Общи тенисни наранявания

Лечение и профилактика на наранявания на коляното, рамото, лакътя и китката

Имате ли коляно, рамо, лакът или нараняване на китката от игра на тенис? Тенис травмите обикновено се определят като кумулативни, което означава, че те се появяват при прекомерна употреба или остри, в резултат на травма.

Видове наранявания с наднормено тегло

Прекалените наранявания се появяват с течение на времето поради стрес върху мускулите, ставите и меките тъкани без подходящо време за заздравяване. Те започват като малка, гадня болка или болка и могат да се превърнат в инвалидизираща травма, ако не бъдат лекувани рано.

Уврежданията, които попадат в тази категория, включват:

Видове травматични наранявания

Остри или травматични наранявания се дължат на внезапна сила или удар и могат да бъдат доста драматични. По-честите травматични травми в тениса включват:

Разни тенис болки и наранявания

Други леки травми, които можете да получите от тенис, включват:

Лечение на възпалени колене, рамене, китки и лакти

Ако имате болки в ставите в коленете, раменете, китките, глезените или лактите, има някои средства за домашно лечение, които можете да опитате, включително:

Ако болката Ви е тежка, продължава дълго време и / или се намесва в ежедневните Ви дейности, не забравяйте да се обадите на Вашия лекар.

Как да помогнете за избягване на наранявания

Много от спортните наранявания са резултат от прекомерна употреба, липса на подходяща почивка, липса на подходящи загрявки или лоша подготовка. Можете да следвате тези предпазни мерки за безопасност, за да предотвратите наранявания при тенис:

> Източници:

> Майо клиника. Изкълчване: Първа помощ. Актуализирано на 28 септември 2017 г.

> Ortho Info. Навяхвания, щамове и други меки тъкани. Американската академия по ортопедични хирурзи. Актуализирано през юли 2015 г.

> Клиника за спортни наранявания. Rotator Cuff Tear.