Как да започнете тренировка по Racewalk

Научете техниката, за да увеличите скоростта на ходене

Искате ли да тонирате повече мускули, да изгорите повече калории на миля и да спечелите състезания? Racewalking може да бъде само спортът за вас. Вижте как можете да постигнете високи скорости, без да се впуснете в бягство.

Racewalking vs. Speedwalking

Racewalking не е просто ходене бързо или скорост . Въпреки че добра техника за бързо ходене заема поза и рамото движение от racewalking, той не използва прав крак техника, която дава rawwalking си ротация на бедрата.

Можете да се разхождате бързо, без да се занимавате със състезания, ако предпочитате да нямате форма, включваща ротация на бедрата.

Можете да използвате техниката на състезанието, за да ходите по-бързо при събития като 5K благотворителни писти и половин маратон. Може да победиш много бегачи до финалната линия. Но състезанието е свой собствен състезателен спорт. Можете да спечелите съдени състезания на местно ниво и, ако сте достатъчно добри, да направите олимпийския отбор. Това не е само за младите хора, но също така предлага възможности да се конкурират и да се постигне национално положение за хора от всички възрасти.

Racewalking изгаря повече калории на миля от обикновеното ходене, тъй като техниката на прав крак ви принуждава да използвате повече мускули. Ще откриете, че тя може да повиши сърдечната Ви честота от умереното ниво на интензитет до силно интензивно ниво. Може да използвате състезателни пътеки като начин да увеличите интензивността на вашите тренировки.

Основи на техниката на раса

Треньорът Джуди Хелър от ERO-FIT и Associates споделя курс за начинаещи в техниката на състезанието, за да научите основите на спорта.

Включва:

Racewalking Coaching и ресурси

Ще ви трябват коучинг и обратна връзка, за да научите правилната техника на състезание. Лесно е да се разбере погрешно и ще се изпълни много наблюдавана практика, за да го направите правилно. Използвайте тези ресурси, за да засилите интереса си към състезанието.

Racewalking история и хумор

Това е благороден спорт с дълбоки корени в пистата и полевата конкуренция, включително дълга история на Олимпийските игри. Но това не спира модерните зрители и коментатори да се отправят към расовете. Можете да вземете омайване, да се научите да се търкаляте с ударите или да ги оставяте в праха си.

> Източник:

> Ainsworth BE, Haskell WL, Herrmann SD, et al. 2011 Компендиум на физическите дейности. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (8): 1575-1581. Дой: 10.1249 / mss.0b013e31821ece12.