Направи си сам

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 100

Мазнини - 4гр

Carbs - 17g

Протеин - 0 грама

Общо време 20 мин
Подготовка 20 мин , готвене 0 мин
Сервирания 24 (по 1 бонбон всяка)

Традиционните картофени бонбони, заради някаква неизвестна причина, наречена "Needhams", се ползват от Mainers от поколения! Вероятно никога не сте ги виждали масово произведени, защото бонбони, приготвени с картофи, като други прясно приготвени храни, трябва да се наслаждават (или замразяват), докато все още са много свежи.

Картофите, които са с ниско съдържание на FODMAP, позволяват да се използва по-малко захар в тези бонбони, отколкото в други фонданти. Все пак най-добре е да се придържате към само едно парче от този бонбон на ниско FODMAP диета.

Съставки

подготовка

  1. Намажете 5х9-инчов тиган с масло или масло.
  2. В малка тенджера покрийте картофите с вода. Оставете да се вари на висока температура, открита, след това намалете топлината, за да поддържате сиропа. Кук в продължение на 20 минути или докато картофите са нежни. Изцедете, охладете и разбъркайте картофите с картофена машина или вилица.
  3. Измерете 1/3 чаша картофено пюре в малка купа. Разбъркайте в захар, кокос, ванилия и сол на сладкаря. Тестото трябва да е текстурата на шоколадовото бисквитно тесто. Ако е твърде твърд, разбъркайте в друга супена лъжица картофено пюре, което ще добави влага.
  1. Натиснете тестото в един слой в приготвения тиган. Покрийте и охладете през нощта.
  2. На следващия ден нарязайте тестото на 24 квадрата. Покрийте тава за печене или плоча за рязане с нанесена с восък хартия.
  3. В купа с безопасна за микровълнова фурна кокосово масло и шоколад нагрявайте в микровълнова фурна за 30 секунди. Разбъркайте и повтаряйте на интервали от 15 секунди, докато шоколадът се разтопи напълно и гладко.
  4. Работете бързо, поставете всеки квадрат на бонбони върху ножовете на вилица и го спуснете в разтопения шоколад. Шоколад на лъжица над върха, докато Needham е добре покрит. Остържете дъното на вилицата отстрани на купата, за да премахнете излишния шоколад и използвайте друга вилка, за да плъзнете бонбона върху подготвената табла. Ако шоколадът започне да стане прекалено гъст, повторете го, ако е необходимо.
  5. Охладете шоколадовите бонбони, докато шоколадът се втвърди, поне за един час. Сервирайте студено. Всички шоколади, които не се ползват в рамките на 24 часа, трябва да се съхраняват във фризера в херметически затворен контейнер.

Съвети за готвене и сервиране

Количеството влага в картофите може да варира в зависимост от сорта, възрастта и времето за готвене. Тази рецепта беше тествана с пресни картофи от мейн, които са сравнително тънки кожи с бяла плът и произвеждат бонбони с прясно изглеждащ бял пълнеж.