Устойчивост на раменете при упражнения с пилатес

Знаейки кога вашите шипове са разположени на гърба ви

Стабилността на рамената е от решаващо значение, когато правите пилатес упражнения или упражнения безопасно и ефективно. Отвъд студиото или фитнес залата, след като се обучавате, за да стабилизирате областта на рамото си чрез добре подбрани упражнения, вие ще вземете това знание в ежедневното движение, като по този начин ще защитите гърба и врата си и ще увеличите ефективността на движение. Раменната стабилност е един от многото функционални фитнес аспекти на Пилатес.

Терминът скователна стабилност често се използва при обсъждане на стабилността на рамената. Скупкулите ви са крило като кости на горната част на гърба, популярно известни като раменни ножове. Разположението им на гърба често е визуален ключ за това колко стабилна е цялата раменна област. Когато раменете ви се изправят нагоре (заедно с раменете) или крилата настрани, рамото ви е по-малко стабилно, отколкото ако гърдите са били поставени на гърба в неутрално положение. Аналогично, понякога рисувате гърдите заедно на гърба и това също е по-нестабилна позиция, отколкото когато рамената са плоски на гърба с раменете надолу. Вашият инструктор ще ви почерпи със стабилност на раменете с коментари като "уреждане на гърба на гърба си", "издърпайте раменете си надолу" и "отпуснете раменете си" в класове Пилатес.

1 - Позициониране на рамото в ръката

Демонстрацията на ръцете за упражнения достига и издърпва , както се вижда от гърба, ви дава визуална представа за това как изглеждат гърдите, когато са разположени на гърба, по-силната позиция.

Това не е, че макарите не могат да се движат, те ще, но повишаването на вашето съзнание за поставянето на вашите остриета ще ви помогне да стабилизирате движението и да насърчавате балансирана сила и подкрепа в горната част на тялото.

Раменете са по-малко стабилни, когато се отдалечат от средната линия (отвлечена) или са изтеглени към средната линия (адуктирана).

2 - Скалапите се затварят заедно (добавени)

Scapula Заедно (добавено). Снимка © 2008, Marguerite Ogle

Много хора обикновено се упражняват със скуплерите си, придърпани към средната линия. Това понякога е задържане от старата войска, "гърдите навън, раменете назад" отношение. По-добре обаче е да имате достатъчно информираност за тялото, за да направите избор и да използвате по-неутрална позиция, когато е подходящо.

Има времена на физическо натоварване - някои упражнения за вдигане на тежести и йога се появяват в ума - когато има такова разширение на гърдите, че раменете са приближени по-близо до гърба. Има повече интеграция и подкрепа в тези конкретни упражнения, отколкото когато самостоятелно плъзнете въртележките заедно.

3 - Скалатури далеч от средната линия (отвлечена)

Scapula Apart (отвлечена). Снимка © 2008, Marguerite Ogle

Отвлечените скули се преместват един от друг, далеч от средната линия на тялото. На практика този ход често придружава преувеличено заобляне на гърба.

Може да ви бъде полезно да стигнете до ръцете си далече, докато ноктите се движат навън, но имайте предвид, че тази позиция не е толкова интегрирана по отношение на стабилността на раменете, колкото когато гърдите са разположени на гърба.

Може да искате да опитате и други упражнения, които ще ви помогнат да изследвате движенията и стабилността на гърба, включително:

Докато станете по-запознати с основната стабилност на рамената, ще откриете, че дори страничните упражнения предизвикват поставянето на върколаците. Може да искате да опитате серията от странични удари, като имате предвид това, което имате предвид.