Къде да намерим сандвич със здравословна закуска

Кой ресторант обслужва сутрешна храна, която е полезна за вашата диета?

Ако сутрин сте забъркани, може да сте един от хората, които минават през кафене или в местния ресторант за бързо хранене, търсещи бърза закуска. Ще намерите сандвич за закуска на почти всяко меню. Но не всички от тях са подходящи за вашата диета. Как да намерите здравословен сандвич за закуска?

Закуска Сандвич калории и хранене

Panera Bacon, яйце и сирене закуска сандвич
Сервиращ размер: 1 сандвич
На порция % Дневна стойност *
Калории 460
Калории от мазнините 225
Общо мазнини 25g 38%
Транс мазнини 0.5g
Холестерол 295 mg 98%
Натрий 790 mg 33%
Въглехидрати 32гр 11%
Диетични фибри 1г 4%
Захар 6г
Протеин 24g
Витамин А 15% · Витамин С 15%
Калций 20% · Желязо 15%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Закуската със сандвич може да ви осигури протеини за изграждане на мускули, въглехидрати за енергия и пълнене на влакна на сутринта. Но не всички сандвичи за закуска са добри за вас. В действителност, много от тях са с високо съдържание на натрий, мазнини и калории. Тъй като имате различни възможности за избор на различни места (и дори можете да направите сандвич за закуска у дома), е умно да сравнявате хранителните факти за вашия сандвич за закуска, преди да ядете сутрешната си храна.

Калории в популярните закуски за сандвичи в ресторантите

Калории в популярните сандвичи за закуска, които правите вкъщи

Какво да търсите при избора на здравословна сандвич със закуска

Много различни бързо обслужващи и бързо случайни ресторанти предлагат сандвичи за закуска с разнообразни топинги. Очевидно, топингите, които избирате, ще направят голяма разлика в хранителната стойност на храната ви. Изборът на по-високи калории, като сирене, наденица и бекон, ще увеличи както броя на мазнините, така и калориите на вашия сандвич. Можете също така да получите повече натрий от сандвич с тези съставки.

Долните калорични сандвич съставки включват избор като яйчен белтък или спанак. Избирането на сандвич за закуска с тези обикновено ще запази броя на калориите по-ниски и хранителната стойност по-висока.

Но методът на подготовка също е от значение. Например, може да видите сандвич с яйчен белтък и пуешко месо, който е по-висок в мазнините и калориите, отколкото очаквате. Докато тези съставки обикновено са по-ниски в мазнини и калории, ако ги готвите в масло или масло, тогава сандвичът все още може да осигури повече калории, отколкото ви трябва.

При избора на най-здравословен сандвич за вас, решете кои фактори са най-важни за вас и след това прочетете етикета "Хранителни факти", за да направите най-добрия избор.

И накрая, може да искате да внимавате и относно качеството на съставките си от сандвич. Не всички сандвичи от яйца са направени от "истински" яйца. Например, сандвичите Panera са произведени от 100% истински яйца, което означава, че яйцата са прясно приготвени, напукани яйца от черупки и / или белтъци без добавки. В коментар към пресата Сара Бърнет, директор "Уелнес и хранителна политика" на Panera, каза, че когато компанията е проучила яйчни сандвичи на някои от своите конкуренти, те са установили, че "50% от първите 10 бързи ресторанта, които продават закуска, имат" яйце "Направени от най-малко пет съставки, често повече."

Направете своя собствена здравословна закуска сандвич

Най-здравият сандвич за закуска може да бъде този, който правите у дома си. Макар че отнема повече време и малко организиране, за да подготвите собствената си закуска , имате пълен контрол върху съставките и начина на приготвяне, когато готвите свои собствени ястия вкъщи.

Нуждаете се от няколко идеи или здравословни сандвич-рецепти за закуска? Опитайте тези Сандвичи с бързи и лесни яйца McMuffin-Style, които можете да направите за минути. Или добавете яйце към този винен сандвич без вино. Използвайте интелигентни съвети, за да приготвите храни за закуска предварително и се замислете за различните съставки, които да включите в храненето си.

Словото от

Сутрешното ви хранене е важно. Закуската (хранително) не е по-важна от останалите ястия и закуски, които консумирате през деня, но можете да си направите часове висока енергия и по-здравословни хранителни навици, ако започнете с добро хранене.

Разбира се, докато винаги е умно да се готви у дома, разбираме, че има дни, когато са необходими бързи случайни или предварително опаковани храни. Прочетете етикетите с факти за хранителните стойности или посетете уеб сайтовете на ресторантите, за да получите важна информация, за да поддържате здравословния си начин на хранене навсякъде, където и да се храните.