Простата промяна на начина, по който приемате кафето си всеки ден, може да обръсне 100 или 200 калории от ежедневната Ви диета и може да има голямо въздействие в края на месеца. Обмислете да инвестирате време и пари, за да научите как да направите напитки за кафе вкъщи. Хората във вашата кафе-сладкарница може да ви липсват, портфейлът ви може да е малко по-тежък и вие може да сте по-щастливи, когато стъпвате по скалата в края на месеца.

> Източници

> Butt, Султан М. Кафе и неговото потребление: ползи и рискове. Критични прегледи в областта на хранителната наука и храненето. 2011; 51 (4): 363-73.

> Freedman ND, Park Y, et al. Асоциация за консумация на кафе с обща смърт и специфична смъртност. New England Journal of Medicine . 2012; 366 (20): 1891-1904 ..

> Пауъл, А. Кафето ни възхищава. Харвардски вестник. 28 септември 2015 г.

> Медицински център Rush. Ползи за здравето на кафето. Открийте здравето. https://www.rush.edu/health-wellness/discover-health/health-benefits-coffee.