Въведение в мускула на Latissimus Dorsi

Латисимус дорси мускулът е широък мускул, който се забива диагонално нагоре по гърба. Тя има крилообразна форма и някои от действията й са крилообразни, което я прави едновременно визуално и енергично вдъхновяващ мускул.

Намиране на Latissimus Dorsi

Мускулите на latissimus dorsi (лата) са повърхностни мускули от двете страни на гърба. Те произхождат от широка лента, която започва от 7-ия гръбначен прешлен и върви по цялата посока до кръста (виж секциите на гръбначния стълб).

Мускулите се стесняват, когато се извиват нагоре около ребрата и правят лека спирала, тъй като сухожилието (сухожилията прикрепва мускулите към костта) се обвива около долната част на раменната кост (костна част на горната част на ръката, прикрепена към предния връх на раменната кост) двуетажна горичка.

Действия на Латисимус

Латвите, както са познати при упражнения, са предимно раменни движещи се мускули, въпреки че се появяват на гърба. Те преместват ръката от рамото по три начина: Те отварят рамото и поемат ръката назад - разширение . Те приближават ръката до тялото - адукция . Те въртят ръката навътре - медиалното въртене.

Когато рамото е в неподвижно положение, едно от подобни на крилото действия на латисимус дорси помага да се вдигне средната част на торса, гръдния кош, нагоре. Издърпванията са добре известен пример за този вид упражнения.

Латисимус Дорси Упражнения

Сега, когато знаете как лотос движи тялото, можете да започнете да си представите какви движения създават лат упражнения.

В допълнение към брадичката, латексът е един от най-популярните лат упражнения. Можете да видите защо - това е комбинация от привеждане на ръцете надолу и по-близо до тялото, тъй като има повдигане нагоре на багажника. Но брадичката и брадичката се нуждаят от упражнения и това е сайт на Пилатес.

Така че, нека да разгледаме как някои упражнения от Пилатес мат ангажират латисимус дорси мускула. Пилатес е упражнение на цялото тяло; ние рядко правим упражнение, насочено само към един мускул, но латас помага в много упражнения.

Упражнения, които отнемат горната част на ръката обратно и в посока към средната линия на тялото работят с лата. Някои примери включват:
стрела
Двоен крак
Кракът се отдръпва
Rocking

Много от упражненията, които правим лежащи на матрака с гърбовете на нашите ръце, натиснати върху пода, също могат да бъдат включени в тази категория. Въпреки че горната част на ръката не се движи визуално назад, рамото се простира и енергията е там. Преобръщане , раменни мостове и нож с крикове са примери.

Малко по-фини, но важни, са ширината на гърба, която се издига през гръдната част на гръбнака, получаваме от лата, когато рамото е в неподвижно положение. Можете да почувствате това ангажиране на лата в упражнения като лебед подготовка , дъска и Пилатес се надигне, ако натиснете ръцете си надолу и се дръпнете на пода. Има много повече възможности да изпитате всички действия на латисимус в упражненията за пилатес . Разширяването на гръдния кош, дръжките, дългите разтягания и дългият обрат на гърба са примери от реформатора.

Тогава има Cadillac издърпайте прозорци, упражнения, направени с тласък през бар, Ped-а-издърпайте ръката работа упражнения и много други.

Финални разсъждения за Latissimus Dorsi

Един от най-мощните начини да се настроиш в лавата е да помислиш как този мощен мускул възниква по дължина на гръбначния стълб и се върти нагоре и навън в ръката като крило. Като разширител, той отваря рамото и ръката на гърба. Като адуктор, тя приближава рамото и рамото до тялото. Той също така помага за повдигане на торса в концерт със стабилно рамо. Когато разглеждам тези видове движения, мисля за начина, по който едно крило може да задвижва тялото нагоре.

Лиз Кох, експерт по psoas мускулите , предполага, че latissimus е партньор на psoas с енергията на лата е нагоре и навън и енергията на psoas се движи надолу. Тя посочва, че psoas е близо до сърцевината и ни води навътре и лотовете са повърхностни мускули, които движат нашата енергия навън.

Научете повече за стабилността на раменете

Научете повече за psoas и Pilates от Liz Koch

> Източници:

> Анатомия на движението, Кале-Жермен

> Основен информационен бюлетин, Liz Koch, 8/3/2011

> Пилатес Анатомия, > Исаковиц > и Клекналинг

> Структура и функция на тялото, > Thibodeau > и Patton