Какво е пърженият сос без глутен? Стейтът A1 е безопасен?

Най-популярните марки пържоли сос не са без глутен

За да си купите истински безглутенови пържоли, ще трябва да се впуснете отвъд най-популярните продукти на рафтовете на магазините. А.1. Пържов сос, пърженият сос номер едно, не включва съставки, съдържащи глутен, но не е произведен да не съдържа глутен и следователно може да не е безопасен за диета без глутен. В допълнение, сосът Heinz 57, който също е популярен като пържолен сос, съдържа ечемичен малц и не съдържа глутен.

За щастие, има и други възможности за любителите на пържола, които просто искат някакъв сос да подправят месото си. Опциите за пържени сосове без глутен включват:

Ето нисък спад на съставките, използвани в пържола сос, какво казват компаниите за статута си на безглутенови сосове, кои от тях се препоръчват да купят и как да се използва сос от пържоли.

Съставки в стек сос

Рецепти за пържолен сос се различават в детайлите - някои може да са по-сладки или по-пикантни от други, например, докато други могат да разчитат повече на танг на оцет. Повечето обаче включват следните съставки: кетчуп или доматена паста, горчица, захар, сос Worcestershire, оцет, сол и черен пипер и подправки.

За да се счита, че един продукт от пържола се счита за безглутенов, всичко, което влиза в него, също трябва да е без глутен (производителят ще се нуждае от безглутенови кетчуп и безглутенови подправки например).

В действителност, основната съставка, съдържаща глутен, която някога е била използвана в пържен сос, е малцът от ечемик. Ечемичният малц е съставка в сос Хайнц 57 и също така е по-често срещан в продукти, произведени в Обединеното кралство, за разлика от Съединените щати.

Въпреки това, пържола сос е силно обработена подправка с много различни съставки, което прави глутен кръстосано замърсяване по време на производството на съставките и производствения процес проблем.

Оцет - ключова съставка в пържола сос - също може да бъде проблем за някои хора, които не могат да ядат глутен. Производителите получават дестилиран оцет от различни съставки, включително пшеница. Част от тези, които реагират на глутен, също реагират на оцет, получен от глутенови зърна , въпреки че процесът на дестилация трябва да елиминира глутеновите молекули. Източниците на оцет в индивидуалните пържолни сос продукти са изброени, ако са на разположение по-долу.

Свободен от глутен статус на бренди от пържени сосове

Ето списък на марки от пържени сосове, предлагани в Съединените щати, плюс това, което всеки производител трябва да каже за състоянието на продукта без глутен:

Словото от

Намирането на истински пържолен сос, който наистина е без глутен в местния магазин за хранителни стоки, може да е предизвикателен, особено ако магазинът е по-малък или не е особено добре зареден. Много от най-популярните продукти (включително A.1 Steak Sauce) не се считат за безопасни за диета без глутен.

Ако искате нещо да се постави на пържола и бързате, помислете дали да се обърнете към сос Lea & Perrins Worcestershire. Това не е технически пържолен сос, но е вкусно и без глутен ... и се предлага в повечето магазини за хранителни стоки. Друга възможност е да планирате онлайн източника на истински безглутенови сосове. За тези, които се придържат само към сертифицирани продукти без глутен , The New Primal е вашият текущ избор.

Чудите се как да използвате пържола сос? Можете да го използвате, преди да готвите като част от марината: комбинирайте достатъчно стек сос, за да покриете вашето месо със сол, черен пипер, зехтин и вашите предпочитани подправки без глутен (лук и чесън на прах работят добре) в покрита купа или цип -заключете пластмасовата торбичка поне за един час (за предпочитане повече) преди да скачате пържола. Също така можете да използвате пържолен сос като подправка за странични ястия, като топинг за хамбургери или дори за подправка на домашно приготвено чили.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.